Hur fixar jag ljud- och högfrekventa ljudproblem på din Google Pixel 2 XL? [Felsökningsguide]

Under de sena veckorna av oktober fram till november förra året har ett antal Google Pixel 2 XL-användare klagat på ett problem angående ett udda ljud och högt frekvensbuller under telefonsamtal på respektive handenhet. Google svarade sedan omedelbart genom att rulla ut en säkerhetsuppdatering som innehåller den nödvändiga fixen. Även om detta officiellt har slutat det surrande brusproblemet för många människor, av vissa skäl kvarstår problemet på vissa Pixel 2- och Pixel 2 XL-enheter.

Och av dessa anledningar försöker vissa människor fortfarande hitta andra sätt att lösa problemet även med en tillfällig lösning. Här i det här inlägget har jag kartlagt några användbara lösningar som kan användas för att hantera bullerproblem under telefonsamtal. Om du någonsin är här av samma anledning och inte har installerat uppdateringen som innehåller fix-patch ännu, bör du göra det först. När du har installerat uppdateringen, observera och testa din enhet för att se om problemet är rätt. Om du fortfarande hör något surrande eller klickande ljud på din Pixel 2 XL-handenhet, kan du gå vidare och prova något av de efterföljande lösningarna.

Innan vi fortsätter med vår felsökning, om du har andra problem med din telefon, besöker vi felsökningssidan för Google Pixel 2 för vi har redan behandlat några av de vanligaste problemen med den här enheten. Bläddra igenom sidan för att hitta problem som liknar dig och känn dig fri att använda våra lösningar. Om du fortfarande behöver vår hjälp, kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär.

Potentiella lösningar och användbara lösningar för att hantera ljudproblem på din Google Pixel 2 XL

Nedan beskrivs generiska lösningar på olika ljudproblem som transporteras på Android-enheter i allmänhet. Du kan prova någon av de metoder som du tycker är tillämpliga på din Pixel 2 XL. Observera dock att detta endast är tillfälliga lösningar, särskilt om problemet orsakas av ett programfel. Se också till att din enhet inte har skaffat någon skada som fysisk skada på grund av en droppe eller vätskeskada från exponering för vätska. Naturligtvis är dessa procedurer endast tillämpliga på mjukvarorelaterade ljudproblem på enheten. Om du misstänker att klickljudet eller surrande ljudproblem på din Google Pixel 2 XL orsakas av vissa skadade komponenter (hårdvara), kan du spara tid genom att ta din enhet direkt till ett auktoriserat servicecenter och få det diagnostiserat av en tekniker istället . Annars kan du fortsätta med någon av dessa felsökningsmetoder:

Starta om telefonen (mjuk återställning).

En omstart av enheten är den första rekommenderade lösningen på alla mindre programvaruproblem som uppstår i olika typer av mobila enheter. Denna enkla procedur, även kallad mjuk återställning i smartphones, kan hjälpa till att korrigera problem som orsakas av en appfel som plötsligt kraschar och frysning. Det bra med att utföra en mjuk återställning är det faktum att bortsett från att vara enkelt, kommer det inte heller att påverka någon av dina personuppgifter som lagras på enhetens interna lagring. Oavsett om du redan har gjort det, gör det igen den här gången. Om det fortfarande inte kommer att göra något bra, ge det ett andra eller till och med tredje försök och se vad som händer.

Stäng av NFC på din Pixel 2 XL.

Många har tyckt att detta är en tillfällig men användbar lösning, särskilt under den tid då fixplåstret fortfarande inte rullades ut av Google. NFC-funktionen kan aktiveras eller inaktiveras på din Google Pixel 2 XL.

Funktionen NFC eller Near Field Communication låter din enhet överföra data till andra enheter i närheten. Med här i närheten betyder det att båda enheterna (din Google Pixel 2 XL och den andra enheten) måste vara inom några centimeter från varandra eller vanligtvis rygg mot rygg för att filöverföringen ska lyckas. NFC-baserade appar kräver att NFC är aktiverat för att fungera korrekt på din enhet. Men du kan välja att inaktivera eller stänga av NFC på din telefon vid behov. I det här fallet kan du ta dina chanser i den här tillfälliga fixen. Så här görs:

 1. Klicka på pil upp-ikonen från hemskärmen för att visa alla appar.
 2. Gå till Inställningar .
 3. Klicka på Anslutna enheter.
 4. Tryck på NFC-omkopplaren för att stänga av eller slå på funktionen. Om den är på, tryck på omkopplaren för att stänga av funktionen en stund.

