Hur fixar jag en iPhone 7 Plus som inte kan ansluta till eller para ihop med andra Bluetooth-enheter? [Felsökningsguide]

Apples iPhone 7 och iPhone 7 Plus har båda Bluetooth 4.2-specifikationerna. Även om detta kanske inte är det snabbaste med avseende på datahastighet och längst med avseende på räckvidd, kan det fortfarande erbjuda en anständig anslutningsfri sändning till slutanvändare. Faktum är att enheter med Bluetooth 4.2-funktion kan ansluta till andra kompatibla Bluetooth-aktiverade enheter inom 50 meters avstånd. Så så länge du är inom räckhåll för din parade enhet, bör allt fungera perfekt. Men av vissa skäl klagade många iPhone 7 Plus-ägare och undrade varför Bluetooth inte fungerar som avsett på deras iOS-enhet.

Vissa sa att deras iPhone inte kan ansluta till en Bluetooth-bil eller andra Bluetooth-enheter? Varför händer det och vad måste göras för att få sin iPhone 7 Bluetooth-funktion att fungera? Det här inlägget kommer att undersöka varför och hur Bluetooth-problem uppstår på din iOS-enhet. Om du vill ta reda på svaren på samma frågor eller fixa en liknande fråga på samma enhet kan du läsa om och få hjälp.

Men innan något annat, om du har andra problem med din iPhone 7 Plus, se till att du kommer in på vår felsökningssida för vi har redan tagit upp några av de mest rapporterade problemen med den nya iPhone. Om du behöver ytterligare hjälp eller om du inte hittar det du letar efter på den sidan, fyll i vårt frågeformulär för iPhone-frågor och tryck på skicka. Oroa dig inte, det är en gratis konsultationstjänst så du behöver inte oroa dig för någonting. Ge oss mer information om problemet så gör vi vårt bästa för att hjälpa dig fixa det.

Varför kan din iPhone 7 Plus inte ansluta till eller arbeta med andra Bluetooth-enheter?

För att kunna använda Bluetooth-funktioner måste du aktivera Bluetooth-funktionen på enheten i förväg. Eftersom du redan försöker para eller ansluta din iPhone 7 Plus till andra Bluetooth-enheter, är chansen stor att du redan har aktiverat den. Men bara för att se till, gå tillbaka till dina iPhone-inställningar-> Bluetooth-> slå sedan på omkopplaren för att stänga av Bluetooth och sedan på igen. Eller om du föredrar, kan du komma åt Bluetooth-ikonen direkt från kontrollcentret. När den är aktiverad bör du se ikonen Bluetooth (B i blå cirkel) i statusfältet.

En annan möjlighet är att den andra Bluetooth-enheten du försöker ansluta till eller para ihop med kan vara utom räckhåll. Notera igen att din iPhone 7 Plus endast är att upprätta Bluetooth-anslutningar med andra enheter inom ett 50-metersintervall. Längre än det avståndet är inte längre möjligt.

Medan du installerar den senaste iOS-uppdateringen rekommenderas starkt för att hålla ditt iPhone-system uppdaterat och optimerat, finns det tillfällen då uppdateringar också förstör systemet istället. En felaktig mjukvaruuppdatering kan också röra på din iPhone: s anslutningsfunktioner inklusive Bluetooth. Vissa uppdateringar, särskilt större iOS, tenderar att åsidosätta de aktuella inställningarna på din enhet när de installeras. Som ett resultat fungerar inte dina tidigare inställningar längre efter uppdateringen. Ofta kan en mjuk återställning korrigera felet och få saker och ting att fungera perfekt igen.

Majoriteten om inte alla orsaker till Bluetooth-problem på iPhone är mjukvarorelaterade. Om inte naturligtvis om det fanns tidigare fall av hårda droppar eller exponering av vätska på enheten, vilket kan ha skadat en del av iPhone-komponenterna knutna till Bluetooth-funktionalitet.

Hur fixar du din iPhone 7 Plus som inte kommer att ansluta till Bluetooth?

Om du antar att du redan har aktiverat Bluetooth på din iPhone och att den andra Bluetooth-enheten du försöker para ihop med är inom räckvidd, är dina nästa alternativ när du försöker lösa den underliggande orsaken följande.

Bestäm om problemet är isolerat till den andra Bluetooth-enheten

Försök ansluta din iPhone 7 Plus till två separata Bluetooth-enheter en i taget. Om den lyckas ansluta till en enhet medan den andra inte gör det, isoleras problemet till den andra Bluetooth-enheten. Det är möjligt att den andra enheten inte är kompatibel med din iPhone 7 Plus i första hand. Om detta är fallet behöver du inte felsöka din iPhone ytterligare.

Starta om din iPhone 7 Plus (mjuk återställning)

Som nämnts tidigare löses ofta många enhetsproblem som är mjukvarurelaterade med en mjuk återställning. Så om du inte redan har gjort det, gå till din iPhone så följ dessa steg:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren i några sekunder.
 2. När du ser skärmen Slide to Power off drar du reglaget för att stänga av din iPhone helt.
 3. Efter 30 sekunder trycker du på strömbrytaren igen tills Apple-logotypen visas.
 4. Vänta tills din iPhone startar helt upp och försök sedan använda Bluetooth igen.

En mjuk återställning anses vara den enklaste men ändå mest effektiva lösningen på mindre problem som utlöses av programvarufel i mobila enheter. Det påverkar inte någon av dina iPhone-data så det är definitivt en säker process till att börja med.

