Hur fixar jag Hey Siri som inte fungerar på iPhone 8 efter iOS-uppdatering? [Felsökningshandbok]

Nyligen väcker många människor oro över ett problem med Siri-appen, särskilt om Hey Siri-funktionen som slutar fungera efter att ha installerat den senaste uppdateringen på iOS 11. Problemet har överlägset visat sig i ett antal iOS-enheter inklusive de nya iPhone 8-varianterna .

Kan detta bara vara ett annat fel som behöver en officiell fixlapp från Apple eller kan det bero på något annat? Om du är bland dem som plågas av samma fråga eller bara fick reda på att Hey Siri inte heller fungerar på din iPhone 8-handenhet, är det här inlägget för dig. Läs vidare och läs vad som utlöser felet och få hjälp med att felsöka din iPhone, om det behövs.

Innan vi går vidare, om du letar efter en lösning på ett annat problem, kommer de att släppas av vår felsökningssida för iPhone 8 för vi har redan tagit upp några av de vanligaste problemen med den här enheten. Oddsen är att det redan finns befintliga lösningar på ditt problem. Försök hitta frågor som liknar din och använd lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar eller om du behöver mer hjälp, fyll i vårt frågeformulär för iPhone-frågor så hjälper vi dig med ditt problem.

Vad får Hey Siri att sluta arbeta på din iPhone 8?

Hey Siri är en funktion i Siri-appen som låter dig prata med Siri utan att trycka på Hem-knappen. Allt du behöver göra är att säga "Hey Siri" när din enhet är ansluten till ström och sedan kommer Siri-appen att starta och fungera som avsett. Men när den senaste iOS-uppdateringen kom ut, var det när saker började gå fel. Efter implementeringen av uppdateringen mötte många problem när de försökte använda Hey Siri eller Siri-appen själv eftersom funktionen plötsligt slutade fungera korrekt. Tydligen i det här fallet kan vi säga att uppdateringen är skyldig eftersom problemet inträffade efter installationen. Men för dem som fortfarande inte har uppdaterat iOS på iPhone 8 men redan har problem med Siri kan det vara en annan historia. För att hjälpa dig ta reda på varför Siri eller Hey Siri inte fungerar korrekt på din iPhone 8 har jag kartlagt alla möjliga orsaker och triggers. Du kan välja att börja arbeta med dessa faktorer om du inte vet exakt vad du ska göra eller var du ska börja när du felsöker problemet.

Bland de vanligaste orsakerna till varför Siri inte fungerar (bortsett från en felaktig uppdatering till iOS) är följande:

 • Låg effektläge - Se till att låg effektläge är inaktiverat. Den huvudsakliga Siri-appen och Hey Siri-funktionen fungerar inte om lågeffektläget är vänt. Stäng vid behov av låg effektläge eller ladda din iPhone tills den har tillräckligt med batteriladdning. Försök sedan använda Siri och testa Hey Siri-funktionen då. För att göra det, gå över till Inställningar-> Batteri-> Låg effektläge och tryck sedan på omkopplaren för att stänga av den.
 • Ingen internetuppkoppling - Om Siri svarar något som "Tyvärr, jag har problem med att ansluta till nätverket " eller " Försök igen om en liten stund " är det antagligen ett nätverksproblem. Det betyder att du måste ta itu med och fixa ditt nätverk först för att få Siri tillbaka till arbetet som avsett.
 • Programvarulyckor - Slumpmässiga appglitches kan uppstå när som helst och därmed orsaka att en app plötsligt fungerar eller blir felaktig. Om du har bekräftat att din iPhone inte är i låg effektläge och att Internet fungerar bra, är problemet mer troligt utlöst av några slumpmässiga programvaruproblem som vanligtvis korrigeras av en mjuk återställning eller omstart på appen eller iPhone själv.
 • Felaktiga inställningar - Om Siri började bli ojämn efter att ha gjort några ändringar i dina iPhone 8-inställningar, kan vissa av de ändringar du har gjort ha orsakat konflikt och därmed resulterat i detta problem. Du kanske har inaktiverat vissa alternativ som ska vara aktiverade eller vice versa. Som upplösning kan du återställa inställningarna till deras tidigare konfigurationer och sedan försöka se om det gör saker och ting bra igen med Hey Siri eller Siri.
 • Felaktig mikrofon - Smuts anses också bland de faktorer som kan göra att Siri inte blir exakt eller inte fungerar alls. Tydlig diktion och uttal är nödvändig för att Siri ska svara ordentligt på dina röstkommandon. Om något blockerar mikrofonen kanske Siri inte kan förstå dig tydligt. Därför måste du också kontrollera och testa din iPhone 8-mikrofon. Förutom smuts kan mikrofonen på samma sätt få skador på grund av oavsiktliga droppar och exponering av vätska. Om Siri eller Hey Siri började ha problem efter någon av dessa händelser, kan det beteckna en eventuell skada på hårdvaran, särskilt på mikrofonen. Tyvärr i detta fall är din chans att få ultimat fixering för låg om du inte får din iPhone reparerad av en tekniker. För att utesluta detta från de troliga orsakerna, kontrollera mikrofonen genom att spela in ett ljud- eller röstmemo. om det är nödvändigt, Om mikrofonen fungerar, försök att rengöra den. Du kan rengöra mikrofonhålet med en mjuk tandborste eller blåsa den med tryckluft. Försök också ta bort alla iPhone-fodral och försök sedan igen med Hey Siri igen. Vissa fall tenderar att blockera mikrofonen, så Siri kan inte tydligt förstå din röst. Du kan också använda ett headset och sedan prova att använda Siri med ditt headset. Om Hey Siri fungerar bra när du använder ett headset, är det förmodligen mikrofonen som är skylden.

