Hur fixar jag Xiaomi Mi 6 som inte kan ansluta till Wi-Fi-internet? [Felsökningsguide]

Tillväxten bland de vanligaste problem som uppkommit online av Xiaomi Mi 6-användare handlar om problem med trådlös anslutning. Vissa säger att de kan ansluta till Wi-Fi men inte kunde surfa på internet medan andra inte ens kunde kopplas upp med sina Wi-Fi-nätverk eftersom de uppmanas med fel. Det finns flera skäl till varför Xiaomi Mi 6 Wi-Fi inte fungerar som avsett.

Kontorelaterade problem, nätverksavbrott, felaktiga inställningar, felaktiga uppdateringar, programvarufel och värst, hårdvaruproblem som påverkar telefonens nätverksfunktioner. Om du äger denna Xiaomi-enhet och på samma sätt har problem med trådlösa anslutningsfrågor belyser det här inlägget några användbara lösningar och möjliga lösningar du kan prova på. Om du vill felsöka problemet nu, hänvisa gärna till följande genomgångar.

Men innan vi går till vår felsökning, om du råkar leta efter en lösning på ett annat problem, föreslår jag att du besöker vår felsökningssida för Xiaomi Mi 6 för vi kanske redan har tagit upp problem som liknar din. Använd gärna våra lösningar och lösningar. Om de inte fungerar och du behöver ytterligare hjälp kan du alltid kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor och trycka på skicka.

Saker du bör kontrollera innan du felsöker

Kontostatus - se till att ditt konto har en god status och att alla dina tjänster är aktiva. Om du tror att du har missat att betala dina tidigare räkningar bör du kontakta din operatör eller internetleverantör för att kontrollera att ditt konto och dina tjänster är aktiva. Transportörer ålägger vanligtvis tillfällig frånkoppling till konton med oavgjorda räkningar och andra problem. När detta händer kommer ditt konto att taggas under statusen "mjuk koppling". Alla dina utgående tjänster är tillfälligt inaktiverade i detta tillstånd. Som ett resultat kommer du inte att kunna ringa utgående samtal, texter eller få tillgång till Internet.

Nätverksstatus - en annan sak som du måste kontrollera i förväg är på strömavbrott. Vanligtvis kommer internetleverantörer att göra förhandsmeddelanden om schemalagda avbrott och systemunderhåll för att låta deras abonnenter vara medvetna om och förbereda sig för de kommande serviceavbrotten. Men det finns bara några fall då tekniska problem plötsligt uppstår i slutet, antingen på nätverkssystemet eller basstornen. Detta är när plötsliga avbrott i nätverkstjänster. Vanligtvis blir du uppmanad med ett felmeddelande som säger att servern eller nätverket för närvarande inte är tillgängligt och att du måste försöka igen senare.

Nätverksutrustning - själva källan till ditt trådlösa nätverk hemma är din trådlösa router eller modem. Det ansvarar för att ta emot signaler från nätverkstornet och sedan överföra eller vidarebefordra signalen till alla enheter som är anslutna till nätverket. Om Wi-Fi-internet inte är tillgängligt eller inte fungerar på alla dina enheter, är det troligtvis vad som händer. Skulle det vara en mindre fel som uppstår på routern eller modemets firmware, skulle en omstart eller strömcykel kunna fixa den. För att utesluta detta från möjliga orsaker, försök med följande steg:

 • Stäng av modemet / den trådlösa routern genom att trycka på strömbrytaren tills den tänds.
 • Koppla ur A / C-adaptern från strömkällan. Låt den vara frånkopplad i cirka 30 sekunder till 1 minut.
 • Efter den förflutna tiden ansluter du den till eluttaget eller vägguttaget.
 • Tryck på strömbrytaren för att slå på den igen.
 • Vänta tills alla lysdioder eller ljusindikatorer blir stabila. Om du ser rött ljus, indikerar det att något är fel med routern eller modemet. Om till exempel ljusindikatorn för signal är röd betyder det att din router eller modem inte får någon signal från basstornet och det är det främsta skälet till att du inte har någon internetanslutning. Alla problem på nätverksutrustningen måste lösas först. När allt fungerar korrekt med din nätverksutrustning bör du få Wi-Fi-anslutning igen och fungera smidigt på alla dina enheter igen.

