Hur fixar jag en iPhone 8 som fortfarande tappar signal? [Felsökningsguide]

Att ha en instabil eller intermittent signal på din iPhone kan vara mycket frustrerande. Du kan missa viktiga samtal eller svara på brådskande meddelanden från viktiga avsändare. Saken är att nätverksproblem är oundvikliga. Därför har du inget annat val än att ta itu med dem när de strejker. Det här inlägget belyser några användbara lösningar och tillämpliga lösningar för att hantera nätverksproblem på iPhone 8, särskilt om signalförlust eller signalfall. Läs vidare för mer information.

Nätverksproblem som signalfall eller intermittent service tillskrivs många faktorer inklusive nätstopp, inaktivt kontostatus, felaktiga nätverksinställningar, SIM-kortproblem, programvarufel, felaktigt SIM-kort och hårdvaruskada. Se till att kontrollera var och en av dessa faktorer vid felsökning, eftersom du sannolikt kommer att hitta lösningen genom att göra det. Men innan du börjar felsöka, kontrollera och se till att det inte finns några strömavbrott på din plats. Avbrott stör normalt nätverkstjänster. En annan sak som du bör kontrollera är ditt kontostatus. Se till att ditt konto har god status och att alla dina tjänster är aktiva. När du har verifierat dessa saker och ändå problemet kvarstår, är det dags att felsöka din iPhone 8. För att ge dig fler input har jag kartlagt några möjliga lösningar som du kan prova på.

Innan vi går vidare, om du letar efter en lösning på ett annat problem, kommer de att släppas av vår felsökningssida för iPhone 8 för vi har redan tagit upp några av de vanligaste problemen med den här enheten. Oddsen är att det redan finns befintliga lösningar på ditt problem. Försök hitta frågor som liknar din och använd lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar eller om du behöver mer hjälp, fyll i vårt frågeformulär för iPhone-frågor så hjälper vi dig med ditt problem.

Första lösningen: Starta om din iPhone 8.

Signalproblem kan uppstå på grund av mindre programvaruproblem som slumpmässigt uppstår på alla enheter inklusive din nya iPhone. Och den enklaste men mest effektiva lösningen du kan prova på är en mjuk återställning eller omstart av enheten. Bortsett från att korrigera mindre fel, rensar en mjuk återställning också utrymme på din iPhone: s interna lagring. Till att börja med, så här görs det:

 1. Tryck på strömbrytaren i några sekunder tills menyn Slide to Power Off visas.
 2. Dra skjutreglaget för att stänga av enheten helt.
 3. Vänta i cirka 30 sekunder och tryck sedan på strömbrytaren igen i cirka 10 sekunder.
 4. Släpp strömbrytaren när Apple-logotypen visas.

Vänta tills din iPhone startar helt och se om det leder till en bättre och stabil signal.

Den andra lösningen: Ta bort och installera om SIM-kortet på din iPhone 8.

Ibland kunde din enhet inte upprätta en stabil anslutning till nätverket helt enkelt på grund av ett dåligt SIM-kort. Samma sak kan hända om SIM-kortet är lossat eller felaktigt installerat. Att utesluta detta från de troliga orsakerna kan hjälpa till att ta bort och installera SIM-kortet på din iPhone 8. Så här görs det ordentligt:

 1. Gör SIM-utmatningsstiftet eller det lilla gemet klart.
 2. Stäng av din iPhone helt.
 3. Leta upp SIM-facket på höger sida av telefonen.
 4. Sätt in stiftet i det lilla hålet och tryck det försiktigt tills SIM-facket springer ut.
 5. Ta bort SIM-kortet från magasinet.
 6. Kontrollera SIM-kortet och SIM-facket för synliga tecken på skador som repor eller bucklor.
  • Om inget finns, lägg tillbaka SIM-kortet i facket med guldkontakterna vända nedåt. Se till att det hackade hörnet är i linje.
  • Om du ser några tecken på skador på SIM-kortet eller SIM-kortfacket, kontakta din operatör för officiella rekommendationer.

När du har installerat om SIM-kortet och SIM-kortfacket, slå på din iPhone 8 och se om det löser problemet.

