Hur fixar du en Asus Zenfone Max Plus (M1) smartphone som inte kommer att slås på? [Felsökningsguide]

Asus ger slutligen in trender när den avslöjade sin första premiumhandenhet som kallas Asus Zenfone Max Plus (M1). Bortsett från att ha en premiummetall-chassi-design, packar den nya Asus-handenheten också ett betydande batteri på 4130 mAh, vilket gör att den betraktas som den nya batterikungen. Allt detta och mer är imponerande funktioner smälta i en prisvärd smartphone. Även om många människor är imponerade av den nya Asus-telefonen sedan den först rullades ut i vissa europeiska länder i slutet av december förra året, var andra besvikna eftersom de redan möter problem i ett tidigt skede. Ett av de problem som uppstår handlar om ström, särskilt om Asus Zenfone Max Plus (M1) som inte kommer att slås på. Och detta är den huvudsakliga frågan som jag kommer att ta itu med i det här inlägget. Läs vidare för att ta reda på vad som hindrar enheten från att slå på och vilka alternativ du har för att återuppliva den.

För smartphone-ägare som hittade vår webbplats när du försökte hitta en lösning, försök att se om din telefon är en av de enheter vi stöder. Om det är det, besök sedan felsökningssidan för den enheten, bläddra igenom den för att hitta problem som liknar din och känn dig fri att använda våra lösningar och lösningar. Men om du fortfarande behöver vår hjälp efter det, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Möjliga orsaker till att din Asus Zenfone Max Plus (M1) inte slås på

Med tanke på att det här är en ny enhet är det men väldigt konstigt att sätta skylden på ett dåligt batteri. Ändå är det möjligt. Bortsett från ett felaktigt batteri eller andra skadade fysiska komponenter kan programvaruproblem också beaktas bland de möjliga syndarna. I själva verket kan du hitta många rapporterade fall online om en smarttelefon som först tros inte slå på men faktiskt bara gör att den sitter fast på en svart skärm. Med andra ord har enheten ström men det gick bara inte att visa rätt displayvisning på grund av programvarufel.

Det finns också andra fall där problemet är förknippat med laddningsfel. Det som vanligtvis händer är att telefonens batteri är helt tömt men att det inte slås på eller visar någon skärm även om det är anslutet till laddaren helt enkelt för att laddaren inte fungerar eller enheten inte laddas. I det här fallet måste du ta itu med laddningsproblem först för att få din telefon igen och igång igen. I annat fall kan du bestämma maskinvaruskada från möjliga orsaker och felsöka programvaruproblem som kan ha förhindrat din enhet från att slå på.

Vad gör du när din Asus Zenfone Max Plus (M1) inte slås på eller fastnar på svart skärm?

Du har faktiskt begränsade alternativ här med tanke på att din telefon inte visar något eller om inte, helt död. För att ge dig några ingångar har jag listat några tillämpliga lösningar och möjliga lösningar du kan prova om du vill felsöka problemet och fixa din telefon i slutändan. Som sagt, börja när du är redo att göra det.

Anslut telefonen till ett vägguttag och låt den ladda i ungefär en timme.

I hopp om att din enhet helt och hållet hade slut på strömmen, ge den mer tid att ladda. Du kan försöka växla mellan eluttag eller laddningsportar för att se om någon av strömkällorna fungerar. Se också till att alla laddningskomponenter som används fungerar. Som rekommenderat använder du bara den originalladdare (OEM) som medföljer din enhet. Användning av tredjeparts laddningsutrustning kan leda till laddningsproblem på grund av inkompatibilitet mellan system eller kraftuttag. Bortsett från laddaren ska du också kontrollera dina strömkällor. Se till att du anslutit laddaren till ett eluttag eller vägguttag. Du kan försöka ansluta eller ladda din telefon via nätbanker, USB-portar eller kompatibla laddare för att avgöra om problemet är isolerat till en icke fungerande laddningsport eller strömkälla.

Tvinga din telefon att starta om när den är ansluten till en laddare.

