Hur fixar jag iPhone 8 som inte visar någon service, sökning eller inget signalfel? [Felsökningsguide]

Det här inlägget hjälper dig ta reda på huvudorsaken till varför din iPhone 8 inte får någon tjänst, söker efter nätverk eller ingen signal. Den belyser också några användbara lösningar och genomgångar som hjälper dig att felsöka och lösa problemet i slutändan.

När du ser något av dessa meddelanden på statusfältet på din iPhone, indikerar det att något hindrar din enhet från att upprätta anslutning och därmed inte kunna kommunicera med ditt nätverkstorn. Som ett resultat är relevanta tjänster som samtal och SMS inte heller tillgängliga på din enhet. Även om huvudorsaken till problemet finns i nätverksbasen finns det många sätt för slutanvändare att felsöka och fixa det i slutet.

I detta sammanhang har jag visat några standardlösningar på nätverksrelaterade fel, inklusive de viktigaste frågorna som hanteras. Vänligen hänvisa till efterföljande genomgångar om du försöker lösa nätverksfel på din iPhone 8-enhet. Låt oss komma igång med att ta reda på den underliggande orsaken till problemet.

Innan vi går vidare, om du letar efter en lösning på ett annat problem, kommer de att släppas av vår felsökningssida för iPhone 8 för vi har redan tagit upp några av de vanligaste problemen med den här enheten. Oddsen är att det redan finns befintliga lösningar på ditt problem. Försök hitta frågor som liknar din och använd lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar eller om du behöver mer hjälp, fyll i vårt frågeformulär för iPhone-frågor så hjälper vi dig med ditt problem.

LÄS Också: Hur man fixar Inget servicefel på iPhone, kan inte skicka / ta emot samtal och text

Varför visar din iPhone 8 ingen tjänst eller ingen signal?

Problemet är tydligen knutet till ett nätverksfel som tillskrivs ett antal faktorer, inklusive kontoproblem, nätverksnära närhet, felaktiga inställningar, felaktiga uppdateringar och mindre programvaruproblem som transpirerar på iPhone. Det finns också några fall där ett dåligt SIM-kort eller en skadad komponent är skylden.

Innan du börjar felsöka ska du försöka se till att hårdvaran är helt fri från alla slags skador. Du har en större chans att lösa problemet om det är mjukvarorelaterat. Annars måste du ta din enhet till en tekniker för service.

Bortsett från att inte skada någon av dina iPhone-komponenter, se till att ditt konto är i gott skick. Med god status innebär att du inte har några oavgjorda saldon eller andra kontorelaterade problem som kan ha fått din operatör att avaktivera kontotjänsterna tillfälligt. Kontakta din operatör för att verifiera och / eller lösa saken. Se också till att det inte finns några pågående underhållstjänster som kan ha påverkat eller orsakat nättillgänglighet för tillfället. För pågående avbrott, allt du kan göra är att vänta tills den är över och din nätverkssignal borde bli tillgänglig igen då. Nätverkstjänster återupptas normalt efter det.

När och hur felsöker du problemet?

Se till att du använder din iPhone i ett område inom nätverkets täckning. Annars kan du verkligen inte nås och att du måste gå tillbaka till där det finns en signal från ditt nätverkstorn. Om problemet kvarstår även när du använder din iPhone i ett område i nätverksnära närhet kan du gå vidare och börja felsöka. Här är dina alternativ.

Första metoden: Starta om din iPhone (mjuk återställning) två eller tre gånger.

För att säkerställa att det inte bara är ett mindre problem, försök att starta om din iPhone. Om du redan har gjort det, prova det igen. Vissa fel kräver att mer än en omstart korrigeras fullständigt.

För att göra det, håll ner strömbrytaren eller sidoknappen i några sekunder tills skärmen Slide to Power Off visas. Dra skjutreglaget för att stänga av enheten helt. Efter 30 sekunder trycker du på strömbrytaren eller sidoknappen igen tills Apple-logotypen visas.

Alternativt kan du göra en tvingad omstart. Här är hur:

Tryck och släpp snabbt Volym upp- knappen. Tryck sedan på och släpp snabbt knappen Volym ned . Och slutligen, håll ner sidoknappen eller strömbrytaren tills du ser Apple-logotypen.

Båda sätten kan hjälpa din iPhone att uppdatera en tjänst utan att påverka någon av dina uppgifter och personlig information.

LÄS Också: Hur man fixar en iPhone 6 Sökfel, ingen signal upptäckt

Andra metoden: Växla flygplansläge på och sedan av igen.

