Hur fixar du din Samsung Galaxy S8 som inte längre startar efter firmware-uppdateringen (enkla steg)

Samsung Galaxy S8 släpptes med Android 7.0 Nougat redan installerat och Oreo ska ännu inte rullas ut. Så varje uppdatering du kanske har fått sedan du fick telefonen borde ha varit mindre uppdateringar eftersom den stora ännu inte händer under de kommande veckorna eller månaderna. Problem som orsakas av mindre firmwareuppdateringar är ganska enkla att fixa förutsatt att den firmware som för närvarande körs på din enhet inte har ändrats på något sätt. Om det är fallet med din Galaxy S8 som inte längre kommer att tändas upp efter att den har uppdaterats, kan vi kanske fixa den.

I det här inlägget kommer jag att gå igenom dig när du löser problemet eller så delar jag med dig en lösning på det vanligaste strömrelaterade problemet med Galaxy S8 som ofta kan uppstå efter en uppdatering av firmware. Så om du är en av ägarna till den här telefonen och för närvarande har något liknande problem, fortsätt att läsa eftersom den här artikeln kanske kan hjälpa dig.

Om du emellertid letar efter en lösning på ett annat problem, gå till vår Galaxy S8 felsökningsguide för vi har redan tagit upp de vanligaste problemen med den här telefonen. Hitta problem som liknar dig och använd lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig eller om du behöver mer hjälp kan du gärna kontakta oss via vårt Android-frågeformulär.

Den mest effektiva lösningen för att fixa Galaxy S8 som inte kommer att slås på efter en uppdatering

Först och främst, om du inte är bekväm att felsöka din telefon eller gör något på den du inte helt förstår, så föreslår jag att du omedelbart går till tekniken och låter honom sortera den här. Kom ihåg att följande lösning bara fungerar för vissa men inte för alla eftersom alla problem är unika och utlöses av olika faktorer. Om du emellertid är villig att göra något åt ​​din döda Galaxy S8, fortsätt sedan att läsa. När allt kommer omkring är din telefon redan död och det enda som kan hända med den kan vara bra.

Lösningen

Du kommer inte tro hur enkel lösningen på detta problem är. Men om du tvekar, ja, den här lösningen kom faktiskt från våra läsare som informerade oss om att det var den som fungerade för dem. Strax efter att Galaxy S8 släpptes började vi publicera felsökningsguider som behandlar problem som liknar detta och efter en månad eller två började vi få bekräftelse på att den här metoden fungerar. Så här är det ...

 • Tryck och håll in knappen Volym ned och strömbrytaren samtidigt i 10 sekunder.

Förutsatt att problemet i princip bara är en mindre firmware-krasch eller systemfel, är denna metod mycket effektiv och din telefon kan faktiskt starta upp efter att ha hållit båda tangenterna i tio sekunder. Men om telefonen inte svarar och inte slås på, kan du försöka göra detta ...

 1. Tryck och håll ner Volym ned-knappen först och släpp inte.
 2. Tryck sedan på strömbrytaren medan du håller ner volymknappen.
 3. Håll båda knapparna intryckta i 10 sekunder eller mer för att simulera batteriets bortkoppling.

Förutsatt att din Samsung Galaxy S8 fortfarande har tillräckligt med batteri och att det inte finns några problem med maskinvaran överhuvudtaget, kan det lyckas starta upp efter att ha gjort det. Men om problemet fortsätter kan det bero på ett tömt batteri.

RELEVANTA POSTER:

 • Hur man fixar Samsung Galaxy S8 som inte kan slå på eller har Black Screen of Death (enkla steg)
 • Hur man fixar Galaxy S8 som inte startar [felsökningsguide]
 • Vad gör du med Samsung Galaxy S8 som inte stängs av eller har en svarsfri strömknapp [Felsökningsguide]
 • Hur fixar du din Samsung Galaxy S8 som tappar ur batteriet istället för att ladda när det är anslutet [Felsökningsguide]
 • Vad du ska göra när din nya Samsung Galaxy S8 fastnar på Verizon-skärmen under uppstart [Felsökningsguide]

Det finns flera saker som kan hända när du låter din telefon bli slut. Till skillnad från den vanliga avstängningsprocessen där systemet kommer att stänga av funktioner, tjänster och hårdvara en för en, när telefonen är tom för batteri, kanske dessa saker inte stoppas ordentligt vilket kan leda till en systemkrasch. När detta händer kanske din telefon inte svarar när du trycker på strömbrytaren. För att utesluta denna möjlighet bör du göra följande:

 1. Anslut laddaren till ett vägguttag.
 2. Anslut din Galaxy S8 till den med den ursprungliga USB-kabeln.
 3. Låt telefonen ladda i minst tio minuter oavsett om telefonen visar laddningssymbolen eller inte.
 4. Efter tio minuters laddning håller du ned Volym-knappen och strömbrytaren samtidigt i 10 sekunder eller mer.

