Hur fixar jag Apple iPhone 8 som inte har något ljud? [Felsökningsguide]

Undrar du varför din iPhone 8 inte har något ljud? Kontrollerade du och höjde volymen redan? Om du gjorde det och fortfarande inte hör din iPhone-ljud, är något inte rätt. Vad får din nya iPhone att låta inget ljud och vad ska göras som botemedel? Om du har samma frågor som du behöver svara med i åtanke, är det här inlägget för dig. Läs vidare för att ta reda på de möjliga orsakerna till varför inget ljudproblem uppstår på din nya iOS-enhet och vilka lösningar du kan prova.

Innan vi går vidare, om du letar efter en lösning på ett annat problem, kommer de att släppas av vår felsökningssida för iPhone 8 för vi har redan tagit upp några av de vanligaste problemen med den här enheten. Oddsen är att det redan finns befintliga lösningar på ditt problem. Försök hitta frågor som liknar din och använd lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar eller om du behöver mer hjälp, fyll i vårt frågeformulär för iPhone-frågor så hjälper vi dig med ditt problem.

Varför har din iPhone 8 inget ljud?

Återigen den första möjligheten till varför inte hör något ljud från din enhet beror på att volymen kan ha ställts in på den lägsta nivån eller om din enhet har stängts av. Du bör kontrollera det först. En annan faktor att tänka på är en felaktig applikation. Inget ljudproblem kan vara ett isolerat problem i en applikation, speciellt om det bara gäller en viss ljudapp som du använder på din iPhone 8. Du kan till exempel bara inte höra ett ljud när du tittar på videor via YouTube-appen. I det här fallet kan det vara en isolerad fråga om videofilen som du tittar på eller YouTube-appen själv kanske glittrar. Du kan prova att använda andra video- / ljudappar på din enhet och om de andra apparna fungerar är problemet bara med YouTube-appen.

Att installera felaktiga uppdateringar på din enhet eller en viss app kan också få samma problem att uppstå. Så om du började höra något ljud från din enhet efter att ha installerat en ny uppdatering till en app eller iOS själv, måste den uppdateringen vara utlösaren. Ge din enhet en omstart först för att försöka rätta till felet. Mindre programvaruproblem åtgärdas ofta genom en omstart.

Det är också möjligt att din iPhone: s ljud omdirigeras till andra ljudenheter. Det är troligtvis orsaken till att din iPhone för närvarande är i par med eller ansluten till en Bluetooth-aktiverad ljudenhet eller tillbehör som en bilstereo, headset eller Bluetooth-högtalare. Se till att kontrollera det också.

Det värsta bland de möjliga orsakerna till inget ljudproblem är hårdvaruskador. Det är möjligt att iPhone-högtalaren eller vissa ljudkomponenter har uppnått fysiska eller vätskeskador från en tidigare händelse av dropp eller exponering för vätska. Tyvärr, om problemet du har att göra med hårdvarorelaterat, finns det ingenting mycket du kan göra för att fixa det. Att resa till ett auktoriserat servicecenter är vanligtvis nödvändigt för att din enhet ska diagnostiseras och fixas (om nödvändigt) av en Apple-tekniker.

Rekommenderade lösningar och möjliga lösningar

Observera att de efterföljande lösningarna bara fungerar om det inget ljudproblem du har på din iPhone 8 inte orsakas av en skadad hårdvarukomponent. Så mycket som möjligt, försök att utesluta hårdvaruskador från möjliga orsaker och när du har gjort det och problemet fortsätter är det när du börjar felsökning med dessa efterföljande lösningar.

Glöm inte att testa din iPhone efter att ha slutfört varje metod för att ta reda på om problemet har rättats eller inte och att din enhet redan kan ljuda efteråt. Om den första metoden misslyckades med att lösa problemet, försök sedan nästa tillämpliga lösningar.

Kontrollera ringsignalomkopplaren och se till att den inte är inställd på att stänga av

För att undvika att slösa tid från att gå igenom en serie felsökningsförfaranden, kontrollera din iPhone: s ringsignalomkopplare och se till att den inte är inställd på tyst läge. Gör det om du inte hör något ljud från din iPhone-högtalare för inkommande samtal eller från andra ljudfunktioner.

Ringknappen är placerad längst upp till vänster på din iPhone. Försök att vända den omkopplaren för att slå Tyst läge på och sedan av. Om det är inställt på tyst läge är ljudet av och omkopplaren är i rött läge. Se bara till att byta ring.

