Hur fixar jag inget servicefel på iPhone 7 Plus efter uppdatering av iOS 11? [Felsökningsguide]

Även om många människor har hittat fördelar med till iOS 11, var andra inte så lyckliga eftersom de hamnade oroliga med olika problem som dyker upp efter implementeringen av iOS-uppdateringen. I det här inlägget behandlas ett problem efter uppdatering som påverkar nätverksfunktionerna för iPhone 7 Plus. Ett antal iPhone-användare har stött på det här problemet där de uppmanas med felet Ingen tjänst och deras iOS-enhet kan inte ansluta till ett mobilnätverk, inte kan ringa eller ta emot telefonsamtal, textmeddelanden eller ansluta till Internet om du inte använder Wi-Fi. Bortsett från felaktiga uppdateringar kan ett No Service-fel på iPhone också indikera ett problem med ditt konto eller nätverkstjänstleverantör.

Vanligtvis skulle lufttrafikföretag sätta in en mjuk avkoppling till kundkonton med oroliga problem eller saldon. När detta händer inaktiveras utgående tjänster tillfälligt för det kontot. Detta innebär att du inte kommer att kunna skicka textmeddelanden, ringa samtal eller ansluta till Internet.

Om du är bland dem som plågas av samma fel på samma iPhone före eller efter uppdatering till iOS 11, kan det här inlägget kunna hjälpa dig. Läs vidare för att lära dig hur du hanterar No Service-felet på din iPhone 7 Plus med hjälp av vanliga lösningar och felsökningsförfaranden.

Men innan något annat, om du har andra problem med din iPhone 7 Plus, se till att du kommer in på vår felsökningssida för vi har redan tagit upp några av de mest rapporterade problemen med den nya iPhone. Om du behöver ytterligare hjälp eller om du inte hittar det du letar efter på den sidan, fyll i vårt frågeformulär för iPhone-frågor och tryck på skicka. Oroa dig inte, det är en gratis konsultationstjänst så du behöver inte oroa dig för någonting. Ge oss mer information om problemet så gör vi vårt bästa för att hjälpa dig fixa det.

Felsökning av iPhone 7 Plus utan servicefel

Innan du börjar felsökning, se till att du använder din enhet i ett område inom mobilnätverkets täckning. Det är möjligt att få det här felet om din enhet redan ligger utanför ditt nätverkstorn.

Kontrollera också ditt kontostatus och se till att det är i gott skick och att alla dina tjänster är aktiva. Kontrollera och se till att det inte finns några pågående avbrott som kan ha påverkat nätverksrelaterade tjänster på din plats. Du kan behöva kontakta din nätverkstjänstleverantör i den frågan. Se till att din iPhone 7 Plus inte skadas. Fysisk eller vätskeskada på iPhone kan också leda till detta fel, särskilt om den fysiska nätverkskomponenten påverkas.

När du har kontrollerat alla krav och problemet kvarstår, felsök din iPhone och prova följande lösningar.

Starta om din iPhone 7 Plus

En enkel omstart (mjuk återställning) kan göra många bra saker när du hanterar mindre programvaruproblem på din iPhone. Det påverkar inte eller raderar några kritiska data lagrade i din iPhone: s interna minne, så det är säkert. I iOS 11 kan du starta om din enhet via menyn Inställningar.

För att göra det, gå över till Inställningar-> Allmänt-> Avstängning . Men om du föredrar den vanliga standardstarten, så här:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren i några sekunder tills etiketten Slide to Power Off visas.
 2. Dra skjutreglaget för att stänga av din iPhone helt.
 3. Efter 30 sekunder håller du ner strömbrytaren igen tills Apple-logotypen visas.

Vänta tills din iPhone startar helt och se sedan om felet No service inte längre dyker upp.

Om felet kvarstår efter den första omstarten kan du försöka starta om din iPhone igen. Ge minst tre omstartförsök och se vad som händer.

