Hur fixar jag en Apple iPhone 6s som fastnar i hörlursläget? [Felsökningsguide]

Du är säker på att ingen hörlurar är ansluten men din iPhone 6s verkar ha fastnat i hörlursläget. När du trycker på Volymknapparna hör du inget ljud från din iPhone och ser en "hörlurar" etikett ovanför volymreglaget. Vad kunde ha orsakat att sådana saker inträffade på din iPhone och vad är dina alternativ att bli av med felet?

Något måste ha fått din iPhone att felaktigt agera som om hörlurar eller öronsnäckor är anslutna och nu sitter den fast i det läget. Om du har stött på det här inlägget när du söker efter svar på samma frågor, kan det här innehållet kanske hjälpa till. Läs vidare för att lära dig möjliga orsaker och möjliga lösningar.

Men innan vi hoppar in i vår felsökning, om du har andra problem med din iPhone, se till att du kommer in på vår felsökningssida eftersom vi redan har behandlat en hel del problem rapporterade av våra läsare. Hitta frågor som liknar din och använd lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig eller om du behöver mer hjälp, fyll i vår iPhone-frågeformulär och ge oss mer exakt information om ditt problem så att vi kan ge dig den bästa lösningen.

Varför fastnar din iPhone 6s i hörlurarläge?

Det finns två möjliga orsaker till varför din iPhone 6s plötsligt fastnar i hörlursläget. Det kan vara en indikation på maskinvaruskada eller symptom på programvarufel eller fel. Du kan säga att det förmodligen är ett mjukvaruproblem om det plötsligt händer och att du är säker på att din iPhone är helt fri från alla slags hårdvaruskador. Det finns saker du kan försöka lösa problemet i slutet om du tror att det är mjukvarorelaterat. Men om du misstänker att en felaktig hårdvara eller iPhone-komponent är skylden, kan du spara tid och ansträngning genom att ta din enhet direkt till ett auktoriserat servicecenter för ytterligare utvärdering och / eller reparation av maskinvara, om det behövs.

Problem som detta kan taggas bland andra hårdvarorelaterade problem på iPhone, speciellt om det fanns tidigare fall av fall eller oavsiktligt fall, och vätskeexponering på iPhone. I de flesta fall är problemet med själva hörlursuttaget.

Under tiden kan det övervägas bland andra mjukvaruproblem på iPhone om problemet började direkt efter att några ändringar gjordes på enhetsprogramvaran som att lägga till nya appar, ändra apparinställningar samt installera nya uppdateringar till appar eller iOS.

Potentiella lösningar och lösningar

Nedan markeras några lösningar och generiska lösningar som du kan använda för att försöka fixa din iPhone 6s som fastnar i hörlursläget. Dessa metoder kan troligt korrigera problemet med tanke på att den underliggande orsaken ligger i iPhone: s mjukvarulager. Se till att testa din enhet efter att ha slutfört varje metod för att avgöra om problemet redan har lösts, annars kan du prova nästa tillämpliga lösningar.

Första lösningen: Mjuk återställning / Starta omstart

Du kanske har gjort det redan men prova det igen och se sedan vad som händer den här gången. Om ett programfel eller glitch utlöste din iPhone 6s att fastna i hörlursläget, kan en mjuk återställning troligen få den rättad. Så här görs en mjuk återställning korrekt på iPhone 6s:

 1. Tryck och håll in strömbrytaren (Sleep / Wake) tills skjutreglaget visas.
 2. Dra skjutreglaget för att helt slå av din iPhone.
 3. Vänta i cirka 30 sekunder.
 4. Efter den förflutna tiden, tryck och håll ner strömbrytaren igen tills Apple-logotypen visas. Din iPhone startas sedan igen.

Om din iPhone 6s plötsligt fastnar i hörlursläge och skärmen svarar, kan du istället göra en kraftåterställning på din enhet.

 • För att tvinga omstart, tryck och håll ned strömbrytaren (viloläge / vakna) och hemknappen samtidigt och släpp sedan båda knapparna när Apple-logotypen visas. Vänta tills din iPhone startar om helt och se sedan om den redan går tillbaka till normalt läge.

Båda anses vara enkla men ändå mycket effektiva metoder för att korrigera mindre programvaruproblem som uppstår i din mobila enhet. Dessa metoder anses också vara säkra eftersom de inte kommer att påverka data på din enhet.

Den andra lösningen: Kontrollera och se till att dina iPhone 6s ljudinställningar är korrekt konfigurerade.

Om problemet började efter installation av en uppdatering på appar eller iOS är det möjligt att uppdateringen automatiskt har återställt några av dina iPhone-inställningar inklusive de som är associerade med ljud- eller ljudfunktionerna. Kontrollera dina iPhone-inställningar för att utesluta detta från möjliga orsaker.

 • För att göra det, gå till Inställningar-> Ljud & Haptik-> välj sedan ringsignal vid behov. Försök att använda olika ringsignaler för att se om dina iPhone-högtalare och ljud fungerar.

Andra inställningar eller alternativ som du kan överväga att kontrollera på din iPhone 6s är tillgänglighet. Under tillgänglighetsmenyn finns det ett alternativ som heter samtalsljudrutning. Det är inställningsalternativ som används för att avgöra var ljudet hörs under telefonsamtal och FaceTime-ljudsamtal. Om du ställer in det här alternativet till Automatic kan det hjälpa.

