Hur fixar du din Samsung Galaxy S7 Edge som fastnade på logotypen vid uppstart [Felsökningsguide]

Att fastna på logotypen under uppstart är ofta ett tecken på att din telefon har problem med firmware oavsett vilken modell din telefon är. Men nyligen verkar det som att många av våra läsare som äger Samsung Galaxy S7 Edge fortsätter att få problemet och det verkar som om det fortsätter att repeteras slumpmässigt. Men bara för att din telefon fastnat på logotypen betyder det inte att det är ett allvarligt problem. Vi har redan sett många problem som det här tidigare som har åtgärdats genom att utföra den grundläggande felsökningen.

I det här inlägget hjälper jag dig att felsöka din telefon som har den här typen av problem. Vi kommer att försöka ta itu med alla möjligheter och utesluta var och en av dem tills vi kan komma fram till en punkt där vi enkelt kan fastställa vad problemet egentligen handlar om. Så om du har den här telefonen och för närvarande bugges av ett liknande problem, fortsätt att läsa nedan eftersom det här inlägget kan hjälpa dig.

Men innan någonting annat, om du har ett annat problem med din telefon, gå till vår S7 Edge-felsökningssida eftersom vi redan har behandlat hundratals problem som rapporterats av ägarna. Oddsen är att det redan finns befintliga lösningar på vår webbplats eller åtminstone finns det liknande problem som vi redan har fixat. Så försök att hitta de som liknar eller är relaterade till ditt problem. Om du behöver ytterligare hjälp kan du dock kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor.

Hur du felsöker din Galaxy S7 Edge som sitter fast på logotypen

Problem: Min Samsung svarar inte alls, den går bara till skärmen som visar samsung Galaxy S7 Edge och inget annat. Det finns inget blått ljus eller något. när jag håller ner både volymknapparna och hemknappen samtidigt visar skärmen batteriet och fortsätter att blinka den ena skärmen. Jag försökte ansluta den till en dator och laddare men ingenting verkar hända. Behöver hjälp så snart som möjligt.

Lösning: I denna typ av problem många faktorer bör vi överväga varför detta händer på din telefon nu. När du indikerade att din enhet kan slås på när du trycker på den kombinationen av tangenter men inte startade helt upp, är detta den tydliga indikatorn att detta bara är ett programvaruproblem. För att säkerställa vad som förhindrar din telefon från att starta fullständigt allt du behöver göra är att utföra de grundläggande felsökningsförfarandena.

Steg 1: Ladda din telefon

Innan allt annat är det absolut nödvändigt att din telefon har tillräckligt med energi lagrat i batteriet för att se till att alla hårdvarukomponenter kommer att slås på och för att se om det inte fanns några hårdvaruproblem som orsakat problemet. Den här gången ansluter du den till laddaren och lämna i 10-20 minuter och se om den kommer att svara. I så fall kan batteriet tömmas under den tiden och det kan vara anledningen till att din telefon inte kan slås på. Men medan den är ansluten till laddaren i flera minuter och din telefon inte har något svar, finns det en chans att laddaren eller själva batteriet är defekt.

I det här fallet använder du en annan USB-kabel och anslut den till din dator för att kontrollera om problemet är utlöst av kabeln eller själva laddaren. Men om både kabel och laddare inte är defekta, finns det en risk att detta är ett programrelaterat problem som utlöste det. Och du kan gå vidare till nästa metod.

Steg 2: Tvungen starta om din enhet

Medan den är ansluten till laddaren kan du utföra tvångsstartproceduren på din telefon. Genom denna metod kommer minnet att uppdateras och alla fel som kan orsaka problemet kommer att lösas. Håll bara in och håll Volym- och Ner-tangenterna tillsammans i 10 sekunder tills enheten startar om. Men om din telefon fortfarande inte kan slå på kan du följa nästa procedur.

Steg 3: Starta i säkert läge för att verifiera om det finns en app som utlöste problemet

Det är på grund av att flera appar hade installerats är det inte långt att en av dem kan skapa konflikter i systemet och förhindrar att enheten startar. I den här Android-miljön laddas inte alla nedladdade applikationer och bara de förinstallerade apparna kommer att köras i systemet. Vilket innebär att vi genom den här metoden kommer att räkna ut om det finns en synder som utlöste problemet. Så här startar du i säkert läge:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren.
 2. Så snart du kan se 'Samsung Galaxy S7 EDGE' på skärmen, släpp strömbrytaren och håll omedelbart knappen Volym ned.
 3. Fortsätt hålla knappen Volym ned tills enheten slutar starta om.
 4. Du kan släppa den när du kan se "Säker-läge" i det nedre vänstra hörnet på skärmen.

Om din telefon startar upp i det här läget, finns det en app du måste avinstallera för det kan orsaka problemet. Men om problemet kvarstår i det här läget behöver du bara hoppa till nästa procedur.

Steg 4: Försök att starta upp i återställningsläget och torka cache-partitionen

På grund av föråldrade eller skadade cachar i katalogen kunde enheten inte längre känna igen den och orsakade att systemet kraschade utan uppenbar anledning. I det här fallet måste vi ta bort alla filer som är lagrade i cache-partitionen så att din telefon kan skapa uppdaterade cachar som är kompatibla med systemet.

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen, Hem-tangenten och Ström-knappen samtidigt.
 3. När telefonen slås på visas skärmen för Android-systemåterställning ungefär. 30 sekunder senare.
 4. Släpp alla tangenterna.
 5. Tryck på Volym ned-knappen för att markera "torka cache-partition."
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen för att markera “ja” och tryck på strömbrytaren för att välja.
 8. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Steg 5: Försök att starta i återställningsläge och göra huvudåterställningen

Förutsatt att din telefon har startats upp i återställningsläget och efter att du har tagit bort cacheminnet i systemet och att telefonen fortfarande fastnat på logotypen, är det dags att återställa din telefon eftersom det uppenbarligen är ett problem med firmware. Så försök att följa stegen för att återställa din telefon.

 1. Stäng av din Samsung Galaxy S7 Edge.
 2. Tryck och håll sedan ner hem- och volym UPP-knapparna, håll sedan ned strömbrytaren. OBS : Det spelar ingen roll hur länge du trycker och håller ner hem- och volymknapparna, det påverkar inte telefonen men när du trycker och håller ner strömbrytaren är det när telefonen börjar svara.
 3. När Samsung Galaxy S7 Edge visas på skärmen släpper du strömknappen men fortsätter att hålla hem- och volymknapparna.
 4. När Android-logotypen visas kan du släppa båda tangenterna och lämna telefonen vara i cirka 30 till 60 sekunder. OBS ! Meddelandet "Installera systemuppdatering" kan visas på skärmen i flera sekunder innan Android-systemåterställningsmenyn visas. Detta är bara den första fasen av hela processen.
 5. Använd knappen Volym ner för att navigera genom alternativen och markera 'torka data / fabriksåterställning'.
 6. När den är markerad kan du trycka på strömbrytaren för att välja den.
 7. Markera nu alternativet "Ja - ta bort alla användardata" med hjälp av Volym ned-knappen och tryck på strömbrytaren för att välja den.
 8. Vänta tills din telefon är klar med Master Reset. När du är klar markerar du "Starta om systemet nu" och trycker på strömbrytaren.
 9. Telefonen startar om längre än vanligt.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.