Hur fixar jag Galaxy S8-fuktdetekterat fel, vattenskadad hårdvara?

Hej och välkommen till dagens # GalaxyS8-felsökningsartikel. Det här inlägget kommer att försöka svara på några av de vanliga problemen som påverkar många S8-användare - vattenskador, fuktapptäckta fel och misslyckande med att starta upp.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem nr 1: Kommer Samsung att reparera en vattenskadad Galaxy S8?

Hej. Jag har en Galaxy S8 och den har vattenskador. Jag tog den in i min pool (jag vet, dum av mig) och det stängdes nästan automatiskt. Skärmen svarar inte och förblir svart. Det finns en röd lysdiod som fortsätter att blinka och ficklampan är i en konstant strobelysning som det verkar. Jag har det i ris just nu, men jag vet inte vad jag ska göra mer. Jag har inte heller någon försäkring i telefonen, skulle samsung fortfarande reparera den? - Jack

Lösning: Hej Jack. Galaxy S8 har vattentäthetsskydd så ett snabbt, grunt dyk i en pool borde vara okej. De enda tillfällen som du inte vill avsiktligt doppa din telefon i vatten är följande:

 • om telefonen har tappats av misstag tidigare
 • om det finns synliga sprickor på skärmen eller kroppen på enheten
 • om telefonens hårdvara har manipulerats tidigare (om den har reparerats)

Samsungs vattenmotstånd är överskattat och det hade varit många fall tidigare att även helt nya enheter ur lådan kommer att misslyckas om de blöts i vatten inom IP6: s gräns (på upp till 1, 5 meter under 30 minuter). Med andra ord är vattentäthetsskydd ibland inte 100% tillförlitligt. Det är därför du inte vill ha din enhet så mycket som möjligt när du simmar eller dyker i en pool eller i havet.

Om din S8 normalt fungerade innan den tog ett dyk, har du rätt - den har definitivt vattenskador.

Samsung behandlar vattenskador som kundanvändning, vilket automatiskt upphäver standardgarantin. De reparerar inte din S8 gratis, även om den fortfarande är inom standardgarantiperioden på ett år. Om du vill att de ska reparera det åt dig, måste du bära reparationsavgiften och nästan säkert kostnadsutbytet också. Beroende på vilka delar som skadats kommer du sannolikt att spendera upp till $ 200 för Samsung-reparation. Detta är en konservativ uppskattning och den totala reparationskostnaden kan lätt ballong mycket hög, särskilt om det finns ett problem med moderkortet också. För att få en exakt uppskattning föreslår vi att du tar med enheten till Samsung så att de kan undersöka hårdvaran.

Problem 2: Hur man fixar Galaxy S8-fuktdetekterat fel

Under ungefär den senaste veckan kommer av och på min telefon att meddela mig att Android har upptäckt fukt i laddningsporten. Problemet är att jag aldrig har använt den vattenbeständiga funktionen för bilder osv. Och den har aldrig lagts i vatten eller haft vatten i det så jag undrade vad gör jag. - Specialkkellermann

Lösning: Hej Specialkkellermann. Fuktapptäckt fel kan dyka upp på grund av ett antal orsaker. Låt oss diskutera dem kort och möjliga lösningar som du kan prova.

Fuktapptäckt fel på grund av spår av vätska eller vatten i laddningsporten

Galaxy S8 har en vätskesensor i laddningsporten för att förhindra laddning och varnar användaren om att porten är våt. Detta är det främsta skälet till de flesta fall som upptäckts av fukt som rapporterats till oss. För att säkerställa att det inte finns en liten mängd vatten eller vätska i laddningsporten, låt din telefon ligga nära ett varmt område i ditt hus hela dagen. Vatten avdunstar på egen hand efter en tid. Placera din telefon nära en indirekt värmekälla som baksidan av ett datortorn eller TV i minst 12 timmar. Utsätt INTE enheten för direkt solljus eller placera den nära en ugn eller ugn. Kom ihåg att ditt mål här är att bli av med eventuella små mängder vätska eller vatten och att inte koka upp något.

Använd inte heller något som kan pressa vatten eller vätska inuti telefonen längre, till exempel en hårtork eller burk med tryckluft.

Fukt upptäckt fel på grund av programvarufel

Förra året såg vi en onormal ökning av antalet fuktdetekterade fall för S8 efter en programuppdatering. Många användare rapporterade att deras telefon fortsatte att visa felet trots att de inte har varit i närheten av vatten eller utsatt för vätska. Problemet sammanföll med den senaste Android-uppdateringen då, så vi korrelerade lätt de två. Vi vet inte om problemet har uppstått men just nu är du det första fallet som räckte till oss angående detta fel. För att kunna täcka en eventuell mjukvaruproblem rekommenderar vi att du fabriksinställer enheten och se vad som händer efteråt. Så här gör du:

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina filer och andra data.
 2. Stäng av enheten. Det här är viktigt. Om du inte kan stänga av den kan du aldrig starta om till återställningsläget. Om du inte kan stänga av enheten regelbundet via strömbrytaren, vänta tills telefonens batteri är tömt. Ladda sedan telefonen i 30 minuter innan du startar återställningsläget.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.
 11. Kolla efter problemet.

