Hur fixar du ett Samsung Galaxy Note 9-batteri som tappas så snabbt efter en uppdatering [Felsökningsguide]

Problem med snabb tömning av batterier i smartphones beror inte alltid på dåligt batteri eller hårdvaruskada. De flesta fall av batteriladdning inträffar faktiskt efter installation av en uppdatering, och tillskrivs därför programvarufel. Detta indikerar också att problemet kan åtgärdas av vissa lösningar så att det kan åtgärdas hemma.

För att ge dig några insatser för hur du ska hantera ett batteritränningsproblem efter en uppdatering på en Samsung Galaxy Note 9 har jag kartlagt några av de starkt rekommenderade lösningarna och effektiva lösningarna för dig att prova. Känn dig fri till följande genomgångar om du behöver mer hjälp.

Innan du går vidare, om du hittade det här inlägget eftersom du försökte hitta en lösning på ditt problem, kan du försöka besöka vår felsökningssida eftersom vi redan har åtgärdat de flesta vanliga rapporterade problem med telefonen. Vi har redan tillhandahållit lösningar på några av de problem som rapporterats av våra läsare, så försök att hitta problem som liknar dig och använda lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig och om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka.

Första lösningen: Avsluta alla bakgrundsappar och starta sedan om telefonen.

Appar kan bli oseriösa efter implementering av nya systemändringar och de första apparna som agerar skulle vara dessa bakgrundsappar. Det här är appar som du nyligen har använt men inte stängt. De är i vänteläge och redo att starta när de startas för multitasking. Men att hålla dessa appar igång länge eller under implementering av en programuppdatering kan också orsaka problem eftersom det finns en tendens att någon av dessa appar kraschar eller skadas. Avsluta alla bakgrundsappar på din Galaxy Note 9 med följande steg:

 1. Knacka på nyckelapparna .
 2. Bläddra igenom appförhandsgranskningarna.
 3. Tryck sedan på och dra appen utanför skärmen för att stänga den.
 4. Alternativt kan du trycka på X i det övre högra hörnet av en app för att stänga den. För att stänga alla löpande appar på en gång trycker du på Stäng alla istället.

När du är klar med att rensa bakgrundsappar, starta om / återställ din telefon för att rensa och uppdatera dess minne.

Den andra lösningen: Installera väntande appuppdateringar.

Om rensning av bakgrundsappar inte hjälper och telefonens batteri fortfarande tappas så snabbt, försök sedan kontrollera om eventuella appuppdateringar på din Galaxy Note 9. Vissa appar kan behöva uppdateras för att de ska fungera smidigt med den nya plattformen annars, de kommer att vara skurkiga och sannolikt orsaka sådana problem. Om du inte har ställt in dina appar för att automatiskt uppdatera, måste du installera manuella appuppdateringar manuellt på din Galaxy Note 9 istället. Här är hur:

 1. Öppna Apps- skärmen.
 2. Tryck på Play Store.
 3. Klicka på menyikonen (listasymbolen) längst upp till vänster på Google Play- skärmen.
 4. Välj Mina appar och spel.
 5. Navigera till avsnittet Uppdateringar för att visa en lista över appar med väntande uppdateringar.
 6. För att uppdatera enskilda appar klickar du på knappen Uppdatera bredvid varje app.
 7. För att uppdatera alla appar på en gång trycker du istället på knappen Uppdatera alla längst upp till höger på skärmen.

Vänta tills alla appar är färdiga att uppdatera och starta sedan om telefonen för att tillämpa de nya ändringarna.

Tredje lösningen: Kontrollera batteriförbrukningen och hantera strömförbrukningen för appar.

Felaktiga appar kan också bestämmas av hur mycket ström eller mängd batteri de har förbrukat under en viss tidsperiod. Du kan kontrollera dessa detaljer genom att navigera till batteriförbrukningssektionen på din telefon. Så här kommer du dit:

 1. Gå till telefoninställningarna.
 2. Klicka på Batteri .
 3. Välj batteribruk.

Kontrollera detaljerna och ta reda på vilken app eller tjänst som använder upp mest av ditt batteri. Om du märker en oväntad eller ovanlig användning av batteri av en viss app, kan du behöva överväga att avinstallera den appen eller installera väntande uppdateringar för den appen. Om det finns ett behov av att avinstallera dåliga appar, följ sedan dessa steg:

 1. På Startskärm trycker du på Apps- facket.
 2. Klicka på Inställningar> Appar.
 3. Tryck på önskad applikation i standardlistan eller tryck på 3 prickikon > Visa systemappar för att visa förinstallerade appar.
 4. Klicka på önskad applikation.
 5. Klicka på Avinstallera .
 6. Tryck på Avinstallera igen för att bekräfta.