Detta enkla gamla trick kan också erbjuda en lösning för nätverksfel som orsakas av slumpmässiga systemfel. Även om det inte finns någon klar förklaring till hur denna lösning kan fixa ett glittrande nätverk på iPhone, har många funnit botemedel från att göra det. Det finns inget att förlora om du skulle försöka. Så här görs:

 1. Gå till menyn för iPhone- inställningar .
 2. Tryck på flygplansläge.
 3. Dra skjutreglaget för att aktivera flygplansläge i några sekunder.
 4. Dra sedan skjutreglaget igen för att stänga av det igen.

Slutligen, starta om din iPhone (mjuk återställning).

Tredje metoden: Kontrollera om tillgängliga uppdateringar för operatörsinställningar ska installeras.

Även om många människor inte har hittat någon tur att installera programvaruuppdateringar eftersom de hamnade oroliga av brister efter uppdateringen, innehåller iOS-uppdateringar alltid fixade korrigeringsfiler för mindre vanliga programvarufel som kan utlösa ingen tjänst eller inget signalfel på din enhet. Så det är fortfarande starkt rekommenderat att uppdatera din iPhone: s programvara och operatörsinställningar. Här är hur:

 1. Gå till Inställningar-> Allmänt-> Programuppdateringsmeny . Om en uppdatering är tillgänglig får du normalt ett meddelande.
 2. Om ingen programuppdatering är tillgänglig just nu, gå till Inställningar-> Allmänt-> Om avsnittet. Sök efter en uppdatering av en operatörsinställning för din enhet.

Du hittar ingen knapp för att leta efter tillgängliga uppdateringar av operatörsinställningar, så allt du behöver göra är att stanna på Om- sidan i 10 till 20 sekunder. Om ingenting dyker upp, är dina operatörsinställningar uppdaterade.

Nedladdning av operatörsinställningarna för din nya operatör skulle behövas om du sätter in ett nytt SIM-kort i din iPhone 8.

Fjärde metoden: Återställ nätverksinställningar.

En återställning av nätverksinställningar kan vara den nödvändiga lösningen, särskilt om problemet orsakas av felaktiga eller trasiga nätverksinställningar på din enhet. Du kan använda denna metod om problemet har börjat efter nedladdning eller installation av nytt innehåll inklusive programuppdateringar på din iPhone. Det är möjligt att dina inställningar automatiskt ändrades av den senaste programinstallationen. Så här är vad du bör göra då:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Tryck på Återställ .
 4. Klicka på Återställ nätverksinställningar.
 5. Ange enhetens lösenord om du blir ombedd.
 6. Tryck på Återställ nätverk för att bekräfta.

Din iPhone startar om när nätverksinställningarna återställs.

Återställning av nätverksinställningar återställer alla dataanslutningar till de ursprungliga konfigurationerna eller fabriksinställningarna. Detta innebär att dina Wi-Fi-konfigurationer, lagrade nätverk, Bluetooth-anslutningar och andra relevanta inställningar kommer att raderas.

Femte metoden: Stäng av cellulära data och slå på den igen.

Detta kommer att uppdatera Cellular Data-funktionen på din iPhone. Så här görs det:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Knacka på Cellular .
 3. Tryck på mobiltelefonen för att stänga av eller slå på funktionen. I det här fallet, slå på den.
 4. Om du för närvarande använder LTE-data kan du försöka byta till ett annat nätverksband eller alternativ genom att välja Cellular Data Options-> Enable LTE-> och tryck sedan på för att välja ett annat nätverksalternativ som 4G eller 3G .

Om du reser internationellt ska du kontrollera och se till att din iPhone är konfigurerad för dataroaming. Du kan kontrollera det genom att gå till Inställningar-> Mobil-> Alternativ för mobildata-> Dataroaming. Slå bara på brytaren för att slå på funktionen vid behov.

Sjätte metoden: Ta bort och sätt tillbaka SIM-kortet på din iPhone 8.

Det är möjligt att din iPhone inte visar någon signal eller inget servicefel eftersom SIM-kortet lossnar. För att se till att detta inte är utlösaren kan det hjälpa att ta bort och installera SIM-kortet igen. Så här görs det ordentligt:

 1. Stäng av din iPhone helt.
 2. Öppna SIM-facket genom att sätta i ett gem eller ett SIM-utmatningsverktyg i hålet bredvid facket.
 3. Tryck försiktigt in mot iPhone tills facket springer ut.
 4. Ta bort SIM-kortet från magasinet.
 5. Kontrollera SIM-kortet för tecken på skador. Om allt ser bra ut ska du placera det tillbaka i SIM-facket.
 6. Se till att det hackade hörnet är i linje.
 7. Sätt tillbaka SIM-facket i iPhone.