Fuktapptäckt fel på grund av trasiga laddningstillbehör

Några sällsynta fall av fuktapptäckta fel orsakades av felaktig laddkabel och / eller adapter. Se till att du har bra fungerande laddningstillbehör innan du laddar telefonen. För att testa om felet beror på dålig laddare eller kabel, låna en känd officiell laddare för S8 och använd den för att ladda din S8. Om du har chansen att besöka en Samsung-butik kan du försöka använda deras S8-laddare och se om det kommer att lösa problemet.

Fukt upptäckt fel på grund av dålig laddningsport

Det är inte lätt att veta om orsaken till att fuktapptäckt fel orsakas av en laddningsport men detta är en av de vanligaste orsakerna till detta problem. Det är vanligtvis en Samsung-tekniker som borde testa den här så försök inte öppna telefonen bara för att se hur laddningsporten visas.

Fukt upptäckt fel på grund av okänt maskinvarufel

Vissa andra hårdvarufel som kan leda till fuktapptäckt fel inkluderar ett dåligt batteri, dålig Power Management IC eller något annat moderkortfel. Om ingenting fungerar efter att ha gjort alla våra förslag ovan kan du anta att det finns maskinvarufel bakom problem. I det här fallet måste du skicka din telefon till Samsung för reparation.

Relaterad läsning: Galaxy S8-fuktdetekterat fel, kommer inte att ladda på grund av fuktapptäckt fel, andra problem

Problem nr 3: Galaxy S8 slås inte på och fastnar på den röda Verizon-logotypskärmen

Heya. Jag har en Samsung Galaxy S8. Lördag vaknade jag och min telefon hade startat om sig själv och satt fast på den verizon röda skärmen. Jag hade fått detta hända mig fem månader tidigare och jag var tvungen att återställa fabriken och då var saker och ting tillbaka till det normala. Den här gången försökte jag försöka starta om det normalt och starta om i säkert läge. Tyvärr fungerade detta inte och fastnade fortfarande på verizon röd skärm. Så då bet jag på kulan och sa att jag ska göra en fabriksåterställning. Det gjorde jag, och det fastnar fortfarande på verizon röd skärm. Jag har återställt fabriken två gånger till efteråt för att se till att alla appar raderades tillsammans med allt annat, och att det fortfarande fastnar på verizon röd skärm. Några idéer om vad som är fel eller hur man fixar det, eller är det dags att få en ny telefon ??? \ _ ('_') _ / Skål. - Alexa Alexa

Lösning: Hej Alexa. Om flera fabriksåterställningar via återställningsmenyn inte åtgärdade problemet, kan telefonens startladdare ha skadats av någon anledning. Du kan försöka refash det, men det finns ingen garanti för att det fungerar efteråt. Blinkande av startladdaren rekommenderas vanligtvis endast för avancerade Android-användare. Vi rekommenderar inte att du provar det om du inte har hört talas om det, eller om du inte är säker på att göra det alls. Blinkande kan potentiellt skada programvaran för gott så att du kan hamna i pappersvikt efteråt.

Nedan följer de allmänna stegen för att flasha en bootloader i en Samsung-enhet. Exakta steg kan vara något annorlunda för din specifika telefonmodell.

 1. Leta efter rätt firmware för din telefonmodell och ladda ner den. Se till att du väljer rätt. Det bör vara samma exakta firmware som kördes tidigare på din enhet. Vi antar att du listar ner firmwareversionen någonstans. Om du inte noterade det förut finns det en chans att du kan välja fel. Som du kanske vet kan användning av felaktig firmware orsaka komplikationer så lycka till.
 2. Låt oss nu säga att du har identifierat rätt firmware. Du vill sedan ladda ner den till din dator. Firmwarefilen bör ha en massa filer i den som AP_, BL_, CSC_, etc.
 3. Leta efter filen som börjar med en etikett BL ; detta bör vara motsvarande bootloader-fil för den här firmware. När du har identifierat bootloader-filen kan du kopiera den till datorns skrivbord eller till någon annan mapp som du enkelt kan komma åt.
 4. Fortsätt med resten av den blinkande proceduren med Odin-programmet.
 5. I Odin, klicka på BL-fliken och se till att använda den startfil som du har identifierat tidigare.
 6. Se till att statusen "Enhet tillagd" och dess "ID: COM-ruta" har blått innan du trycker på START-knappen. Detta kommer att initiera blinkning av din telefons bootloader.
 7. Starta om telefonen när proceduren är klar.

Samsung reparation

Den bästa lösningen som vi kan berätta för dig i det här fallet är att skicka din telefon till Samsung. Om orsaken till problemet är felkonfigurerad eller skadad programvara, kan de enkelt kunna fixa din S8 genom att skicka om firmware till den. Om den inte kan fixas med en mjukvarulösning kommer de troligtvis att ersätta den med en annan S8.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.