När du har stängt av NFC på din Pixel 2 XL startar du om enheten en gång till och försöker se om det löser problemet.

Aktivera HD-röst.

Din Google Pixel 2 XL stöder HD Voice, en svit med tjänster som drivs av Voice over LTE (VoLTE) -teknologi. I stället för det traditionella röstnätverket har VoLTE röstsamtal via 4G LTE-nätverk. Detta gör samtal bättre när det gäller mottagning, tydligare och mer naturligt ljudljud under telefonsamtal. Du kan kontakta din operatör eller tjänsteleverantör för att verifiera om HD Voice stöds och finns tillgängligt på ditt konto. Avgifter för att ringa HD-röstsamtal kan komma att gälla så bättre konsultera din operatör i denna fråga först för att undvika att du debiterar extra kostnader på nästa faktureringsuppdrag. Så här sätter du på HD-röst på din Google Pixel 2 XL-telefon:

 1. Verifiera och se till att HD-röst är aktiverat på ditt konto. Kontakta din operatör om du inte är säker.
 2. Klicka sedan på pil upp-ikonen från hemskärmen för att visa alla appar.
 3. Gå till Inställningar.
 4. Tryck på Nätverk & Internet.
 5. Klicka på Mobilt nätverk.
 6. Tryck på den avancerade samtalsknappen för att slå på funktionen.
 7. Läs och granska ansvarsfriskrivningsmeddelandet om fakturering och dataanvändning.
 8. Granska meddelandet om du uppmanas och tryck på OK för att bekräfta.

Se nu din telefon och se om de senaste inställningarna ändras ger ett positivt resultat.

Starta i säkert läge.

Att starta i säkert läge är det bästa sättet att avgöra om problemet isoleras till eller utlöses av en tredjepartsapplikation. När du startar din enhet i säkert läge börjar den bara med den ursprungliga programvaran som medföljde så att alla dina nedladdade appar är tillfälligt inaktiverade eller inte tillgängliga. Detta är nödvändigt för dig för att ta reda på om en tredjepartsapp är den skyldige eller inte. Om problemet är borta i säkert läge är det säkert att säga att någon av dina nedladdade appar orsakar surrande eller klickande ljud på din Google Pixel 2 XL. Annars måste du felsöka din enhetsprogramvara ytterligare. Så här startar du din Google Pixel 2 XL i säkert läge:

 1. När telefonen är på, håll ner strömbrytaren i några sekunder.
 2. Klicka Avstängningsalternativ på skärmen.

En Safe Mode- etikett visas längst ner till vänster på skärmen, vilket indikerar att din enhet redan är i säkert läge.

Alternativt kan du utföra dessa steg för att gå in i säkert läge medan din Pixel 2 XL är avstängd:

 1. Tryck på strömbrytaren i några sekunder.
 2. När Google-logotypen visas och animationen startar trycker du och håller ned Volym-knappen på telefonen. Fortsätt hålla knappen tills animationen är slut.

Telefonen startar sedan i säkert läge. Du vet när det redan är om Safe Mode-etiketten visas längst ner på skärmen.

För närvarande kan du försöka se om det surrande eller klickande bruset fortfarande uppstår medan enheten körs i säkert läge. Om det inte är det, kan du försöka hitta de problematiska apparna och ta bort dem för att lösa problemet. För att göra detta, starta om telefonen och gå sedan till listan över nedladdade appar och ta bort de nyligen nedladdade apparna en efter en. Glöm inte att starta om din enhet normalt efter att du har tagit bort varje app. Se om du tar bort en app som löser problemet.

Var noga med att notera de appar du har tagit bort så att du kan lägga till dem om du fick reda på att de inte orsakar problem.

Fabriksåterställning / Masteråterställning via återställningsläge.

Med tanke på möjligheten till det udda ljudproblemet på din Google Pixel 2 XL utlöses av mer komplexa mjukvaruproblem, kommer en masteråterställning troligen att kunna fixa det. Den här återställningen av systemet kommer att torka av enheten helt och återställa den till fabriksinställningar. Med det sagt kommer all din personliga information, nedladdningar och annan information att raderas under processen. Det kan vara en tråkig process, särskilt om du redan har mycket data lagrat på din enhet. Ändå kan det vara värt ett försök, om allt annat inte lyckats lösa problemet. Om du vill fortsätta med en fabriksåterställning, se till att säkerhetskopiera all kritisk data lagrad på din enhet och följ sedan dessa steg när du är inställd på återställningen.

