Hur fixar Samsung Galaxy J7 som slumpmässigt startar om sig själv [Felsökningsguide]

Under de senaste månaderna fick vi massor av klagomål från våra läsare och bland de vanligaste frågorna är frysning och slumpmässiga omstarter. Vi har redan publicerat flera inlägg om dessa problem men sedan fortsätter vi att ta emot nya klagomål vilket innebär att många användare fortfarande upplever dem varje dag.

I det här inlägget kommer jag att ta itu med det slumpmässiga omstartproblemet med Samsung Galaxy J7 som är föremål för vår felsökning. Vi kommer att överväga varje möjlighet till varför detta problem händer och utesluter dem en efter en tills vi kan avgöra frågan och hitta en lösning för att hantera det. Om du är en av ägarna till den här enheten kan du fortsätta läsa eftersom det här inlägget kan hjälpa dig.

Innan någonting annat, om du har andra problem med din enhet, besök sedan vår Galaxy J7-felsökningssida för vi har redan tagit upp flera vanliga problem med den här telefonen. Oddsen är att det redan finns befintliga lösningar på dina problem så ta bara tid att hitta frågor som liknar dina. Om du inte hittar en eller om du behöver ytterligare hjälp, kontakta oss gärna genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor. Ge oss så mycket information som möjligt så att det också skulle bli lättare för oss att felsöka problemet. Oroa dig inte eftersom vi erbjuder denna tjänst gratis, så allt du behöver göra är att ge oss tillräcklig information om problemet.

Felsökning Galaxy J7 som fortsätter att starta om på egen hand

Innan vi går vidare till vår felsökning är här ett av problemen vi fick från en av våra läsare som bäst beskriver det här problemet ...

Problem: Hej, jag är försiktighet! Mitt problem är med min Samsung J7-telefon som håller på att stängas av och slås på av sig själv, även när batteriet har en bra procentsats. Vad ska jag göra för att stoppa detta?

Felsökning: Vid hanteringen av det här problemet finns det flera skäl att överväga varför din Galaxy J7 startas om kontinuerligt. Det kan vara ett problem med batteriet eller en av dess komponenter eller det kan vara ett problem med själva firmware. Så låt oss ta reda på varför detta händer med din enhet genom att göra dessa procedurer ...

Kontrollera att strömknappen är fast eller skadad

Ett bra tecken på en fastnat strömknapp är när telefonen slås på normalt och men slås på kort efter att den har startat om och utan att göra något åt ​​den skulle den slå på och av igen. Cykeln slutar aldrig förrän batteriet har tömts.

Om du nu har lagt på ett nytt fall på din enhet kan du försöka ta bort det för att se om det gör skillnad. En del fall från tredje part kan störa telefonens normala drift och det är vad vi behöver utesluta här först.

Tryck sedan på strömbrytaren flera gånger för att se om den fortfarande fästs. En skadad strömknapp knäpps inte när du trycker på den och om den sitter fast kommer den externa knappen att vara för mjuk för att trycka på. Fortsätt trycka på strömbrytaren flera gånger för att se om den fungerar korrekt och om den gör det men din enhet fortfarande slår på och stänger av sig själv, gå vidare till nästa steg.

RELEVANTA ARTIKlar:

 • Hur du fixar din Samsung Galaxy J7 (2017) som visar "Inställningar har stoppat" -felet [Felsökningsguide]
 • Samsung Galaxy J7-skärmen fungerar inte men telefonen svarar på problemet och andra relaterade problem
 • Hur man fixar Galaxy J7 fördröjning, frysning eller långsam prestanda [felsökningsguide]
 • Galaxy J7 startar inte normalt, fast i Samsung-logotypskärmen, slumpmässig omstart-fråga, andra problem
 • Samsung Galaxy J7 dyker upp "Tyvärr har processen com.android.phone slutat" fel [Felsökningsguide]

Försök ladda telefonen och fortsätt använda den

Jag förstår att din enhet fortfarande har tillräckligt med batteri men vi har faktiskt inte försökt ladda din telefon just nu. Vi vill helt enkelt veta om den fortfarande skulle starta om på egen hand även om den har en stabil kraftkälla. Varför? Eftersom vi måste veta om detta är ett batteriproblem eller inte innan vi fortsätter med vår felsökning.

