Hur fixar jag inte en LG V30-smarttelefon? [Felsökningsguide]

Till skillnad från vad många har tänkt, betyder det inte alltid att enheten skadas när den inte slås på. I själva verket är ett antal strömproblem i mobila enheter kopplade till mjukvaruproblem eller isolerade till en applikation snarare än till en felaktig hårdvara. Detta kan inträffa på alla smarttelefoner, även de som är taggade bland de senaste avancerade enheterna oavsett vilket operativsystem den kör på.

I det här inlägget ingår en relevant strömproblem på en av de nya kraftfulla Android-smartphones hittills, LG V30. Om du av någon slump stötte på det här inlägget när du letade efter lite hjälp för att hantera ett liknande problem på samma enhet, kan du lika gärna överväga att läsa hela innehållet. Bortsett från de explicerade vanliga faktorer som eventuellt kan orsaka att LG V30 inte startar, belyser detta innehåll också vissa tillämpliga lösningar och möjliga lösningar som du kan prova på.

Innan vi flyttar, om du letar efter en lösning på ett annat problem, se till att du kommer in på vår LG V30-felsökningssida för vi har redan behandlat några av de vanligast rapporterade problemen med den här telefonen. Om du inte hittar ett problem som liknar ditt, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Möjliga skäl till varför din LG V30 inte startar

Det första du ska kontrollera är batteriets livslängd. Normalt kommer en elektronisk enhet att stängas av när den är slut på ström och det kan ta längre tid att ladda, särskilt när den tömts. En enhet kan också vägra att ladda eller slå på på grund av ett dåligt batteri. Men med tanke på att din är en ny enhet, är detta troligen inte den skyldige. Om du inte har tappat det, blivit våt eller andra fall som kan ha orsakat fysiska eller vätskeskador på telefonen.

En felaktig laddare, laddningsport eller andra laddningsapparater är också andra saker att tänka på att kontrollera. Det du har att göra med kan vara ett problem med laddning snarare än strömproblem. Om det är tillgängligt kan du försöka använda en annan kompatibel laddare eller använda en annan laddningsport när du laddar din enhet för att säkerställa att allt är bra med laddningsutrustningen.

Under tiden finns det också några fall där en Android-smartphone tycktes inte slås på på grund av programvarufel. I scenarier som denna startar telefonen faktiskt, men kan bara visa en svart skärm på grund av fel i en app. En felaktig större programuppdatering kan orsaka liknande problem på alla enheter. Samma sak kan hända när du använder skadat innehåll. Andra programvarufel kan orsaka snabb batteriladning i mobila enheter. Dessa trasiga filer kan också trigga en app eller en enhet i sig att bli falsk eller inte fungera som avsett. Om problemet du för närvarande hanterar är mjukvarorelaterat har du en bättre chans att fixa det utan att behöva ta din telefon till en tekniker för service. Läs vidare för att lära dig dina alternativ och börja felsöka problemet när du är klar.

Rekommenderade lösningar och generiska lösningar

Nedan är föreslagna lösningar och potentiella lösningar som du kan använda för att hantera strömproblem på din LG V30 som när den inte slås på eller börjar slå på men startar om eller stängs av innan den startar helt.

Första metoden: Kontrollera och se till att din LG V30 har tillräcklig laddning eller batteritid.

Använd så mycket som möjligt bara originalladdaren när du laddar din telefon. Vissa tredjepartsladdare eller laddningstillbehör kanske inte är kompatibla med din enhet och fungerar därför inte som förväntat. Låt din enhet ladda i några minuter. Om det fortfarande inte slås på eller laddas, ge det mer tid att ladda förmodligen en timme eller två och se sedan hur det fungerar efteråt.

Se också till att du använder en kompatibel laddare, om originalladdaren inte är tillgänglig. Det finns en risk att orsaka allvarliga skador på din telefon om laddaren du använder inte har samma spänning, ampère och kontakttyp som den ursprungliga laddaren.

Den andra metoden: Kontrollera och se till att inga skador på laddningsporten, batterikontakter eller din telefon är skadade.

För att utesluta möjligheten att en skadad laddningsport, laddare eller batterikontakter eller telefonen i sig orsakar dig detta problem, kontrollera noga var och en av dessa saker och se till att var och en av dem fungerar korrekt. Inspektera också telefonen för att se till att den inte är skadad, överhettad eller svullen.

Om du misstänker eller märker några tecken på att din telefon är skadad är det troligtvis onödigt att försöka nästa procedur. För att spara tid och ansträngning i att utföra onödiga felsökningsförfaranden, ställa in en tid på ett reparationscenter eller kontakta din operatör för rekommendationer.