Om omkopplaren verkar ha fastnat, försök att ta bort fodralet för att se till att omkopplaren inte är blockerad av något.

RELEVANTA POSTER:

 • Hur man fixar knasande ljud under samtal, misslyckade fel, andra samtalsproblem på Apple iPhone 8 och iPhone 8 Plus [Felsökningsguide]
 • Varför har min Apple iPhone 8 inte tillgång till Wi-Fi-internet och hur fixar jag det? [Felsökningsguide]
 • Vad gör man när din Apple iPhone 8 inte slås på? [Felsökningsguide]
 • Vad gör du när din Apple iPhone 8 inte laddas? [Felsökningsguide]

Kontrollera och se till att det inte är smuts, damm eller skräp på iPhone-högtalaren

Smuts, damm och skräp kan också hindra din iPhone från att producera ljudutgångar, särskilt om det tenderar att blockera eller täppa i högtalaren. Bortsett från inget ljud, är avlägset ljud eller ljudavstängningar också vanliga symtom. Rengör vid behov högtalarportarna.

Starta om din iPhone 8 (mjuk återställning)

Om detta är första gången som din iPhone-högtalare inte fungerar korrekt, är det en möjlig indikation på slumpmässig programvarufel, framför allt i den aktuella ljudappen som används. För att korrigera dessa glitches, allt du behöver göra är att starta om eller mjuk återställa din iPhone 8.

Inte bara för att en mjuk återställning eliminerar slumpmässiga programvaruproblem, det hjälper också att frigöra lite utrymme i din iPhone: s interna minne genom att ta bort cache-filer.

Så här görs en mjuk återställning korrekt på din iPhone 8:

 1. Tryck och håll in sidoknappen (ström) i minst 10 sekunder tills den röda skjutreglaget visas.
 2. Dra skjutreglaget för att stänga av iPhone-enheten helt.
 3. Vänta i 30 sekunder.
 4. Efter 30 sekunder, tryck och håll ned sidoknappen igen tills Apple-logotypen visas.

I iOS 11 kan du redan starta om enheten med hjälp av inställningsmenyn. Om du föredrar att starta om din iPhone 8 genom den här metoden går du till Inställningar-> Allmänt-> Stäng av. Din enhet stängs sedan av. Vänta i cirka 30 sekunder och slå sedan på den igen. Inga uppgifter kommer att påverkas av denna process, det är en säker och enkel lösning till att börja med. Kontrollera din iPhone-högtalare efter omstarten för att se om den redan fungerar korrekt.

Justera volymnivån och kontrollera ljudinställningarna

För problem med avlägset ljud, mycket lågt ljud eller inget ljud allt är det möjligt att volymen är inställd på den lägsta nivån eller att ringsignalen för ljudvarningar är inställd på att stänga av. Kontrollera volyminställningarna och gör några justeringar för att se till att detta inte orsakar dina problem. Försök att öka volymen eller ställa in önskad ljudstyrka och se om det är några förändringar.

 • För att komma åt och hantera ljudinställningar på din iPhone 8, gå till Inställningar-> Ljud-> Ringer och varningar och justera sedan volymnivån till en högre nivå genom att dra skjutreglaget.

När du har gjort nödvändiga justeringar för volymen och ljudinställningarna bör du starta om din iPhone och försök sedan se om du nu kan höra ett ljud från den. Du kan prova att spela några ringsignaler, utföra testsamtal eller text för att se om ljud för samtal och textmeddelanden fungerar också.

Verifiera och se till att Bluetooth är avstängt

När Bluetooth är aktiverat är det möjligt att din iPhone 8 för närvarande är i par med och ansluten till en annan Bluetooth-aktiverad ljudenhet som Bluetooth-högtalare, så att du inte hör något ljud från din iPhone-högtalare. I det här fallet fungerar iPhone-högtalaren men används inte just nu eftersom ljudet omdirigeras till en annan enhet. För att utesluta detta från möjliga orsaker, försök att inaktivera Bluetooth på din iPhone 8 och testa sedan högtalaren om den redan fungerar som avsett.

 • För att göra det, gå över till Inställningar-> Bluetooth och slå sedan på omkopplaren för att stänga av funktionen.

Starta om din iPhone 8 efter att du har inaktiverat Bluetooth för att se till att de senaste ändringarna är korrekt implementerade. Kontrollera högtalaren efteråt.