Så om det är ett batteriproblem bör enheten fungera ordentligt och kommer inte att starta om sig själv när den är ansluten till laddaren. I sådant fall är det inte mycket du kan göra men ta med din enhet till servicecentret så att tekniken kan byta ut batteriet. Men om du har den första versionen av den här telefonen kan du köpa ett nytt batteri och byta ut det på egen hand eftersom det har ett avtagbart batteri.

Om telefonen fortfarande startar om även när den är ansluten till laddaren, fortsätt till nästa steg.

Kör din telefon i säkert läge

En annan möjlighet som vi måste överväga här är det faktum att det kan finnas appar som kan orsaka att telefonen inte fungerar korrekt. Oftare är de tredjepartsappar så du måste isolera problemet genom att köra din enhet i säkert läge. Följ dessa steg för att göra det:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömbrytaren förbi skärmen med enhetsnamnet.
 3. När 'SAMSUNG' visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp volymknappen nedåt när du ser 'Safe Mode'.

Fortsätt att observera din enhet i detta läge och om problemet verkar vara fixat är nästa sak du bör göra att hitta appen som orsakar problemet och avinstallera den eller så kan du behöva avinstallera mer än en app för detta:

 1. På Startskärm trycker du på Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Appar.
 3. Tryck på önskad applikation i standardlistan eller tryck på 3 prickikon> Visa systemappar för att visa förinstallerade appar.
 4. Klicka på önskad applikation.
 5. Klicka på Avinstallera.
 6. Tryck på Avinstallera igen för att bekräfta.

Försök ta bort systemfiler och data

För det mesta, om systemcacher är föråldrade, kommer firmware att ha svårt att ladda kärntjänsterna vilket kommer att leda till instabil prestanda. Så, vad vi måste göra nu är att ta bort de gamla cacharna så att de kommer att ersättas med dem. För att göra det måste du bara köra din enhet i återställningsläge och torka av cache-partitionen:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Hem-knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När skärmen för enhetens logotyp visas släpper du bara strömbrytaren
 4. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 5. Tryck på knappen Volym ned flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen för att markera 'ja' och tryck på strömbrytaren för att välja.
 8. När torkcache-partitionen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Utför huvudåterställningen på din telefon

Om alla procedurer du utförde på din telefon inte kunde lösa problemet är det sista du bör göra återställa det. Det betyder att vi måste ta bort allt i din telefon inklusive dina personliga filer och data. Detta ger din enhet en ny start och kan åtgärda alla applikations- och firmware-relaterade problem. Men innan du fortsätter och gör återställningen rekommenderar vi att du skapar en säkerhetskopia av dina viktiga filer först så att du enkelt kan återställa dem efter återställningen. Glöm inte att inaktivera Factory Reset Protection genom att ta bort ditt Google-konto från din telefon så att du inte blir låst ur din enhet efter återställningen. När allt är klart och klart, följ dessa steg:

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet. Om du har loggat in på ett Google-konto på enheten har du aktiverat stöldskydd och behöver dina Google-referenser för att avsluta Master-återställningen.
 2. Stäng av din Galaxy J7.
 3. Tryck och håll ned Volym upp-knappen och Hem-tangenten och håll sedan ned strömbrytaren.
 4. När skärmen för enhetens logotyp visas släpper du bara strömbrytaren
 5. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 6. Tryck på knappen Volym ned flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 8. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 9. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 10. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 11. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Jag hoppas att den här felsökningsguiden kan hjälpa dig att lösa problemet med din telefon.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.

Inlägg du kanske också vill läsa:

 • Samsung Galaxy J7 dyker upp felet "Foton har tyvärr slutat" [Felsökningshandbok]
 • Samsung Galaxy J7 Gallery-app-märken svarar inte på problemet och andra relaterade problem
 • Hur man fixar Samsung Galaxy J7 klocka problem efter större uppdatering
 • Hur du fixar din Samsung Galaxy J7 (2017) som visar "Inställningar har stoppat" -felet [Felsökningsguide]
 • Hur du fixar din Samsung Galaxy J7 (2017) som dyker upp “Tyvärr har telefonen stoppat” -fel [Felsökningsguide]