Stäng av och slå på Pairing-läge på din andra Bluetooth-enhet

Om det finns någon programfel som förhindrar den andra Bluetooth-enheten från att upprätta en säker anslutning med din iPhone, kan du stänga av parningsläget och sedan slå på det igen. Om du inte har gjort det ännu så här:

 1. Leta reda på switchknappen ( Bluetooth-knappen ) på din andra Bluetooth-enhet. Varje Bluetooth-enhet måste ha en strömbrytare för att du enkelt kan aktivera eller stänga av kopplingsläget.
 2. Håll knappen eller knappen intryckt i några sekunder för att ta den ur parningsläget.
 3. Vänta i cirka 30 sekunder och tryck sedan på knappen eller knappen igen för att sätta tillbaka den i parningsläge.

När du har gjort ovanstående steg försöker du ansluta den till din iPhone 7 Plus igen.

Glöm Bluetooth-enheten

Precis som när du glömmer trådlösa nätverk, kan du glömma Bluetooth-enheten på din iPhone också lösa alla problem knutna till Bluetooth-anslutning. När du glömmer en Bluetooth-enhet raderas all tidigare historik för Bluetooth-aktiviteter tillsammans med Bluetooth-enheten som är registrerad på din iPhone. Så nästa gång du lägger till dem kommer det att vara som att de ansluter för första gången. Så här glömmer du en Bluetooth-enhet på din iPhone 7 Plus:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Tryck på Bluetooth .
 3. Klicka på informationsikonen bredvid den Bluetooth-enhet du vill glömma.
 4. Tryck på alternativet för att glömma den här enheten.
 5. Om du uppmanas knackar du på Glöm enhet för att bekräfta åtgärden.
 6. Om den valda enheten inte längre visas under Mina enheter i menyn Inställningar-> Bluetooth, betyder det att enheten har tagits bort eller glömts bort.

Starta om din iPhone 7 Plus och din Bluetooth-enhet och försök sedan koppla ihop dem igen.

 • Om du försöker ansluta din iPhone till din bil Bluetooth, gå till dina iPhone- inställningar-> Bluetooth-> Andra enheter-> leta sedan efter bilens namn. Om du hittar den klickar du på den för att koppla ihop den med din iPhone 7 Plus. Efter att din bil har parat med din iPhone, kommer den att visas under Mina enheter och med en etikett som säger Connected .

Om det inte fungerar är det dags att gräva djupare i programvaran.

Återställ nätverksinställningar på din iPhone 7 Plus

Ett nätverksfel kan också göra att samma problem uppstår med din iPhone: s Bluetooth-anslutning. Ofta kan omstart av nätverksutrustningen (modem / trådlös router) ta hand om problemet men det finns också andra fall där en återställning behövs. Eftersom det du har att göra med är taggat bland andra nätverksproblem på iPhone, kan du göra en återställning av nätverksinställningar. När du återställer dina nätverksinställningar raderas data från alla dina Bluetooth-enheter, Wi-Fi-nätverk och VPN-inställningar vilket ger din iPhone en ny start när du försöker ansluta till Bluetooth-enheter. Se bara till att notera dina Wi-Fi-nätverk och lösenord innan du börjar med återställningen. När allt är inställt, följ dessa steg för att återställa din iPhone: s nätverksinställningar:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Tryck på Återställ .
 4. Välj alternativet för att återställa nätverksinställningar.
 5. Om du uppmanas att ange ditt lösenord för att bekräfta åtgärden.

Din iPhone återställer sedan nätverksinställningarna och startar om av sig själv. När det har startats om, ställ in dina nätverksanslutningar inklusive Wi-Fi och Bluetooth och försök sedan ansluta din iPhone 7 Plus till din Bluetooth-enhet igen och se om den nu kan fungera som avsett.

DFU-läge återställning (valfritt)

Om din iPhone 7 Plus fortfarande misslyckades med att ansluta till din andra Bluetooth-enhet, kan du behöva överväga att återställa DFU-läget. Det du har att göra med kan vara ett komplicerat fel på iPhone-systemet, vilket kräver ett mer avancerat återställningsalternativ. En återställning av DFU-läge bör dock endast betraktas som den sista utväg i alla situationer eftersom det också kan orsaka möjliga skador på ditt iPhone-system, särskilt när du gör fel. För att ge dig några heads-up finns det en chans att ditt iPhone-system kommer att teglas när återställningen av DFU-läge inte slutförs eller när processen avbryts. Så istället för att bara ha problem med att använda Bluetooth, kommer du att ha en helt värdelös iPhone när dåliga saker händer i processen.

Om du är villig att ta riskerna och försöka, gå sedan efter det. Vi har beskrivit en steg-för-steg-guide för hur du utför en återställning av DFU-läge på iPhone 7 Plus i en dedikerad artikel publicerad på vår felsökningssida. Besök gärna om du behöver hjälp i processen.

Andra säkrare alternativ

Om en DFU-återställning inte är ditt alternativ kan du alltid eskalera problemet till Apple Support eller kontakta din operatörs kundtjänst för ytterligare hjälp och rekommendationer. Det är definitivt säkrare än att utföra en återställning av DFU-läge.

Engagera med oss

Om du har andra problem med din Apple iPhone 7 Plus är vi alltid villiga att hjälpa till. Kontakta oss via vårt iPhone-frågeformulär och ge oss all nödvändig information om ditt problem så att vi kan hitta en lösning på ditt problem.