Hur fixar jag Samsung Galaxy A3 som sitter fast i startlopen? [| Felsökningshandbok]

Det har tidigare rapporterats om Samsung Galaxy A3 som plötsligt startar om av sig själv och sedan fastnar den på Android- eller Samsung-logotypen. Ibland fastnar det på animationen, sedan slår den på och tillbaka. Att vara i samma situation är definitivt frustrerande men det händer och kan uppstå för alla enheter oavsett vilket operativsystem det körs på.

Ja, problemet med bootloop påverkar både Android- och iOS-enheter också. Något i systemet är inte rätt och det förhindrar att enheten startar helt upp. I det här inlägget kommer vi att fokusera på de fruktade startproblemen i Android-enheten, särskilt Galaxy A3. Fortsätt läsa för att lära dig varför det inträffar och hur du fixar det.

Nu, innan vi hoppar till vår felsökningsguide, om även du hittade det här inlägget eftersom du försökte hitta en lösning på olika problem, så föreslår jag att du besöker vår felsökningssida för Galaxy A3 för vi har redan tagit upp några av de mest rapporterade problemen med den här enheten. Försök hitta ett problem som liknar ditt och använd lösningarna eller lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig och om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och vi kommer att inkludera din oro i våra nästa inlägg.

Vad orsakar bootloop-problem på din Galaxy A3?

Bootloop är taggat bland de tuffaste systemproblemen som transporteras i olika typer av Android-enheter. Och tufft som det verkar kräver det ofta mer avancerade lösningar för att kunna fixas.

Ett problem med bootloop uppstår vanligtvis efter en felaktig rooting, firmware-uppdatering, blinkning eller installation av anpassad ROM på din enhet. Uppenbarligen indikerar det att något gick fel under det tidigare förfarandet och som har orsakat att systemet kraschar eller skadades. Som ett resultat kan enheten inte längre starta normalt och fastnar på Samsung- eller Android-logotypen under en obestämd tidsperiod. Det går inte att komma åt Hem-menyn.

Bortsett från systemprocesser kan skadlig programvara (skadlig programvara) också utlösa en liknande problem som uppstår på din enhet. Detta inträffar vanligtvis när du laddar ner en viss fil eller en tredjepartsapp, som innehåller viss skadlig programvara. När den filen eller appen är installerad, infiltrerar skadlig programvara och stör så småningom den normala systemfunktionen, som i detta fall håller på att starta upp. Din enhet kunde inte slutföra sin normala uppstartsrutin eftersom skadlig programvara har klarat av systemet. Såvida inte skadlig programvara utrotas, kommer enheten att fastna i bootloop. Samma sak kan hända när du installerar en felaktig uppdatering till en applikation eller till och med Android själv. Programvaruuppdateringar kan också innehålla buggar, vilket kan ge upphov till problem efter uppdatering. Misslyckad rooting eller installation av anpassade ROM-skivor hör också till de faktorer som kan göra att en enhet fastnar eller muras. Så istället för att få fördelar, hamnade du med en till synes värdelös smartphone. Så hur ska du fixa det? Läs vidare för att ta reda på dina alternativ.

Rekommenderade lösningar för problem med bootloop på Samsung Galaxy A3

Om du tittar på de möjliga orsakerna skulle du kunna avgöra att den underliggande orsaken finns på programvaran. Därför innebär dina alternativ för fixering också manipulering av din Galaxy A3s systemstruktur. Nedan förklaras rekommenderade lösningar på problem med bootloop som exponeras i Galaxy A3, inklusive enheter som inte har rotats. Här är de rekommenderade korrigeringarna för den oprotade Samsung Galaxy A3 som fastnar på bootloop:

Innan du gör följande, försök att tvinga din enhet att starta om. Det är värt ett försök, speciellt om detta är den första starten av symptom på bootloop. Om du redan har provat det men till ingen nytta kan du gå vidare och ta dina chanser med följande procedurer.

RELATERADE INLÄGG:

 • Hur du fixar din Samsung Galaxy A3 (2017) med den svarta skärmen av dödsfrågan [Felsökningsguide]
 • Varför kraschar Facebook fortfarande på min Samsung Galaxy A3 och hur fixar jag det? [Felsökningsguide]
 • Hur du fixar din Samsung Galaxy A3 som kom in i bootloop och inte kan starta [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar Samsung Galaxy A3 som har en svart skärm och inte svarar men mjuka knappar lyser [Felsökningsguide]
 • Hur fixar du din Samsung Galaxy A3 (2017) som fortsätter att starta om på egen hand [Felsökningsguide]

Ta bort och sätt i batteriet igen

Att ta bort batteriet från din Galaxy A3 innebär faktiskt att du tar bort det bakre glasskyddet och mittramen och demonterar telefonen. Om du tror att du inte kan göra det, är det bättre av en tekniker. Men om du kan och att du är villig att ta riskerna, så här tar du bort batteriet på din Samsung Galaxy A3. Överväg att göra detta om din enhet inte längre täcks av garantin, annars blir den ogiltig.

