Hur fixar du Motorola Moto G5 svart skärm av döds problem? [Felsökningsguide]

Svart skärm av döden dyker upp bland de utbredda problem som Android-telefonanvändare möter, inklusive dem med Moto G5-handenheten. En del säger att telefonen bara gick mitt i normal användning och aldrig kom tillbaka. Detta kan därför beteckna ett större systemproblem om inte hårdvaruskador på enheten. Problem på svart dödsskärm som är förknippade med programvarufel inträffar vanligtvis efter installation av felaktiga appar, skadade filer och buggy-programuppdateringar på telefonen. I det här fallet har du en liten chans att lösa problemet i slutändan med hjälp av tillämpliga lösningar. Ändå, om du inte hittar framgång med att göra det och att din Moto G5 förblir fast på svart skärm efter felsökning av programvaruproblem, är ditt nästa bästa hopp att få din telefon tillbaka och igång genom teknisk service. Men innan du tar en resa till ett servicecenter, varför inte spara lite tid och försöka fixa din Moto G5 hemma med dessa lösningar? Det kommer inte att skada att ta chanser så börja när du är redo att felsöka.

Innan vi fortsätter, om du letar efter en lösning på ett problem med din telefon, försök att bläddra igenom våra felsökningssidor för att se om vi stöder din enhet. Om din telefon finns i listan över våra enheter som stöds går du till felsökningssidan och letar efter liknande problem. Använd gärna våra lösningar och lösningar. Oroa dig inte att det är gratis. Men om du fortfarande behöver vår hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Första lösningen: Ladda din telefon.

Innan du hoppar till en slutsats om att din telefon kan ha varit fullständigt bustad, bör du överväga möjligheten att den bara har slut på ström och behöver laddas. Vissa oseriösa appar kan tendera att orsaka massiv batteriladdning och därmed utlöser din telefon att bara dö plötsligt. I det här fallet kan du behöva ladda din telefon lite längre, antagligen cirka 30 minuter till 1 timme. Det skulle vara tillräckligt med tid för det att samla kraft för att starta upp. Se till att använda den ursprungliga (OEM) laddaren för att undvika laddningsproblem också.

Andra lösningen: Tvinga om omstart under laddning.

Vanligtvis visas laddningsindikatorn på skärmen några minuter efter att du anslutit enheten till en laddare och strömkälla. Men detta kanske inte alltid är fallet, särskilt om din telefon var helt tömd av ström av vissa buggar. Det är möjligt att telefonsystemet hade kraschat efter att ha destabiliserats av några dåliga filer eller trasiga datasegment. Ett enkelt botemedel mot denna fråga är en tvingad omstart. Men eftersom din telefon inte visar något annat än en svart skärm, är det också möjligt att din enhet helt har slut. För att ta itu med båda problemen kan du prova den påtvingade omstarten medan du laddar lösningen.

För att göra det, helt enkelt ansluta din Moto G5 till en strömkälla och låt den ladda i cirka 20 minuter. Medan enheten laddas, tvinga den att starta om genom att trycka på strömbrytaren och volymknapparna samtidigt tills den startar upp.

Om det inte gör något bra alls, gå vidare till nästa möjliga lösning.

Tredje lösningen: Extern återställning (fabriksåterställning).

Många användare av Moto G5 som har hanterat samma problem kunde hitta botemedel genom att utföra en extern återställning eller fabriksåterställning genom återställningsläge. Det är emellertid också värt att notera att medan denna metod fungerar, resulterar den också i dataförlust. Alla viktiga uppgifter och personlig information kommer att raderas från din telefon och då de återställs till fabriksinställningarna. Men på den ljusa sidan kommer din enhet på samma sätt att rensas från buggar, programvarufel och fel. Om du tycker att det är värt ett skott, fortsätt och följ dessa steg:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ned knapparna Volym ned och ström samtidigt tills enheten slås på.
 3. Tryck på Volym ned- knappen tills flaggan bredvid strömbrytaren läser återställningsläge.
 4. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten i återställningsläget. En Android-logotyp med No Command- etikett visas sedan på skärmen.
 5. Tryck på och släpp Volym upp- knappen medan du håller ner strömbrytaren.
 6. Tryck sedan på Volym ned- knappen för att bläddra till och markera Wipe data / factory reset- alternativet.
 7. Tryck på strömbrytaren för att bekräfta valet.
 8. Tryck på Volym ned- knappen för att bläddra till och markera Ja - radera all användardata.
 9. Tryck sedan på strömbrytaren igen för att bekräfta valet.

Vänta tills återställningen är klar och telefonen startar om. Om återställningen är framgångsrik och du kan återuppliva din Moto G5, fortsätt med den första installationen och använd sedan din telefon som du normalt gör. Överväg annars reparationsalternativ.

Fjärde lösningen: Använd en dator för att komma åt ditt telefonsystem.

Precis som alla andra smartphones kan du också använda en dator för att få åtkomst till din Moto G5, säkerhetskopiera dina viktiga data och återställa din telefon med hjälp av en dedikerad Android-återställningsprogramvara.

För att komma igång måste du ansluta din Moto G5 till din dator med den medföljande USB-kabeln. Vänta tills datorn upptäcker din telefon som ett externt lagringsmedium. Så här fungerar det:

 1. När din telefon är ansluten, öppna File Explorer eller Windows Explorer på din dator.
 2. Navigera till XT1028-> Intern lagringsmapp under avsnittet Portabla enheter . Om din dator kan identifiera din telefon skulle du kunna se och komma åt den här mappen. Annars kommer det inte att visas.
 3. Om du lyckades få åtkomst till mappen, kopiera alla dina viktiga videor, foton och andra filer och flytta dem till en önskad mapp på din dators hårddisk.

När du har säkerhetskopierat allt startar du din Android-återställnings- / reparationsprogramvara på datorn och försöker reparera din enhet med det här verktyget. Generellt kommer du att uppmanas med enkla instruktioner på skärmen för att slutföra enhetsreparation och dataåterhämtning så att allt du behöver göra är att följa de angivna anvisningarna.

Sök efter reparationsalternativ

Besök närmaste Motorola-servicecenter på din plats eller ett auktoriserat servicecenter och få din telefon diagnostiserad av en tekniker. Det är mycket troligt att din Moto G5 har uppstått någon fysisk eller vätskeskada på någon av dess nyckelkomponenter och som har orsakat att din telefon fastnat på svart dödskärm. Tekniker kan granska skadorna och rekommenderar sedan den lösning som krävs.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.