RELEVANTA POSTER:

 • Apple iPhone 7 Plus nätverksproblem: Kan inte ansluta, ingen service, sökning, andra nätverksfel [Felsökningsguide]
 • Hur fixar jag instabil eller intermittent Bluetooth-anslutning på iPhone 7 Plus? [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar iPhone 7 Plus Wi-Fi som fortsätter att tappa bort eller inte är tillgängligt efter iOS-uppdatering [Felsökningsguide]
 • Varför ansluter min iPhone 7 Plus inte till Wi-Fi, ansluter men ingen Wi-Fi-åtkomst och hur fixar jag det? [Felsökningsguide]
 • Hur fixar jag min iPhone 7 Plus som håller på att förlora signal, har dålig mottagning, andra signalproblem? [Felsökningsguide]

Kontrollera dina iPhone-inställningar

Kontrollera och se till att mobildata är aktiverade på din iPhone. Vissa människor har försummat detta enkla steg bara för att ta reda på att det är grundorsaken.

 • För att kontrollera dessa inställningar, gå över till Inställningar-> Cellulär- menyn och kontrollera sedan att cellulär datakontakt är på. Du kan också försöka slå på mobiltelefonens avstängning i några sekunder och sedan slå på igen. Om du gör det kan du också uppdatera funktionerna för mobildata.

Samtidigt, om du får ett No Service-fel på din iPhone när du reser internationellt, kontrollera och se till att Data Roaming-funktionen är aktiverad på din iPhone.

 • Gå till Inställningar-> Mobil-> Alternativ för mobildata-> Dataroaming för att kontrollera det. Se till att den är på.

Starta om din iPhone efter att ha gjort några ändringar i dina mobildatainställningar och se om det åtgärdar problemet.

Uppdatera operatörsinställningar på din iPhone 7 Plus

Uppdateringar av operatörsinställningar är programförbättringar som rullas ut av din operatör för att uppdatera transportnätverk och relaterade inställningar för att förbättra mobilnätverksanslutning och prestanda. Du kan kontakta din operatör för mer information.

Vanligtvis blir du ombedd att installera en uppdatering av en operatörsinställning om den är tillgänglig. Vissa operatörsuppdateringar är obligatoriska eller laddas ner och installeras automatiskt på din enhet. Följ de här stegen för att manuellt leta efter och installera en uppdatering av en operatörsinställning:

 1. Se till att din iPhone är ansluten till Wi-Fi. Om du inte kan ansluta till Wi-Fi kan du använda iTunes istället. iTunes kontrollerar också om operatörsinställningarna uppdateras automatiskt. Om det någonsin frågar, betyder det att en uppdatering är tillgänglig.
 2. Tryck på Inställningar .
 3. Tryck på Allmänt .
 4. Klicka på Om .
 5. Om en uppdatering är tillgänglig, klicka på alternativet för att uppdatera och följ instruktionerna på skärmen för att uppdatera dina operatörsinställningar.

Du kan hitta versionen av dina bärarinställningar på din iPhone 7 Plus genom att gå till Inställningar-> Allmänt-> Om- menyn och titta bredvid Carrier.

Notera:

 • Om du sätter in eller använder ett nytt SIM-kort i din iPhone måste du ladda ner bärarinställningarna för din nya SIM eller operatör.

Ta bort och sätt i SIM-kortet igen

Inget servicefel på en iPhone kan också utlösas av ett dåligt eller lossat SIM-kort. För att utesluta detta från de möjliga orsakerna kan du ta bort SIM-kortet från din iPhone 7 Plus i några sekunder, undersöka SIM-kortet och SIM-facket om det finns tecken på fysiska och vätskeskador, och om det inte finns några skador, installera om SIM-kortet ordentligt. Så här görs:

 1. Stäng av din iPhone.
 2. När SIM-kortfacket är helt avstängt från enhetens högra kant.
 3. Ta bort SIM-kortfacket med SIM-utmatningsverktyget eller gem. Sätt i SIM-utmatningsverktyget i det lilla hålet på spåret.
 4. När SIM-kortfacket dyker ut tar du försiktigt bort SIM-kortet.
 5. Kontrollera om det finns tecken på skador. Om inget finns, lägg tillbaka SIM-kortet i SIM-facket. Se till att placera guldkontakterna nedåt.
 6. Sätt tillbaka SIM-kortfacket i sin ursprungliga plats.
 7. Tryck in på magasinet för att låsa det på plats.
 8. När allt är ordentligt säkrat, slå på din iPhone.

Använd så mycket som möjligt bara SIM-facket som medföljde enheten. Andra SIM-fack passar kanske inte i din iPhone 7 Plus.

