Hur fixar du Huawei P9 som inte laddas [Felsökningsguide]

När det gäller ström kommer Huawei P9 (# HuaweiP9) aldrig att ta slut på den med sina 3 000 mAh Li-Ion #battery, vilket kan köra några dagar med normal användning. Uppenbarligen såg tillverkaren till att ägarna inte skulle fastna i timmar nära eluttaget men faktiskt är det inte problemet.

Det har rapporterats om P9-enheter som inte laddas när de är anslutna. Det värre är när telefonen inte svarar på den trådbundna laddningen, det finns inget annat alternativ för ägarna eftersom telefonen inte stöder trådlös laddning.

Om din enhet vägrar att ladda, måste du felsöka eftersom det inte finns något annat alternativ att fylla på batteriet. Det är just syftet med detta inlägg; Jag kommer att leda dig genom att felsöka dig Huawei P9 som inte laddas.

Innan vi hoppar in i vår felsökning är vi alltid öppna för dig som har andra problem och behöver hjälp. Kontakta oss bara genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka. Se till att du ger oss mer information om problemet så att vi kan hjälpa dig bättre och ge dig mer noggranna felsökningsguider och / eller lösningar.

Felsökningsinstruktioner

Det finns olika faktorer som kan bidra till att detta problem uppstår, och även om det är uppenbart att vi försöker felsöka ett problem som inte laddas här, är alla fall olika, det är därför vi måste felsöka enheten baserat på situationer eller omständigheter som inträffade när problemet började.

Läs vidare för att lära dig mer om detta problem och vad du behöver göra ...

Steg 1: Starta om din telefon

Detta måste vara det första du bör göra, särskilt om det är första gången problemet uppstod. Många av de problem som uppstod utan uppenbar orsak orsakas ofta av antingen hårdvara eller firmware-glitch, som kan åtgärdas genom att uppdatera telefonens minne genom omstart.

Steg 2: Anslut laddaren och se om den laddas

Det låter enkelt men vad vi faktiskt försöker åstadkomma i detta steg är att avgöra om problemet är med laddaren eller telefonen.

Om laddaren redan är ansluten och enheten inte svarar och om det så hände att skärmen är svart, försök sedan genomföra tvungen omstart. Eftersom det finns en chans kraschade systemet och lämnade din enhet inte svar.

Tryck och håll in Volym ned-knappen och strömbrytaren i 10 sekunder tills enheten startas om. Om handenheten startar om framgångsrikt är det slutet på problemet, annars fortsätt till nästa steg.

Steg 3: Kontrollera fysiskt laddaren eller nätadaptern och kabeln

Laddaren är den strömkälla som lagras i batteriet så utan den kommer telefonen inte att laddas. Samma sak händer om det är skadat eller om något hindrar strömmen från att strömma genom kabeln.

Så försök att se om det finns hårsprickor på locket eftersom det alltid är möjligt att det har skadats på grund av fall eller något. Kontrollera också porten och leta efter länk, skräp eller smuts som korroderar receptorerna.

Bli av med skräp eller ludd med en pincett eller en tandpetare. Om det är smuts som korroderar receptorerna kommer en sprängning av tryckluft att ta hand om den. Poängen med detta steg är att se till att allt är klart för att strömmen ska flöda genom kabeln.

Å andra sidan, om du kan låna en laddare som fungerar på din telefon, gör det så att du kan rädda dig från alla krångel när du kontrollerar laddaren och kabeln.

På tal om kabeln, kontrollera den för brott och korrosion. Kör bara fingrarna från ena änden till en annan för klumpar och allt ovanligt. Kontrollera också båda ändarna för böjda stift, skräp som blockerar receptorerna eller smuts som korroderar stiften.

Steg 4: Om problemet började efter en uppdatering, torka av cache-partitionen och gör återställningen

Det kan vara ett firmware-problem, särskilt om det inträffade efter en uppdatering. I det här fallet kan du försöka ta bort systemcachen cache först och om den misslyckas kan huvudåterställningen hjälpa till.

Att torka av cache-partitionen kommer att bli av med cacheminne som skapades av den tidigare firmware. Så här gör du det ...

  1. Se till att telefonen är avstängd.
  2. Håll in volym upp och strömbrytaren i 10 sekunder.
  3. När Huawei-logotypen visas släpper du båda tangenterna.
  4. Använd knappen Volym ned för att markera alternativet 'torka cache-partition' och tryck på strömbrytaren för att välja det.
  5. När cache-partitionen torkas markerar du "starta om systemet nu" och trycker på strömknappen för att acceptera den.

Återställningen kommer att föra tillbaka telefonen till dess standardinställningar och ta bort alla filer som är sparade i telefonens interna lagring inklusive dina filer, appar och annan data. Se till att säkerhetskopiera dem innan du följer dessa steg:

  1. Se till att telefonen är avstängd.
  2. Håll in volym upp och strömbrytaren i 10 sekunder.
  3. När Huawei-logotypen visas släpper du båda tangenterna.
  4. Använd knappen Volym ned för att markera alternativet 'torka data / fabriksåterställning' och tryck på strömbrytaren för att välja det.
  5. När cache-partitionen torkas markerar du "starta om systemet nu" och trycker på strömknappen för att acceptera den.

Steg 5: Skicka telefonen in för reparation

Om alla dessa steg misslyckades är det dags att begära hjälp från en tekniker. Du kan gå till butiken där du köpte den eller till en lokal butik med auktoriserad Huawei-tekniker.

Du har redan gjort allt som en användare behöver göra för att lösa problemet men till ingen nytta. Låt proffsen hantera det åt dig.

Jag hoppas att den här felsökningsguiden på något sätt kan hjälpa dig att lösa problemet med din enhet. Om du behöver ytterligare hjälp, klicka på länken nedan för att fylla i vårt frågeformulär. Vi kommer tillbaka till dig så snart vi kan.

ANSLUTA MED OSS

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.

Telefon laddar inte Felsökning

telefoner
Samsung Galaxy S8 Plus laddar inte
Samsung Galaxy S7 laddar inte
Samsung Galaxy S7 Edge laddar inte
Samsung Galaxy S6 laddar inte
Samsung Galaxy S6 Edge laddar inte
Samsung Galaxy S6 Edge + laddas inte
Samsung Galaxy S5 laddar inte
Samsung Galaxy S4 laddar inte
Samsung Note 5 laddas inte
Samsung Note 4 laddas inte
Samsung Note 3 laddas inte
Samsung Galaxy J7 laddar inte
Samsung Galaxy J3 laddar inte
Google Pixel laddar inte
Google Pixel XL laddar inte
HTC 10 laddas inte
LG V20 laddas inte
LG G5 laddar inte
Motorola Moto G4 laddas inte
Nexus 6P laddas inte
Nexus 5 laddas inte
Huawei P9 laddar inte
Xiaomi Mi5 laddas inte