Hur fixar jag Facebook-appen som fortsätter kraschar på Samsung Galaxy S9 Plus? [Felsökningsguide]

Problem på kraschade appar kan tillskrivas många faktorer inklusive fel i appen eller telefonsystemet självt. Oavsett hur robust en app är, kan den fortfarande ge sådana problem någon gång. Faktum är att många smarttelefonanvändare har klagat på detta problem vanligtvis efter att ha installerat nya appar och firmwareuppdateringar på sina respektive enheter. Här i det här inlägget kommer jag att ta itu med en liknande fråga om Facebook-appen som fortsätter kraschar på en Samsung Galaxy S9 Plus-telefon. Läs vidare och ta reda på vad som utlöser detta problem och vad användare måste göra för att åtgärda det.

Program som kraschar kan också associeras med otillräckligt minne i telefonen. Även om detta kanske inte är fallet i slutet, med tanke på att det du har är en ny kraftfull enhet som är full med stor lagringskapacitet, kommer det inte att skada att kontrollera den aktuella minnestatusen. Det gör att problemet inte har något att göra med otillräcklig lagring. Om allt är bra med det interna minnet och Facebook fortfarande kraschar på din Galaxy S9 Plus, gå vidare och felsöka problemet med följande lösningar.

Innan du går vidare, om du hittade det här inlägget eftersom du försökte hitta en lösning på ditt problem, kan du försöka besöka vår felsökningssida för Galaxy S9 Plus eftersom vi redan har åtgärdat de flesta vanliga rapporterade problem med telefonen. Vi har redan tillhandahållit lösningar på några av de problem som rapporterats av våra läsare, så försök att hitta problem som liknar dig och använda lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig och om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka.

Hur man fixar Galaxy S9 Plus med Facebook-appen som fortsätter att krascha

Här är saker du bör göra om Facebook fortsätter att krascha på din Galaxy S9 Plus ...

Avsluta och starta om Facebook-appen.

Varje app kan ibland bli felaktig och Facebook är inget undantag. För första gången kan problemet med kraschade appar hanteras genom att tvinga appen att avsluta och sedan starta om appen. Vanligtvis går saker och ting tillbaka till det normala efter att ha gjort det. Därför är det också värt ett skott. Som sagt, helt enkelt sluta eller stänga Facebook-appen som du brukar göra.

Att rensa nya appar kan också hjälpa. Så här görs:

 1. Tryck och håll ner knappen Nyheter i nedre vänstra hörnet på skärmen. Om du gör det öppnas en lista över senaste appar.
 2. För att stänga en enskild app, helt enkelt dra den åt höger eller tryck på X.
 3. Om du vill stänga alla senaste appar på en gång trycker du på alternativet Stäng alla.

Efter att ha gjort det, starta om Facebook och se om det redan fungerar stabilt.

Starta om telefonen (mjuk återställning).

En mjuk återställning eller omstart har betraktats som den enklaste men ändå effektivaste lösningen på olika typer av enhetsproblem orsakade av mindre mjukvarufel och fel. Det är det enklaste sättet att ge din enhet en ren ny start. Det finns ingen anledning att oroa sig för att förlora kritiska data i processen. Så om du inte redan har gjort det, gå igång igen eller starta om din Galaxy S9 Plus. Här är hur:

 1. Tryck på strömbrytaren i några sekunder tills menyn visas på skärmen.
 2. Välj Stäng av från menyalternativen.
 3. Tryck sedan på OK . Din telefon stängs sedan av.
 4. Efter 30 sekunder trycker du på strömbrytaren igen tills telefonen slås på.

I det fall skärmen blir svarsfri efter att Facebook kraschade, skulle en tvingad omstart vara nödvändig. Den har samma funktion som en mjuk återställning men utförs på något annorlunda sätt. Här är hur:

Tryck och håll ned ström- och volymknapparna samtidigt i upp till 45 sekunder eller tills telefonens ström går.

Inga uppgifter kommer att påverkas i processen så all din personliga information är intakt efteråt.

Sök efter och installera Facebook-uppdateringar.

Precis som andra robusta appar får Facebook också periodiska uppdateringar som rullas ut av Facebook-appdevs för att hålla systemet optimerat och uppdaterat. Med tanke på att miljoner människor nu använder appen är det bara rimligt för utvecklarna att hålla den fängslande och stabil. Så här kontrollerar du om den senaste uppdateringen av Facebook-appen på din Galaxy S9 Plus:

 1. Öppna Apps-facket genom att svepa upp på en tom plats på hemskärmen.
 2. Tryck för att öppna Play Store- appen .
 3. Tryck på Meny.
 4. Gå till Mina appar.
  • Om en uppdatering är tillgänglig för Facebook-appen trycker du på Uppdatera bredvid Facebook-appen.
  • Om flera appuppdateringar är tillgängliga, välj alternativet att uppdatera alla appar samtidigt.
 5. För att uppdatera appar automatiskt, gå till Meny-> Inställningar-> välj sedan alternativet för att automatiskt uppdatera appar.

