Hur fixar du Wi-Fi-anslutning som fortsätter att tappa på din Samsung Galaxy A8 2020 (enkla steg)

Problem med trådlöst internet i smartphones kan tillskrivas många olika faktorer från själva källan till anslutningen till programvaran och hårdvarukomponenterna i telefonen. Detta indikerar därför behovet av att felsöka från den trådlösa routern eller modemet som används och sedan programvaruproblem på telefonen som kan ha orsakat att internetanslutningen blev problematisk. Och om problemet kvarstår är det när bedömningen av maskinvaruskador måste beaktas. Wi-Fi-problem kan ha olika symtom från långsam internetuppkoppling, intermittent anslutning till ingen Internetanslutning alls.

I det här inlägget handlar det om intermittent anslutning eller när Wi-Fi-Internet fortsätter att tappa på Samsung Galaxy A8 2020-smarttelefonen. Om du av någon anledning upplever liknande problem på samma enhet, kan du hänvisa till följande genomgångssätt.

Innan vi fortsätter, om du letar efter en lösning på ett problem med din telefon, försök att bläddra igenom våra felsökningssidor för att se om vi stöder din enhet. Om din telefon finns i listan över våra enheter som stöds går du till felsökningssidan och letar efter liknande problem. Använd gärna våra lösningar och lösningar. Oroa dig inte att det är gratis. Men om du fortfarande behöver vår hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Hur du felsöker din Galaxy A8 2020 med WiFi som fortsätter att tappa

Innan du börjar felsöka Wi-Fi-problem på din Galaxy A8 2020-smarttelefon, bör du cykla nätverksutrustningen. Med strömcykel betyder att stänga av den trådlösa routern eller modemet i några sekunder och sedan på igen. Detta hjälper till att rensa eventuella mindre fel från routern eller modemets firmware som kan ha orsakat problemet. För att komma igång, leta upp och tryck sedan på strömbrytaren på din nätverksutrustning för att stänga av den. När den är helt av, dra ur nätadaptern från strömkällan och låt den vara så i cirka 30 sekunder till 1 minut. Efter den förflutna tiden ansluter du den till strömkällan och slår sedan på den igen. Anslut igen till Internet på din telefon och se om anslutningen redan är stabil. Om inte, gå vidare och felsök din enhet med dessa lösningar.

Första lösningen: Stäng av Wi-Fi och slå sedan på igen.

Detta är ett enkelt sätt att starta om och uppdatera Wi-Fi-anslutningen på din enhet. Detta enkla trick har gjort underverk för många så du bör överväga att prova det också. Så här görs:

 1. Öppna appar / huvudmenyn.
 2. Tryck på Inställningar .
 3. Klicka på Anslutningar .
 4. Klicka på Wi-Fi.
 5. Tryck på Wi-Fi-omkopplaren för att stänga av funktionen inom kort.
 6. Efter 30 sekunder trycker du på Wi-Fi-omkopplaren igen för att slå på Wi-Fi igen.

Vänta tills din telefon ansluter till Wi-Fi-internet och testa sedan genom att ta reda på om problemet är rätt. Fortsätt till nästa metod om det behövs.

Den andra lösningen: Glöm / ta bort Wi-Fi-nätverk och anslut sedan igen.

Att ta bort Wi-Fi-nätverket från din enhet hjälper vanligtvis om problemet beror på ett skadat trådlöst nätverk. Om du gör det raderas nätverket från enhetens minne, vilket gör att enheten kan ansluta till Wi-Fi-nätverket som om det är första gången. Så här görs:

 1. Tryck på Inställningar .
 2. Gå till avsnittet Anslutningar .
 3. Klicka på Wi-Fi.
 4. Hitta ditt Wi-Fi-nätverk som används.
 5. Klicka sedan på informationsikonen bredvid.
 6. Välj alternativet Glöm eller Glöm nätverk för att radera ditt nätverk.
 7. Följ samma steg för att radera alla andra Wi-Fi-nätverk som sparats på din enhet för att förhindra att någon av dem orsakar konflikt med ditt nuvarande Wi-Fi-nätverk som används.

Starta sedan om telefonen för att uppdatera systemet och ställ sedan in ditt Wi-Fi-nätverk igen. För att göra det, gå bara till dina enhetsinställningar och sedan Wi-Fi-menyn. När Wi-Fi är aktiverat söker den automatiskt efter Wi-Fi-nätverk inom räckvidden. Hitta och välj ditt Wi-Fi-nätverk och gå sedan med. Ange rätt Wi-Fi-nätverkslösenord, om du uppmanas och vänta på att din enhet ska anslutas.

Tredje lösningen: Återställ nätverksinställningar på din telefon.