Vissa människor har hittat botemedel mot att göra detta trick. Så det skadar inte om du också försöker på ditt slut. Här är vad du bör göra då:

  1. Anslut din telefon till en strömkälla.
  2. När den är ansluten trycker du och håller ner volym upp-knappen och strömbrytaren i cirka 30 sekunder.
  3. Om du har tur och detta fungerar kommer du att höra din telefon vibrera. Du kan släppa strömbrytaren och volym upp-knappen på denna punkt och sedan låta din enhet ladda upp.

Om du fortfarande inte ser en laddningsindikator på telefonens display även när den är ansluten till laddaren under lång tid, måste du överväga att använda alla tillgängliga kompatibla laddare. Det är möjligt att din telefon inte laddas så att den inte kan och inte slås på.

Ta bort externa lagringsmedier som SD-kort från din enhet.

Ibland kan filer eller datasegment i externa lagringsmedier som ett microSD-kort som är isatt i enheten krascha eller bli skadade. När detta händer är det möjligt att dina enhetsfunktioner påverkas också. För att säkerställa att ett felaktigt SD-kort förhindrar att din Asus Zenfone Max Plus (M1) slår på, försöker du ta bort det och försöka sedan omstart på enheten utan att ett SD-kort är isatt.

Om det fungerar och din telefon kan slå på sig efter att du har tagit bort SD-kortet, måste du uppenbarligen sluta använda kortet. Du kan välja att köpa ett nytt kort eller omformatera det gamla kortet för att torka av allt innehåll och fixa trasiga datasegment.

Anslut din telefon till en dator och försök sedan uppdatera programvara med Asus PC Link.

Ett annat alternativ som du kan överväga att ta till om ingen av de ovannämnda lösningarna kan lösa problemet överlägset är Asus PC Link-programvaran. Denna programvara är utformad för att låta din Asus-smartphone känna igen och kommunicera med en dator. Om du vill ta det, ladda ner och installera den kompatibla versionen av Asus PC Link-programvara på din dator och följ sedan dessa procedurer:

  1. Anslut din telefon och din dator med den ursprungliga USB-kabeln.
  2. Starta programvaran Asus PC Link på din dator.
  3. Klicka på Anslut- knappen för att upprätta anslutning. Om dina enheter inte kunde upprätta en anslutning, kontrollera och se till att du använder den senaste versionen av Asus PC Link-appen på din dator. Om inte, avinstallera den gamla versionen från din dator och gå sedan till Asus webbplats och navigera till PC Link Download-avsnittet och ladda sedan ner den senaste versionen av programvaran för din enhet. Se också till att du har rätt Asus-drivrutiner installerade på din dator.
  4. Klicka på OK- knappen när dialogrutan för inmatningsmetod visas. För närvarande kan du redan styra din Asus-telefon via Asus PC Link-applikationen på din dator.
  5. Försök att stänga av och återuppta din smartphone genom att klicka på DropDown-ikonen och klicka sedan på Power-ikonen längst upp till höger på skärmen. Om du gör det kommer du att stänga av eller återuppta din Asus-telefon.

Du kan också leta efter tillgängliga uppdateringar med hjälp av programvaran Asus PC Link.

Klicka på DropDown-pilen i skärmens övre högra hörn. Klicka sedan på ikonen Inställningar under X- knappen. Om du gör det öppnar skärmen Inställningar . På skärmen Inställningar klickar du på knappen Sök efter uppdatering .

Är Asus Zenfone Max Plus (M1) fortfarande inte på?

Om inget av dessa fungerar, måste du kontakta din operatör för att öka problemet och begära andra rekommendationer. Kontrollera om du fortfarande kan utnyttja garantier, särskilt ny enhetersbyte. Det kan ta tid att ta emot din ersättningsenhet men det kan vara det enda alternativet för dig. Annars kan du bara gå direkt till ett Asus-servicecenter i närheten och sedan kontrollera din telefon av en tekniker.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.