Hur fixar jag Apple iPhone XS Max med pekskärm som inte fungerar?

Problem med pekskärmen kan vara mindre problem orsakade av vissa appar, eller det kan vara ett tecken på ett seriöst hårdvaruproblem. Vissa ägare av Apple iPhone XS Max rapporterade att pekskärmen på deras enheter slutade fungera. En av de saker du kanske inte kan göra om detta händer är att du inte kommer att kunna stänga av enheten. Det är anledningen till att du måste ta itu med det här problemet så snart du stöter på det.

I det här inlägget kommer jag att leda dig genom att felsöka din iPhone XS Max med pekskärm som inte fungerar som avsett. Vi måste utesluta möjligheten att det bara är ett firmwareproblem genom att göra några felsökningsförfaranden. Efter det och problemet fortsätter har du fortfarande Genius Bar att fråga hjälp från. Så fortsätt att läsa eftersom den här artikeln kan hjälpa dig på ett eller annat sätt.

För ägare som letar efter en lösning på ett annat problem, gå till vår felsökningssida för vi har redan tagit upp några av de vanligaste problemen med den här enheten. Bläddra igenom sidan för att hitta problem som liknar dig och använd lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar eller om du behöver ytterligare hjälp, tveka inte att kontakta oss genom att fylla i vårt iPhone-frågeformulär.

Gå tillbaka till vår felsökning, här är de saker du behöver göra om pekskärmen på din iPhone XS Max inte längre fungerar ...

 • Tvinga om starta om din iPhone XS Max.
 • Starta i återställningsläget.
 • Återställ din iPhone XS Max genom DFU-läge.
 • Gör en Genius Bar-reservation.

Det första du behöver göra är Tvungen omstart. Det är en simulerad procedur för att dra ut batteriet som uppdaterar enhetens minne och laddar om alla appar och tjänster. Som jag sa tidigare kan du inte stänga av din iPhone XS Max om skärmen inte svarar men du kan definitivt starta om den genom att utföra den här proceduren:

 1. Tryck och släpp snabbt Volym upp-knappen.
 2. Tryck sedan på och släpp snabbt knappen Volym ned.
 3. Slutligen, tryck och håll ned sidoknappen (ström). Men släpp inte knappen när du ser Apple-logotypen, vänta istället på skärmen för återställningsläge.

När din iPhone har startat om igen, försök att kontrollera om pekskärmen nu fungerar korrekt. Om det fortfarande inte fungerar kan du prova nästa procedur.

LÄS OCH:

 • Hur man fixar en Apple iPhone XS Max pekskärm som svarar mycket långsamt, försenat pekskärms svar problem [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar en Apple iPhone XS Max som fortsätter att starta om i sig själv, oändliga startöglor [Felsökningsguide]

Starta om telefonen till återställningsläge medan den är ansluten till din Mac eller PC. Du kommer att kunna korrigera firmware-relaterade problem med den här utan att förlora någon av dina data. Så här görs:

 1. Anslut din iPhone X till en Windows- eller Mac-dator med Apple-USB-anslutningen eller Lightning-kabeln.
 2. Öppna iTunes på din dator. Se till att du använder den senaste versionen av iTunes-programvaran.
 3. När din iPhone är ansluten, tvinga den att starta om med följande steg:
  1. Tryck och släpp snabbt Volym upp-knappen.
  2. Tryck sedan på och släpp snabbt knappen Volym ned.
  3. Slutligen, tryck och håll ned sidoknappen (ström). Men släpp inte knappen när du ser Apple-logotypen, vänta istället på skärmen för återställningsläge.
 4. Välj Uppdatera om du uppmanas att återställa eller uppdatera. Om du gör det låter iTunes försöka installera om iOS utan att radera dina data och ladda ner programvaran för din enhet.

Om detta inte hjälper är det dags att din iPhone återställs i DFU-läge. Om du gör detta kommer du att radera alla dina filer och data, men om problemet är med firmware kan det åtgärdas.

 1. Anslut din iPhone X till din dator. Du kan använda en Windows-PC eller Mac-dator som är kompatibel med din iPhone X. Se till att ansluta din iPhone med det medföljande USB-kontakten eller Lightning-kabeln.
 2. Öppna iTunes på datorn. Använd igen den senaste versionen av iTunes-programvaran för att undvika att stöta på problem orsakade av systemkonflikter.
 3. Stäng av din iPhone X, om det behövs.
 4. Tryck och håll ner strömbrytaren / sidoknappen i cirka 3 sekunder.
 5. Fortsätt hålla ner strömbrytaren / sidoknappen och tryck sedan på Volym ner-knappen. Håll ned båda knapparna i 10 sekunder. Om du ser Apple-logotypen betyder det att du har hållit knapparna för länge och att du måste börja överallt.
 6. Släpp sid- / strömknappen men håll ner volymknappen intryckt i cirka 5 sekunder. Om du ser Plug in iTunes-skärmen betyder det att du har hållt in knappen för länge och så måste du starta om igen.

Efter att ha gjort alla dessa saker och din iPhones pekskärm fortfarande inte fungerar som det ska, måste du göra en Genius Bar-reservation så att en tekniker kan kontrollera telefonens hårdvara. Det är säkert att anta att det är en hårdvaruproblem.

Anslut oss

Om du behöver mer hjälp med att använda vissa funktioner och funktioner på Apple iPhone XS Max-smarttelefonen, kan du gärna besöka vår handbokssida. Där kan du hitta en lista över hur man gör, innehåll steg, steg för steg samt svar på vanliga frågor angående iPhone XS Max. Om du har andra problem eller har stött på några problem när du använder telefonen kan du nå oss via det här formuläret. Tänk bara på att berätta mer information om problemet eller enhetsproblemet (erna) du kan ha och vi hjälper dig gärna ytterligare.

RELEVANTA POSTER:

 • Hur fixar jag Apple iPhone XS Max black screen of death-frågan?
 • Hur man fixar en iPhone XS Max som fortsätter att visa en iCloud-autentisering eller ett Apple ID-fel som inte stöds [Felsökningsguide]
 • Hur du fixar långsam Internet-problem på din Apple iPhone XS Max [Felsökningshandbok]
 • Hur man fixar en Apple iPhone XS Max som inte kommer att ansluta till Wi-Fi [Felsökningshandbok]