Du kan göra en fabriksåterställning medan din enhet är påslagen och svara ordentligt på pekingångskommandon. Här är hur:

 1. Klicka på pil upp-ikonen från hemskärmen för att visa alla appar.
 2. Gå till Inställningar .
 3. Tryck på System .
 4. Välj Återställ .
 5. Tryck på Fabriksdataåterställning.
 6. Klicka på Enhetens backu p, inaktivera alternativet för automatisk återställning och tryck sedan på ikonen Tillbaka . Detta bör göras om du felsöker tredjepartsappar.
 7. Klicka på Återställ telefon.
 8. Om du uppmanas att ange den aktuella PIN-koden, lösenordet eller mönstret för att låsa upp enheten.
 9. Tryck på Radera allt för att bekräfta återställning.

Vänta tills huvudåterställningen är klar. Din telefon startar sedan om när den är klar. Efter att telefonen har startat upp, kolla och se om det klickande eller surrande bruset fortfarande är hörbart eller redan borta. Du kan sedan fortsätta med den första installationen.

I det fall din Pixel 2 XL-telefon inte svarar, kan du göra den alternativa huvudåterställningen i återställningsläge med hårdvaruknapparna. Systemåterställning av ett återställningsläge rekommenderas om den vanliga återställningen genom telefoninställningarna misslyckades med att lösa problemet. Om du hittar behovet av att gå till det här återställningsalternativet, gör du så här:

 1. Börja med att trycka på och hålla ned Volymknappen när telefonen är avstängd.
 2. Tryck sedan på och håll ned strömbrytaren medan du fortsätter att hålla ned volymknappen.
 3. Släpp båda knapparna när Android-skärmen visas.
 4. Använd knapparna Volym upp eller ner för att bläddra till och markera alternativet Återställningsläge och tryck sedan på strömbrytaren för att bekräfta valet.
 5. Om meddelandet Inget kommando visas, tryck och håll ned strömbrytaren.
 6. Tryck sedan på och släpp Volym upp- knappen medan du håller ner strömbrytaren.
 7. Släpp strömbrytaren när skärmen för återställning av Android visas.
 8. Tryck på Volym ned-knappen för att bläddra till och markera alternativet Wipe data / factory reset .
 9. Tryck sedan på strömbrytaren för att bekräfta valet.
 10. Vänta tills torkningen eller fabriksinställningen är klar. När det är klart markeras alternativet Omstart nu. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Efter omstart, kolla och se om problemet är fixat och att din Pixel 2 XL inte längre låter konstiga ljud som att klicka eller surrande ljud under telefonsamtal eller när du använder vissa appar.

Kontakta Googles support för ytterligare hjälp

Så du har uttömt alla möjliga lösningar inklusive ovannämnda förfaranden men till ingen nytta. Eftersom du har nått den här punkten med samma problem när du klickar och surrar din Google Pixel 2 XL är det enda bättre alternativet åt dig att söka mer hjälp från Googles support. Ring dem särskilt om det du har kan taggas bland andra problem efter uppdatering eller problem som började uppstå efter installation av en ny firmware på din enhet.

Men om ljudproblemet uppstod efter att du av misstag tappat telefonen eller blivit våt, bör du istället ta den till ett servicecenter. Återigen kan en fysisk eller vätskeskada också orsaka liknande problem som kan uppstå på din telefon.

Inlägg du kanske också vill läsa:

 • Hur man fixar Google Pixel 2 som inte kan skicka eller ta emot textmeddelanden eller SMS [Felsökningsguide]
 • Vad gör man med Google Pixel 2 som inte kan ansluta till Wi-Fi? [Felsökningsguide]
 • Hur fixar jag Google Pixel 2 som inte kan skicka eller ta emot e-postmeddelanden? [Felsökningsguide]
 • Hur fixar jag Google Pixel 2 som inte kan skicka eller ta emot e-postmeddelanden? [Felsökningsguide]
 • Hur fixar du Google Pixel 2 som inte kommer att ansluta till eller kopplas ihop med Bluetooth-tillbehör? [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar Google Pixel 2 som inte laddar [Felsökningsguide]
 • Varför startar min Google Pixel 2 inte och hur fixar jag den? [Felsökningsguide]