Tredje lösningen: Återställ nätverksinställningar på din iPhone 8.

Ett annat möjligt skäl till varför du kan stöta på nätverksproblem inklusive signalfall är en felaktig nätverksinställningskonfiguration på din iPhone. Ibland är det valda nätverksalternativet faktiskt inte det rätta alternativet. Om du inte vet vilka av de många alternativen som bör korrigeras, är det lite av en utmaning att identifiera felet. Det är här en återställning av nätverksinställningar spelar sin roll. Alla dina nuvarande nätverksinställningar och konfigurationer inklusive dina Wi-Fi-lösenord raderas i processen när de återställs till standardvärden. Som sagt, notera denna information innan du fortsätter med nätverksåterställningen.

För att återställa nätverksinställningar på din iPhone 8, gå till Inställningar-> Allmänt-> Återställ-> Återställ menyn Nätverksinställningar . Om du blir ombedd, ange lösenordet för din enhet och bekräfta återställning av nätverksinställningar.

Din iPhone startar om automatiskt när återställningen är klar. Vänta tills din iPhone startar helt och se sedan om det åtgärdar problemet.

Fjärde lösningen: Uppdatera till den senaste iOS-versionen.

Att installera den senaste iOS-versionen för din iPhone kan också vara en potentiell lösning, särskilt om problemet utlöses av programvarufel eller systemfel. Bortsett från de nya funktionerna och förbättrade funktionerna har programvaruuppdateringar också förankrat bugfixar för att hantera befintliga buggar som transporteras i olika iPhone-varianter inklusive de nya iPhonerna.

För att leta efter programuppdatering på din iPhone 8, gå till Inställningar-> Allmänt-> Programuppdatering.

En uppdateringsmeddelande visas om en programuppdatering är tillgänglig. Säkerhetskopiera dina kritiska data och personlig information innan du laddar ner och installerar uppdateringsfilen.

Femte lösningen: Återställ eller återställ iOS.

Problem som detta kan också hänföras till ett komplext fel i iPhone-systemet som när en felaktig programuppdatering eller app är installerad. Om detta är fallet kan du betrakta en fullständig återställning av systemet eller iOS-återställning som potentiella åtgärder. Men det är också värt att notera att dessa metoder resulterar i dataförlust, vilket innebär att alla dina kritiska data, anpassade inställningar och personlig information kommer att utplånas i processen. Om du någonsin vill fortsätta med dessa procedurer måste du säkerhetskopiera dina iPhone-data i förväg. När du är klar kan du fortsätta med en fabriksåterställning via inställningsmenyn.

För att göra det, gå över till Inställningar-> Allmänt-> Återställ-> Radera allt innehåll och inställningar. Följ sedan resten av instruktionerna på skärmen för att slutföra fabriksinställningen.

Alternativt kan du försöka återställa din iPhone 8 med iTunes på en dator. Om du föredrar det på detta sätt måste du använda den senaste versionen av iTunes-programvaran för att undvika systemkonflikter eller fel i processen. Ett omfattande genomgång om hur du återställer en iPhone 8 i iTunes finns i avsnittet Tutorials så besök gärna sidan om du behöver ytterligare hjälp i processen.

Sök mer hjälp

Kontakta din operatör eller Apple Support för ytterligare hjälp och andra alternativ om ingen av de givna lösningarna kan lösa problem med signalfall på din iPhone 8. Annars, ta din enhet till ett auktoriserat servicecenter och låt det kontrolleras av en tekniker för korrekt maskinvara bedömning. Om din iPhone fortfarande är under garanti, glöm inte att utnyttja garantin antingen för service eller utbyte.

Anslut oss

Om du behöver mer hjälp med att använda vissa funktioner och funktioner i den nya Apple iPhone 8-smarttelefonen, kan du gärna besöka vår handledningssida. Där kan du hitta en lista över hur man gör, innehåll steg, steg för steg samt svar på vanliga frågor angående iPhone 8. Om du har andra problem eller har stött på några problem när du använder telefonen kan du nå oss via detta formulär . Tänk bara på att berätta mer information om problemet eller enhetsproblemet (erna) du kan ha och vi hjälper dig gärna ytterligare.