 • För att komma åt och konfigurera det här alternativet, gå till Inställningar-> Allmänt-> Tillgänglighet-> bläddra sedan ner till interaktionsavsnitt-> tryck på Samtalsljudrutning och välj slutligen Automatisk bland de givna alternativen. Om den redan är inställd på Automatisk, försök att ställa in den på Speaker och se om din högtalare fungerar genom att ringa ett samtal eller FaceTime-ljudsamtal på din iPhone. Om högtalaren fungerar bra, gå tillbaka till inställningar och ställ in detta alternativ till Automatisk.

Du kan också överväga att pröva trick för flygplansläge. Slå bara på flygplansläget i cirka 1-2 minuter och stäng sedan av det igen.

 • För att göra det går du till Inställningar-> Flygplansläge-> välj sedan omkopplaren för att slå på och stänga av funktionen.

Försök kontrollera om dina iPhone-högtalare fungerar när flygplansläget är på och när det är av igen.

Andra inofficiella lösningar och trick som du kan tänka på (valfritt)

Observera att de efterföljande lösningarna inte rekommenderas av Apple. Du kan fortsätta och ge dem en bild på dina egna risker. Trots detta kunde dessa metoder hjälpa andra iPhone-användare som har hanterat samma problem tidigare.

Om din iPhone 6s fortfarande sitter fast i hörlurarläge efter att du har utfört ovan nämnda procedurer, finns det en större chans att det du har att göra med är ett hårdvaruproblem med din iPhone. För närvarande kan du överväga två möjligheter, inklusive ett skadat hörlursuttag eller skräp som sitter fast i hörlursuttaget.

För att eliminera möjligheten att något fastnar i hörlursuttaget, ta en ficklampa och lysa den inuti din iPhone: s hörlursuttag för att se om det finns något skräp som sitter fast inuti. Om du ser att något sitter fast kan du försöka ta ut det från din iPhone: s hörlursuttag. Men att få detta gjort är extremt svårt. Även Apple-tekniker kommer inte att våga göra det för att förhindra att de skadar hörlursuttaget men om du är villig att ta risken eftersom du tror att du verkligen inte har något att förlora kan du överväga att göra det. Några som försökte har lyckats men andra inte. Gör det bara med försiktighet.

 • Använd BIC-pennan för att ta bort eventuella skräp från din iPhone: s hörlursuttag. Följ dessa steg:
  • Gör din BIC-penna redo. Du kan använda en standard BIC-penna för denna fråga.
  • Ta bort locket från BIC-pennan.
  • Skaffa några tänger för att dra bort pennspetsen från plasthöljet. Spetsen är fäst på en cirkulär plastpatron som innehåller bläcket.
  • Använd den motsatta änden av patronen, eftersom den är den perfekta storleken för att ta bort allt skräp från din iPhone: s hörlursuttag.
  • Sätt försiktigt in den änden i hörlursuttaget.
  • När det är isatt vrider du det försiktigt för att lossa skräp och skaka sedan ur din iPhone.

Var försiktig så att du inte trycker hårt på för att förhindra skada på din iPhone-hörlursuttag.

 • Använd tryckluft för att blåsa luft rakt in i telefonens hörlursuttag. Du kan överväga att använda det här alternativet om du inte vet exakt vad som sitter i din iPhone: s hörlursuttag. Tryckluften kan hjälpa dig att lossa skräp tillräckligt för att du skakar ut det eller blåser ut det helt ur jacket. Var noga med att inte fästa slangen hela vägen i din iPhone: s hörlursuttag. För att se till att du gör rätt sak börjar du från utsidan av din iPhone och arbetar dig in.
 • Använd tunn pincett för att dra ut skräp ur din iPhone: s hörlursuttag. Vissa pincetter är verkligen tunna som kan nå tillräckligt långt inuti hörlursuttaget på din iPhone. Men att göra det är riskabelt eftersom det lätt kan skada hörlursuttagens sidor när du skjuter pincetten för långt.
 • Demontera din iPhone. Ett sista alternativ (rekommenderas inte) som du kan överväga att försöka är att demontera iPhone och ta ut skräp från undersidan av hörlursuttaget. Detta är dock bara för teknikkyndiga människor.

Ta din iPhone till en tekniker

Om du har provat allt, men din iPhone 6s fortfarande sitter fast i hörlurarläge, bör du redan nu överväga att söka tekniker. Det är nu mycket möjligt att din iPhone har fysiska eller vätskeskador och att det finns en god chans att din iPhone behöver repareras. De flesta av dem som har stött på liknande problem där iPhone fastnar i hörlursläget har upptäckt att en vätskeskada har utlöst den. Med tanke på att hörlursuttaget är bland de enda öppningarna på utsidan av iPhone, gör det den mycket mottaglig för vattenskador.

En annan möjlighet är att hörlursuttaget kan ha varit löst eller dras bort från logikbrädet. Detta är möjligt om din iPhone råkar falla.

Du kan också kontakta Apple Support eller din operatör för andra alternativ. Du kan lika gärna överväga att få en uppgradering till den senaste iPhone 8 eller iPhone 8 Plus om du skulle vara berättigad till det.

Anslut oss

Om du har andra problem med din iOS-enhet, inklusive iPhone 6s, kan du besöka vår felsökningssida eller fylla i och skicka detta formulär för att få ytterligare hjälp från vårt supportteam. Se bara till att ge oss all nödvändig information, till exempel din iOS-enhetsmodell, samt mer information om problemet du har med din enhet. När började till exempel problemet uppstå eller vad du gjorde innan problemet visas. På så sätt skulle det vara lättare för oss att fastställa de huvudsakliga orsakerna och hjälpa dig att hitta den bästa möjliga lösningen.