Felaktiga nätverksinställningar kan också leda till samma problem. Detta kan inträffa när du installerar en ny uppdatering som automatiskt åsidosätter inställningarna på din telefon inklusive Wi-Fi. För att utesluta detta kan du utföra en återställning av nätverksinställningar för att återställa standardnätverksalternativen och sedan ansluta till ditt Wi-Fi-nätverk igen. Här är hur:

 1. Tryck på Inställningar från Apps- menyn.
 2. Bläddra till och knacka på General management.
 3. Bläddra till och tryck på Återställ .
 4. Välj alternativet för att återställa nätverksinställningar. Om du gör det kommer du att ta bort dina nuvarande nätverkskonfigurationer och återställa standardvärdena.
 5. Klicka på Nätverksinställningar igen för att fortsätta.
 6. Tryck sedan på Återställ för att bekräfta återställning av nätverksinställningar.

Fjärde lösningen: Uppdatera enhetsprogramvaran till den senaste tillgängliga Android-versionen.

Att installera den senaste programuppdateringen på din enhet är också en potentiell lösning, särskilt om problemet tillskrivs programvarufel och skadlig programvara. Firmware-uppdateringar innehåller vanligtvis fixade korrigeringsfiler för säkerhetsförbättringar och eliminerar därmed alla fel som orsakar problem och fel på din telefon. Så här letar du efter uppdateringar:

 1. Dra upp från botten av startskärmen.
 2. Tryck på Inställningar .
 3. Bläddra till och välj programuppdatering.
 4. Välj alternativet för att ladda ner uppdateringar manuellt.

Vänta tills din telefon söker efter tillgängliga programuppdateringar. Om det är aktuellt blir du uppmanad med ett meddelande som säger det, med den aktuella versionen av programvaran installerad. Om en ny mjukvaruuppdatering är tillgänglig, säkerhetskopiera dina data för säkerhetsskydd. Sedan kan du uppdatera din telefon på en dator via Samsung Kies. Det är troligt att det inte är möjligt att installera uppdateringen via luften eftersom din Internet-anslutning inte är stabil.

Femte lösningen: Återställ och återställ enheten till fabriksinställningarna.

Som din sista dike-lösning kan du göra en huvudåterställning för att återställa din Galaxy A8 2020 till sina fabriksinställningar, ställa in den som ny och ansluta till ditt Wi-Fi-nätverk. Detta är ofta nödvändigt om problemet beror på ett komplext systemfel som inte kunde åtgärdas av de vanliga lösningarna. Innan du gör det måste du säkerhetskopiera alla dina uppgifter och personlig information eftersom de kommer att tas bort under processen. När säkerhetskopian är klar kan du återställa enheten med följande steg:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren för att stänga av telefonen.
 2. Tryck och håll ner knapparna Volume Up och Power samtidigt under några sekunder.
 3. Släpp båda knapparna när Samsung-logotypen visas.
 4. Klicka på skärmen om Android Robot- bilden med No Command dyker upp. Om du gör det startar skärmen Android Recovery .
 5. Tryck på Volym ned-knappen på telefonen flera gånger för att markera “torka data / fabriksåterställning” från de angivna alternativen.
 6. Tryck sedan på strömbrytaren för att bekräfta valet.
 7. Tryck på Volym ned-knappen igen för att markera / välja Ja - ta bort alla användardata och tryck sedan på strömbrytaren en gång för att bekräfta.
 8. Alternativet för omstart nu kommer att markeras. Just nu trycker du bara på strömknappen för att få din telefon att starta om.

Eller så kan du göra det snabbare sättet att återställa din Galaxy A8 2020 via inställningsmenyn. Återigen, säkerhetskopiera alla viktiga data i förväg för att återställa dem senare. Fortsätt sedan med dessa steg:

 1. Öppna menyn för att komma åt appar.
 2. Tryck på Inställningar .
 3. Bläddra till och knacka på General management.
 4. Tryck på Återställ .
 5. Välj Factory data reset från de angivna alternativen.
 6. Läs informationen och tryck sedan på Återställ för att fortsätta.
 7. Tryck på Radera alla för att bekräfta åtgärden.

Vänta tills återställningen är klar. Efteråt måste du aktivera nödvändiga alternativ inklusive Wi-Fi för att ansluta till och använda Internet igen. Allt bör fungera bra nu så länge hårdvaran är okej. Men om problemet kvarstår är det dags att överväga att välja tjänst eller kontakta din tjänsteleverantör / operatör för mer hjälp.

Kontakta din Internetleverantör för andra alternativ och ytterligare hjälp om Wi-Fi-anslutning fortfarande tappar på din Samsung Galaxy A8 2020-smartphone även efter att du har tömt alla tidigare lösningar. Låt dem kontrollera deras avbrottskort för att avgöra om problemet tillskrivs ett pågående avbrott som påverkar nätverkstjänster på din plats.

Under tiden om du misstänker att problemet finns på din nätverksutrustning (trådlös router / modem), kontakta tillverkaren av enheten eller ta den till ett servicecenter för hårdvara och / eller reparation.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.