Tredje metoden: Tvinga din telefon att starta om (mjuk återställning).

Programvarufel eller buggar är också bland de vanliga syndarna att tänka på. Detta är sannolikt fallet särskilt om din LG V30 plötsligt stängs av i mitten av att göra något, som att ladda ner uppdateringar, nytt innehåll eller använda vissa appar. Ofta kommer en mjuk återställning att rensa problem som orsakar att din enhet blir svarsfull eller fastnat på svart skärm. Processen påverkar inte någon information från telefonen så länge den är korrekt. Om du vill prova, så här gör du en mjuk återställning på din LG V30:

 1. Tryck och håll ned volymknapparna och strömbrytaren samtidigt tills telefonen startar om. Vanligtvis tar detta cirka 10 till 15 sekunder.
 2. Släpp båda nycklarna när LG-uppstartslogotypen visas.

En popup-skärm eller skärmdump kan visas beroende på enhetens tillstånd. Detta är helt normalt.

En mjuk återställning är en simulerad process för borttagning av batteri som används för att stänga av en enhet när skärmen blir frusen eller inte svarar.

På enheter med icke-flyttbara batterier som LG V30, trycka på strömbrytaren på baksidan av enheten och sedan trycka på strömmen och starta om och bekräfta omstart skulle vara nödvändigt. Det finns ingen anledning att oroa sig för det förorsakar inte personuppgifter på enheten.

Fjärde metoden: Master reset (valfritt).

Om ingen av de föreslagna lösningarna kan lösa problemet och att din LG V30 fortfarande inte slår på, kan du överväga det sista alternativet som är en återställning av master. Den här typen av återställning raderar all information från din enhet och återställer de ursprungliga fabriksinställningarna. Bland de innehåll som troligtvis kommer att raderas i processen är dina personuppgifter på den interna lagringen, som nedladdningar, ringsignaler, bilder, appar, kontakter och visuell röstbrevlåda. Data som lagras på SIM-kortet eller SD-kortet påverkas dock inte. Så om du skulle välja att ge den en bild, särskilt när du redan har slut på alternativ, så här är hur det görs. Se till att säkerhetskopiera dina data i det interna minnet i förväg.

Hur man återställer återställning av LG V30 från menyn Inställningar:

 1. Tryck på appar från hemskärmen .
 2. Tryck på Inställningar .
 3. Om du använder flikvyn klickar du på fliken Allmänt.
 4. Klicka på Säkerhetskopiera och återställ.
 5. Markera eller rensa kryssrutorna för Säkerhetskopiera mina data och Automatiska återställningsalternativ .
 6. Klicka på Säkerhetskopieringskonto och följ sedan instruktionerna på skärmen för att skapa ett Google-reservkonto om det behövs.
 7. Tryck på fabriksdata återställning för att fortsätta.
 8. Klicka på Återställ telefon och tryck sedan på Nästa.
 9. Klicka på Radera alla.
 10. Tryck på OK för att bekräfta åtgärden.

Vänta tills huvudåterställningen är klar.

Så här styr du återställning av LG V30 med hårdvaruknapparna:

Alternativt kan du göra en huvudåterställning med hårdvaruknapparna, särskilt när enhetsmenyerna är frusna eller inte svarar. Så här styr du återställning av LG V30 med hårdvaruknapparna:

 1. Säkerhetskopiera all data i det interna minnet.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll ned strömbrytaren och volymknapparna.
 4. När LG-logotypen visas släpper du snabbt och håller sedan ner strömbrytaren medan du fortsätter att hålla ned volymknappen.
 5. När du uppmanas att ta bort alla användardata (inklusive LG och operatörsappar) och återställa alla inställningar, använder du knappen Volym ned för att markera Ja.
 6. Tryck på strömbrytaren för att bekräfta valet och återställa enheten.

Återigen bör du notera att en grundinställning eller fabriksåterställning kommer att radera all information på telefonen. Detta innebär att all information som inte säkerhetskopieras online eller på SD-kortet kommer att raderas permanent.

Sök mer hjälp

Om ingen av dessa lösningar kan lösa problemet och att din LG V30-smarttelefon fortfarande inte slås på, kontakta din enhetsoperatör eller LG Support för att öka problemet. Du kan be ytterligare hjälp med att göra ytterligare felsökning eller följa rekommendationer. Upptrappning av problem är också viktigt, särskilt om problemet inställs efter installation av den senaste programuppdateringen på din telefon. Detta kan taggas bland andra problem efter uppdatering på LG V30 som redan kräver en officiell fix i en form av programuppdatering.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.