Om du är säker på att problemet du har med Hey Siri inte beror på en maskinvaruskada kan du fortsätta med att felsöka din iPhone 8-mjukvara och se hur Siri fungerar efter att ha gjort några lösningar.

Rekommenderade lösningar och generiska lösningar

Följande lösningar är också tillämpliga för att hantera relevanta problem som påverkar Siri-appen på din iPhone 8, som om Siri inte är tillgänglig, eller inte förstår frågor och röstkommandon eller bara inte fungerar som avsett. Glöm inte att testa appen efter att ha utfört varje metod för att se om Siri fungerar korrekt igen. Om inte, överväg andra alternativ.

Obs! När du pratar med Siri måste du tala tydligt och ge exakta röstkommandon för att Siri enkelt ska förstå och bearbeta dina röstinmatningskommandon.

Starta om din iPhone (mjuk återställning)

En omstart eller mjuk återställning fixar ofta mindre problem som uppstår och orsakar konflikter till en app. För att se till att det inte är vad som händer i ditt fall, försök att avsluta Siri och starta om din iPhone 8 på vanligt sätt. Om Siri inte fungerar och får skärmen att frysa, är det möjligt att appen har kraschat och därför måste startas om. I det här fallet skulle en tvångsstart vara nödvändig.

 • För att tvinga din iPhone 8 att starta om, tryck och släpp snabbt Volym upp- knappen. Tryck sedan på och släpp snabbt knappen Volym ned . Slutligen håller du ned sidoknappen eller strömbrytaren tills du ser Apple-logotypen.

Vänta tills din enhet startar helt upp och försök sedan använda Hey Siri igen.

Kontrollera dina iPhone 8-inställningar

Kontrollera först och se till att Siri och Hey Siri är aktiverade på din iPhone 8. De måste vara påslagen för att fungera och användas på din enhet.

 • För att göra det, gå över till dina iPhone- inställningar-> Allmänt-> Siri-> och tryck sedan på för att aktivera Siri-omkopplaren och låt Hey Siri-omkopplare under den.

Stäng också försök att stänga av och slå på Diktation.

 • Gör det genom att navigera till Inställningar-> Allmänt-> Tangentbord-> och tryck sedan på knappen Aktivera diktering för att stänga av funktionen. Tryck på OK för att bekräfta. Starta om din iPhone och gå sedan tillbaka till Inställningar-> Allmänt-> Tangentbord-> tryck sedan på knappen Aktivera diktering för att slå på den igen.

Bortsett från dessa alternativ kan du också försöka slå på Wi-Fi-strömmen och slå på den för att uppdatera Internet-anslutningen på din iPhone.

När du är klar med att göra nödvändiga ändringar av dessa alternativ och funktioner, prova och testa om Siri eller Hey Siri nu fungerar som avsett.