Om ingen app visar ovanlig strömförbrukning kan du försöka justera telefonens skärminställningar inklusive skärmens ljusstyrka, skärmtid, bakgrundsbilder och liknande. Att stänga av nätverksrelaterade funktioner som inte använder såväl som att begränsa synkronisering av appar kan också hjälpa till att spara och förlänga batteriets livslängd.

Fjärde lösningen: Torka av cache-partition på din Galaxy Note 9.

Det rekommenderas att torka av cachepartition efter installation av en ny systemuppdatering på telefonen. Om du gör det kommer du att säkerställa att alla nya systemförändringar implementeras korrekt och därmed förhindrar att appar eller telefonsystemet fungerar felaktigt. Om du inte har gjort det ännu, här är vad du ska göra härnäst:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp- knappen och Hem- knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När Android-logotypen visas släpper du alla knappar ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder, sedan "No command" innan du visar menyalternativet för Android systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned- knappen flera gånger för att markera “torka cache-partition”.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned- knappen för att markera “ ja ” och tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu" .
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Torkning av cache-partition dumpar cache och tillfälliga data från systemmapparna eller cache-partitionen. Eventuella felaktiga eller skadade systemdata som kan ha orsakat batteriproblem raderas därför i processen.

Femte lösningen: Radera telefonen och återställa standardinställningarna (fabriksinställning av data).

Bland de sista möjliga lösningarna för att försöka om batteriladdning kvarstår på din Galaxy Note 9 skulle vara en fabriksåterställning. Detta raderar allt från ditt telefonsystem inklusive filer och appar som du har laddat ner och sparat i det interna minnet. Det betyder att du tappar dina filer under processen. På den positiva anmärkningen, kommer att utföra denna återställning också utplåna systemfel som orsakade batteriet tömning problem på din telefon. Se bara till att säkerhetskopiera all din kritisk information i förväg så att du bara kan återställa dem senare. När du är redo följer du dessa steg för att återställa din Galaxy Note 9 till fabriksinställningarna:

 1. Gå till Apps- skärmen.
 2. Tryck på Inställningar .
 3. Bläddra till och välj Allmän hantering.
 4. Tryck på Återställ .
 5. Välj Factory data reset från de angivna alternativen.
 6. Tryck på Återställ enhet för att fortsätta.
 7. Slutligen, tryck på DELETE ALL för att bekräfta.

Mjukvarorelaterade problem åtgärdas vanligtvis av en huvudåterställning eller fabriksinställning. Om problemet med batteriladdning kvarstår kan det vara ett symptom på maskinvaruskada.

Andra alternativ

Tjänsten är bland de sista alternativen att tänka på om ingenting annat fungerade och ditt Samsung Galaxy Note 9-batteri tömmer fortfarande så snabbt. Problemet kvarstår troligen på grund av vissa skadade komponenter som ett dåligt batteri i telefonen som måste fixas. I så fall är det nödvändigt att ta din enhet till ett Samsung-auktoriserat servicecenter. Eller så kan du eskalera problemet till Samsung Support eller din operatör för ytterligare felsökningshjälp och rekommendationer. Låt dem bara veta hur du slutade med det här problemet så att de vidare kan utvärdera problemet eller skapa en fix-patch om det behövs.

RELEVANTA POSTER:

 • Vad ska jag göra om din nya Samsung Galaxy Note 9 börjar gå så långsamt?
 • Vad gör du om din nya Samsung Galaxy Note 9 har en svart skärm av döden?
 • Vad gör du om din nya Samsung Galaxy Note 9 börjar frysa och släppa efter?
 • Hur du fixar din Samsung Galaxy Note 9 Wi-Fi-anslutning som fortsätter att tappa, intermittent Wi-Fi-anslutning [Felsökningsguide]
 • Hur fixar du en Samsung Galaxy Note 9 som inte har något ljud, ljudfunktioner slutade fungera?
 • Vad gör du med din Samsung Galaxy Note 9 med skärmflimrande problem?

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.