Vid denna punkt bör telefonen redan startas upp. Men om det fortfarande inte svarar, är det ett tecken på att din telefon för närvarande har några andra problem än firmware kraschar eller fel.

Hur du felsöker Galaxy S8 som inte kommer att slås på

En annan möjlighet som vi måste ta hänsyn till är det faktum att problemet kan bero på några appar som du installerade eller ett hårdvaruproblem. Följande är felsökningsstegen du behöver göra för att försöka få telefonen att slå på igen.

Kontrollera om det finns tecken på fysisk skada

Du måste bara leta efter repor, bucklor och sprickor för alla krafter som kan göra din Galaxy S8 värdelös skulle säkert lämna ett märke på utsidan. Om det finns tydliga tecken på fysisk skada, bör du ta telefonen till tekniken omedelbart.

Kontrollera om det finns tecken på vätskeskada

Titta in i USB- eller laddningsporten för att ta reda på om det finns ett spår av fuktighet där inne. Du kan sedan använda en bomullspinne för att rengöra området eller infoga ett litet mjukpapper där inne för att absorbera fukten.

Kontrollera sedan Liquid Damage Indicator (LDI) för att se om den har utlösts eller inte. Om den är vit är den inte utlöst men om den blev röd eller lila är det ett tecken på att din telefon lider av vätskeskada. Ta med telefonen till servicecentret om detta är fallet.

Försök starta upp telefonen i säkert läge

Vi måste helt enkelt veta om din telefon fortfarande kan göra det. Som du vet innebär att starta i säkert läge tillfälligt inaktivera alla tredjepartsappar, vilket också kan ha orsakat telefonen att krascha. Om orsaken till problemet verkligen är en tredjepartsapp, bör din telefon starta upp i säkert läge. Så här gör du:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.

Förutsatt att telefonen faktiskt startar upp i det här läget är nästa sak du bör göra att starta om din telefon normalt för att försöka se om den kan. Om den sitter fast någonstans under startprocessen, stäng av den och starta om i säkert läge. Försök sedan avinstallera appar som du misstänker orsaka problemet:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Appar.
 3. Tryck på önskad applikation i standardlistan eller tryck på 3 prickikon> Visa systemappar för att visa förinstallerade appar.
 4. Klicka på önskad applikation.
 5. Klicka på Avinstallera.
 6. Tryck på Avinstallera igen för att bekräfta.

Prova att köra telefonen i återställningsläget

I återställningsläget kommer Android-användargränssnittet inte att laddas men alla hårdvarukomponenter kommer fortfarande att vara igång. Genom att göra detta testar du faktiskt om hårdvarukomponenterna fortfarande är bra eller inte så det är viktigt. Antag att telefonen startar upp i det här läget och fortsätt sedan att torka av cache-partitionen:

 1. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 2. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 3. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera "torka cache-partition."
 4. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 5. Tryck på Volym ned-knappen för att markera “ja” och tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 7. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Om telefonen startar upp i återställningsläge men torkar cache-partitionen resulterade inte i en framgångsrik uppstart, bör du bara utföra huvudåterställningen för att lösa problemet:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera “torka data / fabriksinställning.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 8. När huvudåterställningen är klar markeras "Reboot system now".
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Om telefonen dock inte kan starta upp i det här läget, är det uppenbart att problemet har något att göra med hårdvaran på din telefon. Det är nu den perfekta tiden att få en Samsung-tekniker att kontrollera enheten för dig.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.

Inlägg du kanske också vill läsa:

 • Samsung Galaxy S8 började dyka upp "Tyvärr har Inställningar stannat" -fel efter en uppdatering [Felsökningsguide]
 • Galaxy S8 fryser och startar om slumpmässigt, fortsätter att stänga av sig själv när wifi är på, andra problem
 • Hur du fixar din Samsung Galaxy S8 som inte kan fortsätta starta upp men fortsätter att starta om istället [Felsökningsguide]
 • Vad du ska göra när din Samsung Galaxy S8 börjar visa "Tyvärr har kontakter slutat" -fel [Felsökningsguide]
 • Hur du fixar din Samsung Galaxy S8 som visar "Tyvärr har processen com.android.phone slutat" fel [Felsökningsguide]
 • Hur du fixar din Samsung Galaxy S8 som fortsätter att visa "Tyvärr har Galleri stoppat" -fel [Felsökningsguide]