Hur fixar jag Samsung Galaxy S8 Plus fuktdetekterat problem?

Trots det faktum att din Samsung Galaxy S8 + är damm- och vätskebeständig kan du fortfarande vara fel av problem orsakade av vatten då och då och det vanligaste är varningen "fukt detekterad" som i princip säger att laddaren / USB-porten är våt.

När detta problem uppstår är det nästan säkert att det beror på vatten eller någon form av vätska. Det finns emellertid också en möjlighet att felet utlöses av vissa problem i firmware, särskilt om problemet startade strax efter en firmware-uppdatering. Det fanns rapporter från några av våra läsare som antyder att detta problem också kan bero på en dålig uppdatering.

Oavsett om varningen beror på vätska eller firmwareproblem kommer din telefon inte att ladda och det är vad det här problemet handlar om; laddningen störs. Det sämre är att du kanske märker att din S8 Plus har detta problem när batteriet nästan tappas ur.

Fortsätt läsa nedan för att veta mer om detta problem och hur du åtgärdar det. Om du emellertid har något annat problem, gå till vår S8 Plus-felsökningssida eller fyll i vår Android-frågeformulär och tryck på skicka för att kontakta oss. Vi är mer än villiga att hjälpa dig med ditt problem.

Felsökning Galaxy S8 + med fuktdetekterat problem

Kursen med vår felsökning är att se till att din telefon inte lider av vätskeskada. Om du gör det kommer vi att få ett tydligare perspektiv på hur allvarligt problemet är och förhindra att fler problem händer om det verkligen beror på vattenskador. Med allt det som sägs, här är de saker du behöver göra för det här ...

Kontrollera din telefon för eventuella vätskeskador

Det första du naturligtvis måste göra är att kolla in USB-porten för att veta om det verkligen finns några spår av fukt där. Du kan blåsa in i porten för att rensa bort den och bli av med skräp och länk om någon. Du kan också använda en bomullspinne för att rengöra runt området eller infoga en liten bit papperspapper för att absorbera fukten. Genom att göra dessa saker kommer du omedelbart att adressera den "fuktdetekterade" varningen du får. Du kan sedan försöka ladda din telefon för att se om varningen fortfarande dyker upp.

I ljuset för att se till att det inte är vätskeskada ska du bättre kontrollera vätskeskadningsindikatorn. Ta bort SIM-kortfacket och titta in i SIM-kortplatsen för att hitta ett litet klistermärke som kan berätta om din telefon lider av vätskeskada. Om indikatorn förblir vit, betyder det att den inte utlöses och vätskeskador är osannolikt. Det är dock en annan historia om indikatorn blev rosa, lila eller röd. Om detta är fallet måste du ta telefonen till butiken för att kontrolleras.

Stäng av telefonen och ladda

Som jag sa tidigare laddar inte det omedelbara resultatet av varningen ”fuktdetekterad”. Jag förstår att du kanske redan har lite saft kvar och att du behöver din telefon för att ladda så att du kan fortsätta använda och felsöka den. Den här proceduren är den första metoden du kan använda för att kringgå varningen.

Stäng bara av telefonen och ladda den sedan. Kom ihåg att varningen vanligtvis dyker upp när telefonen är påslagen under laddning. Beroende på hur allvarligt problemet är kan du kanske ladda telefonen helt medan den är avstängd.

Starta om telefonen i säkert läge och ladda

Detta är också ett annat sätt att kringgå varningen och det är baserat på förslag från några av våra läsare som har stött på detta problem. Enligt dem, även om varningen dyker upp, kommer du fortfarande att kunna fortsätta ladda din telefon i säkert läge. I den här miljön kör telefonen i sina nakna ben och det kan vara möjligt att ladda. Så här startar du upp din S8 + i säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.

Använd trådlös laddning

Detta är egentligen inte en fix utan en lösning. Så förutsatt att du verkligen inte kan ladda din telefon med den trådbundna laddaren och att du dåligt behöver använda den men den har redan slut på saft, placera den sedan ovanpå den trådlösa laddaren. Varningen visas inte när du använder en trådlös laddare eftersom el inte går igenom USB-porten.

Naturligtvis måste du låna från en vän eller köpa en ny trådlös laddare för att kunna använda den här metoden. Det är om du med säkerhet vet att din telefon inte har rört vätska utan buggat av fuktapptäckt varning varje gång du ansluter den för att ladda.

Rensa data för USB-inställningstjänsten

Varningen för fuktdetekterad dyker upp när USB-inställningstjänsten upptäcker fukt i porten. Det kan också utlösa varningen om det finns ett fel i systemet som stör telefonens normala drift. Naturligtvis kommer att återställa tjänsten som hanterar varningen förhindrar att den dyker upp men du bör veta att detta är en tillfällig lösning och det är bara en tidsfråga innan varningen skulle dyka upp igen. Men åtminstone kan du ge din enhet tid att fylla på batteriet, särskilt om du dåligt behöver använda din telefon:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Appar.
 3. Hitta och tryck på USB-inställningar.
 4. Knacka på Lagring.
 5. Klicka på Rensa data och tryck sedan på OK.

Så där har du det! Det här är de saker du kan göra för att din telefon ska ladda batteriet även om det är felaktigt av varningen "fuktapptäckt". Om du av någon slump inte är säker på om din telefon lider av vätskeskada, är det bättre att ta tillbaka den till butiken så att tekniker kan göra tester som avgör problemet.

Jag hoppas att den här felsökningsguiden kan hjälpa dig på ett eller annat sätt.