Hur fixar jag en Asus Zenfone Max Plus (M1) smartphone som inte laddas? [Felsökningsguide]

Laddningsproblem i mobila enheter är ofta bundna till ett dåligt batteri. Detta är dock inte troligt fallet med Asus Zenfone Max Plus (M1) som inte laddas med tanke på att det här är en ny enhet. Visst kommer det att gå igenom en serie kvalitetstester innan de rullas ut i butikerna. Med det sagt kan du överväga att undersöka andra faktorer som troligen kan orsaka laddningsproblem på din enhet, vare sig det är långsam laddning eller inte laddar alls. Bland andra vanliga skyldiga är felaktiga appar, dåliga uppdateringar, felad laddare, skadade laddningsportar eller eluttag och fysiska eller vätskeskador på telefonen. Den sista faktorn kan vara grundorsaken, särskilt om du tappade telefonen eller blev våt innan problemet började. Symtom på vätskeskada kan dyka upp senare, om inte tidigare så bättre överväga det också.

Samtidigt kan laddningsproblem som är mjukvarurelaterade lösas genom att utföra några lösningar i slutändan. Därför innan du går ut och tar en resa till ett servicecenter kan du lika gärna prova något och försöka fixa problemet hemma. Du kan hänvisa till efterföljande laddningstips och lösningar i det här inlägget vid behov. Bläddra bara ner och läs vidare.

Innan vi fortsätter, om du letar efter en lösning på ett problem med din telefon, försök att bläddra igenom våra felsökningssidor för att se om vi stöder din enhet. Om din telefon finns i listan över våra enheter som stöds går du till felsökningssidan och letar efter liknande problem. Använd gärna våra lösningar och lösningar. Oroa dig inte att det är gratis. Men om du fortfarande behöver vår hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Följ korrekt laddningsförfarande

Smarttelefonstillverkare ger vanligtvis rekommendationer om korrekt sätt att ladda av säkerhetsskäl för att förhindra att de skadar själva enheten. Och dessa är som följer:

  • Använd endast originalladdaren (OEM) . Den ursprungliga laddaren är utformad för att producera rätt mängd ström som behövs för att ladda upp telefonen under en viss tidsperiod. Att använda andra laddare eller tillbehör från tredje part är därför avskräckta eftersom det finns en chans att effektnivån inte är kompatibel med din telefon. Som möjligt kan din enhet laddas men mycket långsamt jämfört med laddning med originalladdaren eller värst, det kanske inte kan laddas alls.
  • Ladda från eluttag eller vägguttag. Medan du kan ansluta telefonen till en datorport eller andra USB / laddningsportar, kan det hända att strömutgången inte är densamma som från strömkällan eller vägguttagen. Såvida du inte är mitt på vägen och allt du har är en elbank eller en bärbar dator, så kan du ladda din telefon via vilken strömkälla du har. Laddningstiden kan dock betydligt vara längre än när du använder vägguttag.

Om du har följt alla dessa riktiga laddningsrekommendationer men fortfarande inte kunde få din enhet att ladda som avsett, gå vidare och felsök programvarufel på din telefon som kan ha hindrat den från att laddas.

Potentiella lösningar för laddningsproblem på din Asus Zenfone Max Plus (M1)

Nedan markeras generiska lösningar och metoder som hjälper dig att fastställa den underliggande orsaken och få den ultimata laddningsfixen för din enhet.

Kontrollera om det finns tecken på skador.

Laddningsporten, USB-kabeln och nätadaptern måste vara i funktionsskick för att laddningssystemet ska fungera på din enhet. Laddningssystemet är ett av de dolda programmen / apparna på din telefon som har tilldelats att utföra laddningsoperationer från det ögonblick som din enhet slutade upp till när den är fulladdad. Om någon av laddningskomponenterna inte fungerar kommer det också att stoppa laddningssystemet från att tjäna sitt syfte. Kort sagt, det fungerar inte också.

För att avgöra vilken bland dina laddningsutrustning som inte fungerar kan du prova att växla mellan laddningsportar, USB-kablar eller laddare.

Alternativt kan du prova en ny laddare för din Asus Zenfone Max Plus M1. Detta kan dock innebära att spendera några dollar för upphandling. Men det kan vara värt det.

Tvinga din telefon att starta om när du är ansluten till laddaren.

Den här metoden kan hjälpa om din telefon inte kunde ladda på grund av programvaruhälsningar eller systemfel som kan ha hindrat laddningssystemet från att göra sitt jobb. Så här gör du:

  1. Anslut din telefon till en strömkälla.
  2. När den är ansluten trycker du och håller ner volym upp-knappen och strömbrytaren i cirka 30 sekunder.
  3. Om du hör eller känner att din telefon vibrerar. Du kan släppa strömbrytaren och volym upp-knappen på denna punkt och sedan lämna telefonen ansluten till laddaren i cirka 30 minuter.

Efter den förflutna tiden, kolla och se om den redan kan laddas. Om det inte är det, ge det lite mer tid att ladda förmodligen 1 till 2 timmar ytterst.

Vad gör du om din telefon kan ladda igen?

Om du kan få din enhet att ladda igen kan du försöka ta bort alla misstänkta appar som du nyligen har installerat, särskilt de som du har lagt till innan telefonen har slut. Det är möjligt att en viss nedladdad app är buggy och orsakar massiv batteriladdning. Detta kan vara det främsta skälet till att din enhet har svårt att få ström igen. Du kan diagnostisera appar i säkert läge eller omedelbart gå över till Apps Manager och avinstallera misstänkta appar därifrån. Det kommer också att hjälpa dig att avgöra vilken av dina appar som tappar mycket kraft genom att gå över till batteribrukmenyn på din enhet.

Bortsett från att ta bort dåliga appar från din telefon kan du också använda en hård återställning, särskilt om problemet började efter installation av nya programuppdateringar på din enhet. Det är möjligt att de nya uppdateringarna åsidosätter dina aktuella inställningar eller ännu värre, förstör laddningssystemet på din enhet. All information inklusive personliga inställningar och information och / eller programvarufel raderas i processen vilket ger din telefon en ny och felfri start. Om möjligt kan du fortsätta och genomföra en hård återställning via inställningsmenyn. Så här görs:

  1. För att komma igång med en hård återställning eller återställning av fabriken, säkerhetskopiera din viktiga information och sedan över till Inställningar-> Säkerhetskopiering och återställ-> Återställ fabriksdata-> Återställ telefon
  2. Välj alternativet för att rensa allt för att bekräfta och fortsätta med hela systemåterställningen.

Telefonen startas automatiskt tills den är klar att användas.

Sök mer hjälp

Betrakta eskalering av problem som ditt sista alternativ om ingenting annat fungerar på ditt slut. Du kan välja att kontakta din operatör eller Asus Support-team för ytterligare hjälp och rekommendationer om din Asus Zenfone Max Plus (M1) fortfarande inte laddas efter att ha tagit ut alla möjliga medel som finns för att lösa problemet i slutändan. Se om du också kan utnyttja garantier, som utbytesbatteri eller laddutrustning. Annars måste du betala extra för teknisk service eller reparation.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.