När du har uppdaterat Facebook-appen, starta om din enhet och försök sedan se om det löser problemet.

Rensa cache och data på Facebook.

Cachar avser tillfälliga filer och data lagrade i Facebook-appminnet. Dessa filer består av dina tidigare inloggningsuppgifter, bläddringsdata och annan information som du tidigare använde i appen. Dessa tillfälliga filer lagras för att snabbare ladda samma information i framtiden. Även om detta ger fördelar med avseende på hastighetsbelastning, kan det också orsaka dig detta problem när någon av dessa tillfälliga filer kraschar eller skadas. Detta är när rensning av app-cache och data skulle behövas. Så här görs:

 1. Dra upp på en tom plats på Hem- skärmen. Om du gör det öppnas Apps-facket.
 2. Tryck på Inställningar .
 3. Tryck på appar .
 4. Tryck för att välja Facebook-app i listan.
 5. Om Facebook kommer förinstallerat på din enhet trycker du på Meny-> Visa systemappar.
 6. Tryck på lagring.
 7. Tryck på Rensa cache.
 8. Tryck på Rensa data. Om du väljer det här alternativet raderas dina inloggningsuppgifter, sökningar och andra tidigare data som du har använt i appen.
 9. Slutligen, tryck på Radera för att bekräfta.

Starta om telefonen och starta sedan om Facebook-appen på din Galaxy S9 Plus. Du måste ange dina inloggningsuppgifter och logga in på ditt konto igen.

Avinstallera och installera om Facebook.

Du kan behöva avinstallera Facebook-appen på din enhet, särskilt om problemet kvarstår efter att ha använt alla tidigare procedurer. Det är möjligt att appen själv skruvas av några allvarliga buggar som inte kunde åtgärdas av de tidigare lösningarna. Ett botemedel är därför att ta bort appen och sedan ladda ner och installera den senaste versionen av Facebook-appen på din enhet. På det sättet ska allt vara friskt och fritt från buggar. Här är vad du bör göra då:

 1. Dra upp på en tom plats på Hem- skärmen för att öppna Apps- facket .
 2. Tryck på Inställningar .
 3. Tryck på appar .
 4. Välj Facebook i listan.
 5. Välj alternativet för att avinstallera appen.
 6. Tryck sedan på OK för att bekräfta.

När du har avinstallerat Facebook startar du om din enhet och navigerar sedan tillbaka till Play Store . Ladda ner och installera Facebook på din enhet och se hur det fungerar.

Torka av cache-partition på din Galaxy S9 Plus.

Bortsett från appar lagrar din telefon också tillfälliga filer i en katalog som heter systemcache-partition. Och precis som på apparna kan tillfälliga filer och data i systemcache-partitionen också krascha eller bli skadade. Och när detta händer blir vissa systemfunktioner på telefonen oberoende. Problem kan uppstå på vissa appar, om inte hela systemet. Om detta är den underliggande orsaken kan torka cache-partitionen på din Galaxy S9 Plus vara en potentiell lösning. Så här görs:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in knapparna Volym upp, Bixby och ström samtidigt i några sekunder.
 3. Släpp alla tre knapparna när Android-logotypen visas.
 4. Du ser sedan ett meddelande som säger "Installera systemuppdatering" i cirka 30 till 60 sekunder innan Android- systemåterställningsmenyn visas på skärmen.
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera eller välja Wipe Cache Partition från de angivna alternativen.
 6. Tryck sedan på strömbrytaren för att bekräfta valet.
 7. Tryck på knappen Volym ned igen för att markera / välja Ja, tryck sedan på strömbrytaren för att bekräfta valet. Din telefon startar sedan borttorkning av cache-partitionen. När det är klart markeras alternativet Reboot system nu .
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Starta och använd Facebook och se hur det fungerar den här gången.

Kontakta Facebook Help Center

Du kan nå ut till Facebook Hjälpcenter och eskalera problemet du har med deras app. På så sätt kan de vara helt medvetna om problemet och antagligen ha det med i deras lista över prioriterade problem för snabb fixning. Bugfixar för Facebook-app och andra tredjepartsappar rullas vanligtvis ut genom uppdateringar. Det rekommenderas starkt att hålla din app uppdaterad.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.

Inlägg som du kanske också vill kolla in:

 • Så här startar du om din Samsung Galaxy S9 i felsäkert läge och avinstallerar problematiska appar (enkla steg)
 • Hur man fixar Facebook som fortsätter kraschar på Samsung Galaxy S9 (enkel fix)
 • Hur man fixar Facebook Messenger som fortsätter kraschar på Samsung Galaxy S9 (enkla steg)
 • Hur fabriksinställs eller gör du Master Återställ på Samsung Galaxy S9 Plus och när du ska använda dem
 • Hur torkar jag cache-partition på Samsung Galaxy S9 och vad är dess fördelar?
 • Vad gör du om din Samsung Galaxy S9 inte känner igen din dator? [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar Samsung Galaxy S9 som fortsätter att starta om slumpmässigt (enkla steg)
 • Hur man fixar Samsung Galaxy S9 med Black Screen of Death-problemet (enkla steg)