Hur fixar jag Samsung Galaxy Tab S4 som sitter fast på den svarta skärmen?

Dödsskärmen kan hända för alla mobila enheter inklusive surfplattor som den nya Samsung Galaxy Tab S4. Det vanligaste symptom på det här problemet är att skärmen blir svart - därav namnet - men bortsett från det är enheten själv inte svarande och slås inte på oavsett hur många gånger du trycker på eller håller ner strömbrytaren. Det laddar inte ens om du ansluter den till laddaren och dessa symtom skulle få ägarna att tro att deras enhet har någon form av hårdvaruproblem.

Det är normalt att tro att den svarta dödsskärmen är ett hårdvaruproblem, särskilt om du visste att den drabbades av fysiska eller vätskeskador. Men om det inte fanns några tecken eller uppenbara orsaker, kan det här vara ytterligare ett mindre problem med firmware och i sådant fall kan problemet lätt åtgärdas. Fortsätt att läsa nedan eftersom jag kommer att dela med dig den lösning vi har använt för att ta itu med problem som denna.

Innan något annat, om du har andra problem med din enhet, kan du försöka bläddra igenom vår felsökningssida eftersom vi redan har tagit upp flera problem med den här enheten. Oddsen är att vi redan har publicerat ett inlägg som hanterar liknande problem. Försök hitta problem som har liknande symtom med vad du för närvarande har och känn dig fri att använda de lösningar som vi har föreslagit. Om de inte fungerar för dig eller om du fortfarande behöver vår hjälp, fyll i vårt frågeformulär och tryck på skicka för att kontakta oss.

Hur felsöker du Galaxy Tab S4 med svart skärm av döden?

Som jag sa tidigare kan den här typen av problem bara vara ett litet problem med firmware eftersom de flesta av tiden den svarta dödsskärmen uppstår om firmware kraschar. Med det sagt, här är vad du bör göra åt det ...

Utför proceduren för tvångsstart

Det måste vara det första du bör göra och det kan vara det enda du behövde göra särskilt om problemet började utan uppenbar anledning. Om du är bekant med batteridragmetoden för att fixa äldre telefoner som slutade svara, är den tvingade omstarten motstycket till den proceduren bara att vi gör det här på enheter med icke-flyttbara batterier. För att göra detta, tryck och håll ned strömbrytaren och volymknapparna i upp till 45 sekunder. Om det görs rätt kan din surfplatta slås på och starta som den normalt gör att det kan vara slutet på problemet. Men om din enhet fortfarande inte svarar efter första försöket gör du det ytterligare några gånger för att se till att du gör det rätt. Om det fortfarande inte svarar efter det, kan du prova detta istället ...

 1. Tryck in och håll ned volymknappen först och släpp den inte.
 2. Tryck och håll ned strömbrytaren medan du håller ner volymknappen.
 3. Håller båda knapparna nere i 45 sekunder eller mer.

Det är faktiskt samma sak som den första proceduren, men i den här försöker vi trycka på och hålla ned volymknappen innan strömbrytaren slås på. Om du gör det så här ger det samma resultat men om du trycker och håller ner strömknappen först kan din surfplatta fortsätta att svara. Men efter att du gjort det korrekt och enheten fortfarande inte slås på, kan det bero på ett tömt batteri.

Ladda din surfplatta och gör den påtvingade omstarten

Att ha ett utarmat batteri är egentligen inte ett problem eftersom det mesta av tiden din telefon skulle svara när det finns ström genom sina kretsar. Det finns dock tillfällen då ett tömt batteri också kan orsaka en fast programkrasch eftersom vissa tjänster och hårdvarukomponenter kanske inte stängs av ordentligt. Om detta är fallet med din Galaxy Tab S4, oavsett hur många gånger du utför proceduren för tvångsstart, skulle din enhet fortfarande inte slås på eftersom det inte finns något batteri kvar för att slå på den. Så för att ta itu med detta, här är vad du gör för att göra:

 1. Anslut laddaren till ett vägguttag.
 2. Anslut din Galaxy Tab S4 till sin laddare med den tillverkare som medföljer kabeln.
 3. Oavsett om surfplattan visar att den laddas eller inte, låt den vara ansluten till laddaren i minst 10 minuter.
 4. Tryck sedan ner och håll ned Volymknappen först och släpp den inte.
 5. Tryck och håll ned strömbrytaren medan du håller ner volymknappen.
 6. Håller båda knapparna nere i 45 sekunder eller mer.

Om din enhet startar upp efter detta är det slutet på problemet, men om inte, bör du ta den tillbaka till butiken eller butiken så att en tekniker kan kontrollera det för dig. Jag hoppas att den här felsökningsguiden kan hjälpa dig på ett eller annat sätt. Tack för att du läste!

RELEVANTA POSTER:

 • Vad gör du om din Samsung Galaxy Tab S4 fortsätter att frysa och släppa efter?
 • Vad ska jag göra om din Samsung Galaxy Tab S4 visar felet "Fukt upptäckt"?
 • Hur fixar jag Samsung Galaxy Tab S4 som inte kommer att slås på?
 • Samsung Galaxy Tab S4 Reset Guide: Hur man återställer återställning, återställer nätverksinställningar, mjuk återställer din surfplatta

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.