Om Wi-Fi-problemet kvarstår på din Xiaomi Mi 6 men inte på dina andra enheter, fortsätt felsöka din telefon. Uppenbarligen är det något på din enhet som förhindrar att Wi-Fi-funktioner fungerar som avsett och det är vad du ska ta hand om härnäst.

Felsökning Xiaomi Mi 6 med WiFi-problem

Följande genomgångar består av standardförfaranden eller generiska lösningar för problem med trådlös anslutning på Xiaomi Mi 6. Se till att testa ditt Wi-Fi-internet efter att ha utfört varje lösning så att du vet om problemet är fixat eller inte. Om den första metoden inte fungerar, försök sedan nästa tillämpliga lösning.

Första lösningen: Starta om din Xiaomi Mi 6 (mjuk återställning).

En enkel omstart på telefonen kan göra många underverk, särskilt när man hanterar mindre problem och slumpmässiga fel. Ibland kan det hända att en enda omstart inte räcker för att felet ska åtgärdas så ge det upp till tre gånger och se sedan om det åtgärdar problemet. Så här startar du om eller utför en mjuk återställning på din Xiaomi Mi 6:

 1. Tryck och håll in strömbrytaren på höger sida av telefonen.
 2. Välj Stäng av från menyalternativen.
 3. Tryck sedan på OK .
 4. Efter cirka 30 sekunder, tryck och håll ner strömbrytaren igen tills telefonen startar upp.

En mjuk återställning påverkar inte någon av dina telefondata så det är säkert.

I det fall din Xiaomi Mi 6 inte svarar på beröring på grund av Wi-Fi-fel kan du istället göra en tvångsstart. I likhet med en mjuk återställning kommer en hård återställning inte att påverka dina data om de utförs korrekt. Så här är hur en tvingad omstart görs på din Xiaomi Mi 6:

 • Tryck och håll in Volym upp- och strömknappen samtidigt i cirka 3 till 5 sekunder tills telefonen startar om.

Vänta tills telefonen helt startar och försök sedan ansluta till Wi-Fi efteråt.

Den andra lösningen: Stäng av Wi-Fi och slå sedan på den igen.

Om Wi-Fi fortfarande inte fungerar på din Xiaomi Mi 6 efter en mjuk återställning eller tvingad omstart, försök att stänga av Wi-Fi i några sekunder och slå sedan på igen. Denna lösning har gjort underverk för många människor som har hanterat mindre anslutningsfrågor med Wi-Fi så att du lika gärna kan överväga att ta dina chanser med detta enkla men ändå användbara trick. Så här inaktiverar / aktiverar du Wi-Fi på din Xiaomi Mi 6:

 1. Öppna meddelandepanelen längst upp på skärmen.
 2. Peka på Wi-Fi-genvägsikonen för att inaktivera Wi-Fi.
 3. Efter några sekunder klickar du på Wi-Fi-ikonen för att aktivera Wi-Fi igen.

Försök att utföra ett testbläddring på din telefon och se om du nu kan komma åt Internet.

Tredje lösningen: Glöm ditt trådlösa nätverk.

Att ta bort eller glömma ett trådlöst nätverk kan hjälpa till att rätta till eventuella fel, t.ex. när ditt trådlösa nätverk skadas och plötsligt slutar fungera och uppmana till fel. Att glömma ett nätverk kommer att ta bort nätverkets lösenord och förhindra att din telefon går med automatiskt i framtiden. Det är som att ansluta till det trådlösa nätverket på din Xiaomi Mi 6 för första gången.

Så här glömmer du eller tar bort ett Wi-Fi-nätverk från din Xiaomi Mi 6-telefon:

 1. Tryck på Inställningar .
 2. Klicka på Snabbinställningar eller WLAN . Menyalternativ kan variera beroende på programvaruversion.
 3. Klicka på Wi-Fi.
 4. Klicka på pilen till höger bredvid Wi-Fi-nätverket som du för närvarande är ansluten till.
 5. Klicka sedan på alternativet att glömma nätverk.
 6. Om du uppmanas knackar du på OK för att bekräfta åtgärden.

Starta om telefonen och anslut sedan till ditt Wi-Fi-nätverk igen med följande steg:

 1. Öppna meddelandepanelen längst upp på skärmen.
 2. Tryck länge på Wi-Fi-genvägsikonen.
 3. Klicka på det trådlösa nätverket eller det Wi-Fi-nätverks-ID som du vill ansluta.
 4. Ange lösenordet om du uppmanas.
 5. Klicka på Anslut .