Återställ nätverksinställningar på din iPhone 8

Vänligen notera att internetuppkoppling via Wi-Fi eller mobildata är nödvändig för att Siri ska fungera på din enhet. Om du fick reda på att problemet är förknippat med problem med nätverksanslutning kan det troligt att åtgärda nätverksinställningarna på din iPhone åtgärdas.

Om du återställer nätverksinställningar återställs alla dina iPhone-dataförbindelser tillbaka till standard- eller originalinställningar och konfigurationer. Så alla sparade Wi-Fi-nätverk och andra inställningar raderas och nätverksalternativ återställs till standardvärden. Innan du fortsätter, se till att du noterar alla dina Wi-Fi-nätverk och lösenord eftersom du måste ställa in dem efteråt. Följ sedan stegen för att fortsätta med återställningen av nätverksinställningar:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Tryck på Återställ .
 4. Klicka på Återställ nätverksinställningar.
 5. Ange enhetens lösenord om du blir ombedd.
 6. Bekräfta valet.

Din iPhone kommer sedan att starta om när återställningen är klar. Du kan sedan testa Hey Siri efteråt.

Återställ din iPhone 8 från fabrik

Om allt annat misslyckades med att lösa problemet och Hey Siri fortfarande inte fungerar på din iPhone 8, kan du fortsätta felsöka programvaran med en fabriksinställning. Det är möjligt att problemet orsakas av mer komplexa programvarufel som inte kunde åtgärdas med någon av de tidigare metoderna. Ditt nästa alternativ är därför en fullständig uttorkning för att ge din iPhone en ren ny start. Men innan du gör det, se till att skapa en säkerhetskopia av dina iPhone-data för skydd. Och när allt är inställt, följ dessa steg för att återställa din iPhone 8 till fabriksinställningar.

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Tryck på Återställ .
 4. Välj alternativet Radera allt innehåll och inställningar.
 5. Om du uppmanas klicka på alternativet för att bekräfta fabriksinställning.

Starta om din iPhone efter återställningen, fortsätt med den första installationen och försök sedan använda Hey Siri efteråt.

Om Siri fortfarande inte fungerar kan du försöka ansluta din iPhone 8 till en dator och återställa eller uppdatera iOS via iTunes.

Andra alternativ att överväga om ingenting fungerar

 • iOS-återställningsverktyg. Det finns många iOS-återställningsverktyg som du kan prova vid behov. Dessa verktyg kan laddas ner online så allt du behöver göra är att välja den bästa och kompatibla programvaran för din dator och din iPhone 8 och sedan gå vidare och ge den en bild.
 • Kontakta Apple Support / carrier. Eskalera problemet för ytterligare hjälp och rekommendationer. Om du känner behov av att prata med din operatör eller Apple Support om denna fråga, gör det och ring dem. De kommer att kunna erbjuda dig några andra alternativ och rekommendationer för säker.
 • Teknisk service. Ta din iPhone till ett servicecenter för hårdvarubedömning. Om du misstänker att iPhone-mikrofonen är skadad genom oavsiktlig tappning eller exponering av vätska kräver din iPhone 8 service. Få diagnosen av en tekniker och reparera vid behov.

RELEVANTA POSTER:

 • Hur man fixar knasande ljud under samtal, misslyckade fel, andra samtalsproblem på Apple iPhone 8 och iPhone 8 Plus [Felsökningsguide]
 • Varför har min Apple iPhone 8 inte tillgång till Wi-Fi-internet och hur fixar jag det? [Felsökningsguide]
 • Vad gör man när din Apple iPhone 8 inte slås på? [Felsökningsguide]
 • Vad gör du när din Apple iPhone 8 inte laddas? [Felsökningsguide]

Anslut oss

Om du behöver mer hjälp med att använda vissa funktioner och funktioner i den nya Apple iPhone 8-smarttelefonen, kan du gärna besöka vår handledningssida. Där kan du hitta en lista över hur man gör, innehåll steg, steg för steg samt svar på vanliga frågor angående iPhone 8. Om du har andra problem eller har stött på några problem när du använder telefonen kan du nå oss via detta formulär . Tänk bara på att berätta mer information om problemet eller enhetsproblemet (erna) du kan ha och vi hjälper dig gärna ytterligare.