När allt är säkrat kan du slå på din iPhone igen.

Om SIM-kortet är skadat eller av några skäl inte passar i SIM-facket, kontakta din operatör för rekommendationer.

Sista utväg: Säkerhetskopiera och återställ din iPhone 8.

Om problemet började efter att ha installerat en ny programuppdatering och att den fortsatte även efter att ha genomfört alla tidigare lösningar, kan du försöka fortsätta att felsöka programvaruproblemet med en fullständig systemåterställning som ditt sista alternativ. Detta kommer att leda till att dina kritiska data och information raderas från din enhet, så se till att du säkerhetskopierar dem innan du startar. Du kan utföra en systemåterställning via iTunes på en Windows- eller Mac-dator. Så fort du är klar, så här återställer du din iPhone 8 i återställningsläge med iTunes:

 1. Anslut din iPhone till din dator med den medföljande USB-kontakten eller Lightning-kabeln.
 2. När du är ansluten, tvinga din iPhone 8 att starta om med följande steg:
  • Tryck och släpp knappen Volym upp.
  • Tryck sedan på och släpp knappen Volym ned.
  • Och slutligen tryck och håll ned sidoknappen (strömbrytaren) tills telefonen startar om. Fortsätt hålla ned sidoknappen även efter att Apple-logotypen visas.
 3. Släpp sidoknappen när du ser Connect to iTunes-logotypen på skärmen.
 4. Starta iTunes så ser du ett meddelande om att det finns ett problem med iPhone och att det måste uppdateras eller återställas. Om du ser denna meddelandeprompt, välj bland de givna alternativen för att uppdatera eller återställa.
 5. Klicka på Återställ för att fortsätta.
 6. Följ instruktionerna på skärmen för att slutföra iOS-återställningsprocessen och se om det löser problemet.

Vanligtvis lösas nätverksfel orsakade av större programvaruhämtningar genom återställning av återställningsläge men om det misslyckas kan du fortsätta med en återställning av DFU-läge istället. En mer detaljerad genomgång om hur du utför en återställning av DFU-läge på iPhone 8 finns i avsnittet Tutorials under vår dedikerade felsökningssida för iPhone 8. Besök gärna den sidan om du mer hjälp.

Upptrapp problemet

Om problemet kvarstår efter att du har använt alla möjliga och tillgängliga medel är det troligtvis ett hårdvaruproblem. Din iPhone 8 kan ha förvärvat någon form av fysisk eller vätskeskada som gör att den inte kan ta emot signal eller upprätta anslutning till nätverket. Kontrollera din enhet och SIM-kortet för tecken på fysiska eller vätskeskador då. Eller så kan du bara ta din iPhone till ett servicecenter och få den korrekt diagnostiserad av en tekniker istället. Tyvärr finns det inget mycket som kan göras för att fixa ingen service eller inget signalfel som tillskrivs hårdvaruskada. Du kan också välja att eskalera problemet till Apple Support eller din nätverksleverantör för mer ingångar, särskilt om du misstänker att en felaktig uppdatering är skylden.

Anslut oss

Om du behöver mer hjälp med att använda vissa funktioner och funktioner i den nya Apple iPhone 8-smarttelefonen, kan du gärna besöka vår handledningssida. Där kan du hitta en lista över hur man gör, innehåll steg, steg för steg samt svar på vanliga frågor angående iPhone 8. Om du har andra problem eller har stött på några problem när du använder telefonen kan du nå oss via detta formulär . Tänk bara på att berätta mer information om problemet eller enhetsproblemet (erna) du kan ha och vi hjälper dig gärna ytterligare.

Inlägg du kanske också vill läsa:

 • Varför har min Apple iPhone 8 inte tillgång till Wi-Fi-internet och hur fixar jag det? [Felsökningsguide]
 • Hur du felsöker felsökningar för iPhone 8 wifi
 • Vad gör du när din Apple iPhone 8 inte känner igen en Windows-dator eller iTunes? [Felsökningsguide]
 • Hur fixar jag Hey Siri som inte fungerar på iPhone 8 efter iOS-uppdatering? [Felsökningshandbok]
 • Hur fixar jag Apple iPhone 8 som inte kan installera en iOS-uppdatering? [Felsökningsguide]