Hur fixar du HTC U11 som laddas väldigt långsamt eller inte laddar alls? [Felsökningsguide]

Bortsett från meddelandelampan, vet du om din telefon laddas när du ser laddningsikonen på antingen statusfältet (om din telefon är påslagen) eller på mitten av skärmen (den är av). Om din enhet inte visar någon av dessa laddningsindikatorer betyder det att något är fel och att din enhet inte laddar enligt avsikten. I det här inlägget kommer vi att ta itu med de troliga orsakerna till varför din HTC U11-smartphone inte laddar eller laddas utan mycket långsamt och vad som måste göras för att lösa problemet.

Innan vi fortsätter, om du letar efter en lösning på ett problem med din Note8, ska du se till att falla vid vår HTC U11 felsökningssida för vi har redan tagit upp några av de vanligaste problemen som rapporterats av våra läsare om den nya enheten. Hitta frågor som liknar din och använd lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar eller om du behöver mer hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Varför laddar din HTC U11 inte som avsett?

Det finns många möjligheter till varför din telefon inte laddar eller laddar utan mycket långsamt. I många fall beror problemet på felaktigt batteri, laddare eller laddningsport. Andra laddningsproblem har kopplats till ett programfel. Du har faktiskt sett många människor väcka klagomål om deras enheter som slutade laddas efter att ha installerat en ny uppdatering, app eller innehåll. Appar som körs i bakgrunden betraktas också bland de skyldiga, särskilt om någon av dessa appar kraschar. Som ett resultat orsakade det fel i systemet. Lyckligtvis kan laddningsproblem som är mjukvarorelaterade åtgärdas av vissa lösningar, vilket gör att din enhet till ett servicecenter för hårdvarukontroll och / eller reparation inte kommer att behövas.

Hur hanterar du en HTC U11 som laddas väldigt långsamt eller inte laddar alls?

Testa dessa laddningstips och standardförfaranden för att felsöka din HTC U11 som inte laddas som avsett. Om den första metoden inte fungerar, försök sedan nästa tillämplig metod. Glöm inte att testa ladda din telefon efter att ha slutfört varje procedur för att ta reda på om problemet har lösts eller inte. Börja när du är redo att göra det.

Kontrollera USB / laddkabel / USB-port på din HTC U11.

Som nämnts tidigare kan en felaktig USB-kabel, laddningskabel och USB-port på din telefon vara det främsta skälet till att den inte kan laddas ordentligt. För att eliminera dessa från de möjliga syndarna, kontrollera noggrant USB, laddkabeln och USB-porten för tecken på skador. Om du ser några spår av skador på något av dessa laddningsartiklar, kan du behöva överväga en ersättning eller reparation.

Om du har en extra kabel eller laddare som är kompatibel med din HTC U11, försök att använda den istället och se om det kommer att fungera. Liksom med USB-porten på din telefon, se till att den inte är igensatt av skräp eller smuts.

Kontrollera och se till att strömkällan som används fungerar.

Ibland kanske du inte förväntar dig det, men den kraftkälla du använder kan också vara den skyldige. Det är möjligt att strömkällan eller uttaget du använder inte fungerar och därför inte kan leverera ström till din enhet. Du kan försöka använda andra uttag eller eluttag för att ladda din telefon. Om det kan laddas med ett annat uttag är det säkert att säga att problemet varken finns på din enhet eller laddaren.

Avsluta alla appar som körs i bakgrunden.

Om du kan kan du försöka avsluta alla appar som körs i bakgrunden och starta om din iPhone när du är ansluten till laddaren. Vissa appar i vänteläge kan bli skadade och kraschar i tid. När detta händer finns det en större chans att det kommer att påverka systemfunktionerna och på något sätt kan stoppa telefonens laddningssystemrutiner.

En enkel men ändå effektivare metod för att stänga appar som körs i bakgrunden är från skärmen Nya appar på din HTC U11. Så här görs:

 1. Tryck på knappen Senaste appar .
 2. Bläddra igenom korten för att hitta appen och dra den sedan åt vänster eller höger.
 3. Om du vill stänga alla löpande appar på en gång trycker du på alternativet Rensa alla eller tryck på X.