 1. Ladda ur batteriet (under 25%) för förvaring. Det finns en tendens att batteriet tar eld och / eller exploderar om det punkteras oavsiktligt. Att ladda ur batteriet under 25 procent kan förhindra att det händer. När batteriet är urladdat fortsätter du till nästa steg.
 2. Stäng av telefonen.
 3. Använd ett föredraget värmeverktyg för att värma upp och mjukgöra limet bakom bakstycket.
 4. Lyft den bakre delen av bakstycket med ett sughandtag och sätt sedan in en öppningsplatta.
 5. Skjut försiktigt öppningsplattan mot den bakre kameran. Om du gör det skiljer du bakstycket från ramen.
 6. Sätt nu in en andra öppningsplocka och flytta den sedan runt det andra hörnet längst ner på baksidan.
 7. Flytta sedan den andra plockningen längs baksidans sida. Om du gör det kommer lösningsmedlet att lossas.
 8. Flytta runt det övre vänstra hörnet för att lossa limmet ovanför den bakre kameran.
 9. När alla kanter och sidor på bakstycket är lösa, använd ditt värmeverktyg för att lossa limmet under mitten av det.
 10. Sätt i ett plastkort i den nedre delen och skjut det sedan under bakstycket.
 11. Sätt försiktigt limmet tills du når bakkamera. När det är separerat, lyft långsamt upp bakstycket och ta sedan bort det.
 12. Ta bort SIM-kortfacket ur luckan när bakstycket är avlägsnat.
 13. Ta bort de 16 Phillips # 00-skruvarna på mellanramen.
 14. Lossa nu limmet runt mittramen med ditt värmeverktyg.
 15. Tryck försiktigt den exponerade delen av batteriet bort från mittramen. Genom att göra det separerar komponenterna.
 16. Ta bort mittramen sedan.
 17. Sätt i din öppningsplatta mellan ramen och batteriet och skjut sedan längs batteriet för att separera limmet. Var försiktig så att du inte går djupt för att förhindra skada på skärmen under.
 18. Ta sedan av batteriet.

För att sätta i batteriet igen, följ samma procedur men börja från botten.

Gå till läget återställning av lager och sedan torka data / fabriksinställning

Enhetsproblem som startloops kräver vanligtvis en total återställning av systemet som en åtgärd. Med det sagt är ditt nästa alternativ en huvudåterställning inte via inställningsmenyn utan genom lagerställningsläge. Så här görs:

 1. Tryck och håll ned knapparna Volym upp, Hem och Ström samtidigt i några sekunder tills skärmen för Androidåterställning visas.
 2. Använd knapparna Volym upp eller Volym ned för att navigera och växla mellan olika alternativ och tryck sedan på strömbrytaren för att välja.
 3. Tryck på Volymknappen för att markera Wipe data / Factory Reset- alternativet och tryck sedan på Power- knappen för att bekräfta.
 4. Gå tillbaka till huvudmenyn och tryck sedan på Volymknappen för att markera Wipe Cache Partition.
 5. Tryck på strömbrytaren för att bekräfta valet.
 6. Gå tillbaka till huvudåterställningsmenyn och välj sedan alternativet Omstart av system nu . Din enhet startar sedan om.

Försök se om det kommer att rädda din Galaxy A3 från att sitta fast på bootloop efteråt.

Åtgärda bootloop-problemet på en rotad Galaxy A3

Rotning i Android motsvarar jailbreaking i iOS-enheter. Om du gör det tar du bort begränsningar och låser upp fler nya funktioner och tjänster på telefonen, vilket ger dig full åtkomst till din Android-enhets system. Men rooting innebär också att du hackar din enhet och riskerar att bryta den förutom att annullera garantier. Så om något går fel i rooting-processen, är det troligt att du drabbas av omständigheter som bootloop-problem eller värst, en murad telefon. Boot loop-problem kan också uppstå när du blinkar anpassade ROM-skivor och du missade att torka av enheten efter att du har uppdaterat firmware.

Om din Galaxy A3 är rotad kan du försöka fixa startloopproblemet med följande metoder:

Ta bort batteriet eller håll din enhet stängd i cirka 5 minuter

Om du föredrar att ta bort batteriet, se ovanstående procedurer.

Starta om enheten till anpassat återställningsläge

Eftersom det som har en rotad enhet måste du gå in i menyn Anpassad återställning och göra cache-torkning och återställning av systemet. Så här är exakt gjort:

 1. Tryck och håll in knapparna Volym upp, Hem och Ström samtidigt i några sekunder tills menyskärmen för Custom Recovery visas.

  Använd volymknapparna för att navigera genom återställningsmenyn.

 2. Välj Avancerat och välj alternativet att torka av Dalvik-cache .
 3. Återgå till huvudmenyn.
 4. Välj sedan Torka data / fabriksåterställning.
 5. Återgå till föregående skärm och välj den här gången Torka cache-partition.
 6. Gå tillbaka till huvudmenyn och välj sedan Starta om systemet nu.

Din enhet bör börja i Android OS nu. Försök sedan se om det åtgärdar bootloop-problemet på din Galaxy A3. Om problemet kvarstår, överväg andra alternativ nedan.

Söka mer hjälp om ingen av de tidigare metoderna kan lösa problemet och din Galaxy A3 förblir fast på bootloop efter att ha gjort allt. I det här fallet kan du behöva kontakta din operatørs tekniska supportteam eller Samsungs support och be ytterligare hjälp vid felsökning. Troligtvis har dessa människor en särskild programvara för att fixa komplexa systemproblem inklusive oändliga omstarter eller startloops.

Inlägg du kanske också gillar att läsa:

 • Vad du ska göra när din Samsung Galaxy A3 visar "fuktdetekterat" -fel [Felsökningsguide]
 • Varför tappas mitt Samsung Galaxy A3-batteri så snabbt och hur fixar jag det? [Felsökningsguide]
 • Vad ska jag göra med din Samsung Galaxy A3 som laddar långsamt? [Felsökningsguide]
 • Samsung Galaxy A3 kommer inte att ladda på grund av "fukt har upptäckts" varning [Felsökningsguide]
 • Hur du fixar din Samsung Galaxy A3 (2017) som inte kommer att ladda [Felsökningsguide]