Återställ alla inställningar på din iPhone 8

Om högtalarproblemet du har att göra har något att göra med felaktiga inställningar som du inte kunde fastställa, kan återställning av alla inställningar på din iPhone vara nyckeln till att fixa den. Men alla dina personliga inställningar och anpassade alternativ kommer att raderas under processen. Om du vill ta dina chanser och prova, säkerhetskopiera dina inställningar och följ dessa steg:

 1. Navigera till Inställningar .
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Välj Återställ alla inställningar.
 4. Om du uppmanas att ange rätt lösenord för att din enhet ska fortsätta.
 5. Vänta tills inställningen har återställts.

Starta om din iPhone 8 en gång till och kolla sedan och se om högtalaren redan fungerar bra.

Uppdatera din iPhone 8 till den senaste iOS-versionen

Om du inte har installerat den senaste iOS-versionen för din iPhone 8, bör du överväga att göra det. Programuppdateringar innehåller också korrigeringar av vissa buggar som påverkar olika funktioner och funktioner i iOS-enheter inklusive din iPhone: s ljudfunktioner. Om problemet du har utlöses av några tuffa buggar, bör uppdateringen kunna rätta till det.

 • För att komma igång, gå över till dina iPhone- inställningar-> Allmänt-> Om.

Ett meddelande visar om en uppdatering är tillgänglig. Innan du fortsätter med nedladdning och installation av iOS-uppdateringen, säkerhetskopiera din iPhone för säkerhetsskydd.

 • För att fortsätta med implementeringen av iOS-uppdateringen, välj alternativet Ladda ner och installera och följ sedan anvisningarna på skärmen för att slutföra processen.

Utför en huvudåterställning eller fabriksåterställning

Detta bör betraktas som din sista utväg när du hanterar högtalarproblem som är förknippade med programvarufel. Det är en tråkig process men undrar ofta att fixa programvarurelaterade problem som inte kunde åtgärdas av tidigare lösningar. Den enda nackdelen är att all din data och information kommer att raderas i processen eftersom din iPhone kommer att återställas till fabriksinställningarna efteråt. Alla fel som finns i iPhone: s systemstruktur som inte kan bli av med andra mindre processer kommer också att raderas under återställningen. Om du vill fortsätta med en fabriksåterställning är det här du ska göra härnäst.

 1. Säkerhetskopiera dina iPhone-data.
 2. Gör en dator redo. Du kan använda antingen Windows- eller Mac-dator så länge den har den senaste versionen av iTunes.
 3. Anslut din iPhone till datorn med den medföljande USB-kontakten eller kabeln.
 4. Öppna iTunes på datorn.
 5. Vänta tills iTunes kan upptäcka eller känna igen din iPhone 8.
 6. Navigera till panelen Sammanfattning på iTunes.
 7. Klicka på alternativet för att återställa iPhone .
 8. Bekräfta åtgärden genom att klicka på Återställ igen.
 9. Vänta tills systemåterställningen är klar.

Alternativt kan du göra en fabriksåterställning via din iPhone-inställningsmeny.

 • För att göra det, gå över till Inställningar-> Allmänt-> Återställ-> Radera allt innehåll och inställningar . Tryck på alternativet för att radera iPhone . Om du uppmanas att ange rätt lösenord för att din enhet ska fortsätta.

Din iPhone återställs nu till fabriksinställningarna. Kontrollera om du nu kan höra det låter.

Kontakta Apple Support

Om ingen av dessa kan lösa problemet och att du fortfarande inte kan höra något ljud från din iPhone 8, måste det vara något mer allvarligt eller komplicerat. Just nu är det nödvändigt att söka ytterligare support från Apple Support. Uppenbarligen finns det inget mer du kan göra i slutet eftersom allt har misslyckats med att erbjuda en lösning. Överväg också att eskalera problemet om det inträffar efter att ha installerat en iOS-uppdatering så att den kan taggas bland andra problem efter uppdateringen som ska åtgärdas i följande uppdaterings fixfix.

Anslut oss

Om du behöver mer hjälp med att använda vissa funktioner och funktioner i den nya Apple iPhone 8-smarttelefonen, kan du gärna besöka vår handledningssida. Där kan du hitta en lista över hur man gör, innehåll steg, steg för steg samt svar på vanliga frågor angående iPhone 8. Om du har andra problem eller har stött på några problem när du använder telefonen kan du nå oss via detta formulär . Tänk bara på att berätta mer information om problemet eller enhetsproblemet (erna) du kan ha och vi hjälper dig gärna ytterligare.