När alla körande appar har slutat kan du försöka ladda din telefon igen för att se om den nu kan göra det utan några bakgrundsappar.

Avinstallera problematiska appar.

Om din HTC U11 slutar ladda eller börjar ladda mycket långsamt efter installation av en ny app eller innehåll, är det troligt att den appen eller innehållet kommer att skylla. Du kan använda Boots + -appen på din HTC U11 för att kontrollera om oregelbundna aktiviteter från en nedladdad app som kan påverka enhetens prestanda. Om en oregelbunden aktivitet upptäcks kan du välja att stoppa aktiviteten eller avinstallera den nedladdade appen via Boost + -appen. Så här görs:

 1. Klicka på appar- ikonen från hemskärmen.
 2. Leta reda på och tryck på Boost + för att öppna den.
 3. Tryck på Hantera appar.
 4. För att avinstallera appar som du inte behöver, välj apparna under fliken Apps och tryck sedan på papperskorgen.
 5. För att se och kontrollera om oregelbundna aktiviteter, gå till fliken Oregelbundna aktiviteter och tryck sedan på aktiviteten och välj en åtgärd.

Försök att ladda telefonen efter att du har rensat oregelbundna aktiviteter och felaktiga appar och se om den fungerar den här gången ..

Fjärde lösningen: Försök tvinga din telefon att starta om när du är ansluten till en strömkälla

Om din telefon inte slås på och inte verkar laddas, försök att ansluta den till laddaren och utför sedan en tvångsstart.

 • För att göra det håller du ner knapparna Volym upp, volym ned och ström samtidigt i upp till 2 minuter eller tills telefonens strömbrytare går.

Många människor har hittat lösningar genom att göra denna lösning så du kan lika gärna överväga den här lösningen.

Inaktivera Fastboot-alternativet och starta om telefonen.

Din HTC-smartphone har en fastboot-funktion som fungerar som ett viloläge på en bärbar dator. När den är aktiverad vilar telefonen i viloläge när du stänger av telefonen så att när du slår på den igen, kommer den att starta upp snabbare än den normala kallstarten från strömläget. Det är bra att använda den här inställningen om du ofta stänger av och slår på telefonen. Det rekommenderas dock inte att aktivera fastboot när du försöker starta upp i bootloader eller återhämtningsläge eftersom det kan orsaka konflikter och fel. För att se till att detta inte hindrar din telefon från att ladda, försök att stänga av fastboot från din HTC U11.

 • För att göra det, gå över till Inställningar-> Ström-> Fastboot- meny -> avmarkera sedan den.

Försök att ladda telefonen igen efter att du har inaktiverat fastboot och se om den nu kan ladda ordentligt som den borde.

Andra användbara tips om laddning

 • Det rekommenderas också att ladda telefonen innan den slutade på ström eftersom de flesta som har stött på laddningsproblem har tömt batteriet innan det laddas.
 • Växla mellan strömkällan. Om din telefon inte laddas genom vägguttaget kan du försöka använda en USB-port på din dator eller strömbanker. Även om det rekommenderas starkt att ladda din telefon med ett vägguttag, finns det tillfällen att den inte fungerar som avsedd och att du måste prova att använda en annan strömkälla. Se också till att strömkällan fungerar.
 • Använd endast den HTC-märkta laddaren och den ursprungliga laddningskabeln som medföljde enheten. Vissa tredjepartsladdare och kablar kanske inte är kompatibla med din enhet och fungerar därför inte korrekt.
 • Kontrollera sladden och se till att det inte finns några tecken på skador som knäckar eller fläckar, böjda anslutningar och liknande.
 • Kontrollera och se till att laddningsporten på din HTC U11 fungerar och är fri från skräp eller ficklint. Rengör det vid behov försiktigt.

Om din HTC U11 fortfarande inte laddas ordentligt som avsedd även efter att ha provat alla ovanstående procedurer, kontakta din operatör eller HTC Support för att eskalera saken och söka mer hjälp och andra alternativ. Om din enhet fortfarande är garanti, bör du använda garanti istället.

Om du misstänker att en felaktig hårdvara är att klandra, som när din enhet slutar laddas efter att den tappats eller blivit våt, bör du ta den till ett servicecenter istället och få den diagnostiserad av en tekniker för eventuell maskinvaruskada.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.