Om lösenordet är korrekt visar nätverks-ID-status Ansluten.

Alternativt kan du navigera till Inställningar-> Snabbinställningar-> Wi-Fi-> och sedan trycka på för att välja det trådlösa nätverket som du vill ansluta till.

Vänta tills du är ansluten och försök testa bläddra för att se om du nu kan surfa på Internet via Wi-Fi.

Fjärde lösningen: Återställ nätverk / APN-inställningar på din Xiaomi Mi 6.

Nätverksproblem är tillräckligt tuffa för att motstå tidigare procedurer löses vanligtvis genom att återställa nätverks- eller APN-inställningarna på din Xiaomi Mi 6. Men alla dina Wi-Fi-nätverkslösenord och serverinformation kommer att raderas i processen. Med detta sagt, notera denna information innan du återställer nätverksinställningar. Så här görs det:

 1. Tryck på Inställningar .
 2. Klicka på Allmänna inställningar.
 3. Tryck på mobilnätverk.
 4. Klicka på Access Point-namn.
 5. Klicka sedan på Menyknappen .
 6. Välj Återställ till standard.

Menyalternativ kan variera beroende på OS-versionen av din enhet.

Efter återställning av nätverket startar du om telefonen och konfigurerar sedan det trådlösa nätverket igen och utför en testsökning när du är klar.

Femte lösningen: Fabriksinställning / återställning av master.

En fabriksåterställning eller en grundinställning kan vara det sista alternativet att överväga om allt annat misslyckades med att lösa problemet och att du fortfarande inte kan ansluta till eller använda Wi-Fi på din Xiaomi Mi 6. Alla dina personuppgifter raderas i processen som din enhet återställs och återställs till fabriksinställningarna. Med det sagt, säkerhetskopiera din telefon i förväg. När allt är inställt följer du dessa steg för att fortsätta med återställning av master:

 1. Stäng av telefonen genom att trycka på strömbrytaren.
 2. Tryck sedan ner och håll ned knapparna Volume Up och Power samtidigt i några sekunder.
 3. När du ser Mi-logotypen på skärmen släpper du båda knapparna på en gång.
 4. Välj sedan Wipe Reset genom att trycka på Volym ned- knappen och tryck sedan på Power- knappen för att bekräfta valet.
 5. Använd knappen Volym ned för att välja Torka av alla data och tryck sedan på strömbrytaren för att bekräfta.
 6. Slutligen väljer du Ja för att bekräfta återställningen.

Efter återställningen kommer din enhet att starta om och starta om med sina fabriksinställningar. Fortsätt med den första installationen, konfigurera ditt trådlösa nätverk och försök sedan ansluta till Internet på din Xiaomi Mi 6.

Andra alternativ

 • Uppdatera mjukvara. Försök att leta efter tillgängliga firmwareuppdateringar för din Xiaomi Mi 6 och gå sedan till en firmwareuppgradering. Se bara till att säkerhetskopiera alla dina kritiska data innan du fortsätter med nedladdningen och installationen för uppdatering för säkerhetsskydd.
 • Felsöka maskinvaruproblem. Om ingen av ovanstående procedurer kan lösa problemet och att din Xiaomi Mi 6 fortfarande inte kan ansluta till Wi-Fi eller kan ansluta men inte kan surfa på Internet på grund av vissa fel, är ditt nästa alternativ att överväga hårdvarukontroll . De tidigare metoderna används vanligtvis för att fixa Wi-Fi-problem som är relaterade till programvara. Om problemet kvarstår efter att ha genomfört dessa lösningar, är det möjligt att det du har att göra med är ett hårdvaruproblem. Vid denna tidpunkt kan du kontakta Xiaomi Support eller din operatör / internetleverantör och eskalera problemet för ytterligare hjälp.
 • Service / reparation . Eller så kan du bara ta din telefon till ett servicecenter och få den kontrollerad av en tekniker. Detta bör göras särskilt om problemet började efter att du tappade telefonen eller blivit våt. Samtidigt, om du misstänker att problemet är med din router eller modem, som om alla dina enheter inte kan ansluta till Wi-Fi med samma nätverk, bör du kontakta tillverkaren av din router eller modem.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.