Återställ nätverksinställningar

Att utföra en återställning av nätverksinställningar hjälper till att eliminera risken för felaktiga inställningar eller alternativ som kan orsaka konflikt och utlösa No Service-felet som dyker upp när du använder din enhet. Det är möjligt för programvaruuppdateringar att åsidosätta de aktuella inställningarna på iPhone och därmed kräva att du konfigurerar dem igen efter att uppdateringen har installerats. Denna återställning återställer dock dina Wi-Fi-nätverk och lösenord, mobilinställningar, VPN och APN-inställningar som du tidigare har använt. Med det sagt, notera ditt Wi-Fi-nätverk och lösenord innan du fortsätter med dessa steg:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Bläddra till och tryck på Återställ .
 4. Välj alternativet för att återställa nätverksinställningar.
 5. Om du uppmanas, ange enhetens lösenord för att fortsätta.

Din iPhone startar om när återställningen av nätverksinställningar är klar. Om felet fortfarande dyker upp efter återställningen måste du överväga att utföra en systemåterställning.

Återställ din iPhone 7 Plus

Det finns tre typer av iOS-återställning som du kan prova inklusive standardåterställning genom iTunes, återställningsläge återställning och den djupaste typen av iOS-återställning som kallas DFU-läge återställning. Du kan börja från standardåterställningen och om det inte fungerar, följ det upp med återställningsläget. Vanligtvis kan en återställningsläge återställa effektivt hantera komplexa programvaruproblem men ibland är problemet bara för komplicerat eller svårt att kvarstå. Som din sista utväg kan du prova att återställa DFU-läget. Om du sätter din iPhone i DFU-läge kan din enhet kommunicera med iTunes utan att ladda operativsystemet eller bootloader. Du kan sedan nedgradera eller uppgradera ditt iPhone-system via iTunes.

En steg-för-steg-guide om hur du återställer en iPhone 7 Plus i iTunes, samt hur du utför ett återställningsläge och återställning av DFU-läge kan nås via avsnittet Tutorials. Besök gärna sidan om du behöver ytterligare hjälp i processen.

Andra förslag att överväga

 • Installera den senaste iOS-firmware. Om du inte redan har gjort det, försök att kontrollera om det finns en ny firmwareuppdatering tillgänglig för din enhet. Den senaste iOS-versionen för din iPhone 7 är iOS 11.2.
 • Vänta tills Apple rullar ut den efterlängtade iOS-versionen 11.2.5, som påstås hävdas att hantera alla tidigare problem som uppstod sedan den stora uppdateringen av iOS 11.
 • Ta din iPhone till en Genius-bar. Om du vill ha en Apple-tekniker personligen diagnostiserad din enhet kan du ställa in ett datum för att besöka närmaste Apple-servicecenter på din plats.
 • Kontakta Apple Support. Om problemet orsakas av den senaste iOS-uppdateringen som släppts för din iPhone 7 Plus, kan du ringa Apple Support för att eskalera saken och söka rekommendationer.
 • Kontakta din transportör. Om du misstänker att problemet utlöses av ett felaktigt SIM-kort, kontakta din operatör för att kontrollera om ditt SIM-kort måste bytas ut.

Engagera med oss

Om du har andra problem med din Apple iPhone 7 Plus är vi alltid villiga att hjälpa till. Kontakta oss via vårt iPhone-frågeformulär och ge oss all nödvändig information om ditt problem så att vi kan hitta en lösning på ditt problem.

Inlägg du kanske också vill läsa:

 • Hur fixar jag en iPhone 7 Plus som inte kan ansluta till eller para ihop med andra Bluetooth-enheter? [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar ett uppdateringsfel för iPhone 7 Plus iOS "Kan inte kontrollera om uppdatering" kan inte uppdateras till iOS 11 [Felsökningsguide]
 • Hur fixar jag en Apple iPhone 7 Plus som inte kan uppdateras till iOS 11 trådlöst eller i luften? [Felsökningsguide]
 • iPhone 7 plus kommer inte att återställa, fortsätter att visa fel 9 under återhämtning, andra problem
 • Hur man fixar Apple iPhone 7 Plus som inte kommer att säkerhetskopieras till iTunes på en Windows PC eller Mac-dator [Felsökningsguide]