Hur fixar du din nya Samsung Galaxy S9 som inte kommer att slås på (enkla steg)

En helt ny premiumtelefon som Samsung Galaxy S9 borde fungera utan problem men det finns tillfällen då saker inträffar och lämnar telefonen inte svar. Bland de mest rapporterade problemen med kraftfulla telefoner har något att göra med deras förmåga att slå på eller starta upp.

Så om du hittade din nya Galaxy S9 med en svart skärm och inte svarar på vad du gör med den, är det möjligt att firmware har kraschat. Få inte panik! Det här problemet kan enkelt åtgärdas och du behöver inte behöva någon teknisk hjälp.

I det här inlägget kommer jag att dela med dig lösningen på det här problemet. Så om du är en av ägarna till den här fantastiska telefonen kan du fortsätta läsa eftersom lösningen vi presenterar i det här inlägget kan hjälpa dig på ett eller annat sätt.

Innan du går vidare, om du hittade det här inlägget eftersom du försökte hitta en lösning på ditt problem, kan du försöka besöka vår felsökningssida för Galaxy S9 eftersom vi redan har åtgärdat de flesta vanliga rapporterade problem med telefonen. Vi har redan tillhandahållit lösningar på några av de problem som rapporterats av våra läsare, så försök att hitta problem som liknar dig och använda lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig och om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka.

Fix Galaxy S9 som inte längre slås på

Det är bara några saker du bör göra för att se om du kan återuppliva din enhet. Om telefonen fortfarande inte svarar mot slutet av denna felsökning bör du ta den med till servicecentret. Jag tror att alla helt nya smartphones bör fungera ordentligt utan problem men det är inte fallet, det bör vara återförsäljaren eller tillverkaren som behöver ta itu med problemet och inte användarna. Gå tillbaka till att försöka få telefonen att slå på igen, här är vad du bör göra ...

Potentiella lösningar

Det första du bör är att tvinga din telefon att starta om ...

 • Tryck och håll ned Volym ned-knappen och strömbrytaren samtidigt i 10 sekunder eller tills enhetens skärm slås på.

Det här förfarandet kallas Tvungen omstart och det är mycket effektivt för att hantera systemkrasch och firmware-glitches som ofta lämnar telefonen svarsfri. Om du är bekant med batteriproceduren som vi ofta gör för telefoner med flyttbara batterier, är detta motstycket till det och det kan bara göras till telefoner med icke-flyttbara batterier. Galaxy S9 är hårdkopplad att utföra eller simulera frånkoppling av batteri under förutsättning att kombinationen görs korrekt. Så om telefonen inte svarar första gången du provade det, gör det ett par gånger till, men om den fortfarande inte svarar, prova detta.

 1. Tryck och håll ned Volym ned-knappen först och släpp den inte.
 2. Håll den intryckt och håll ner strömbrytaren.
 3. Håll båda knapparna intryckta i 10 sekunder eller mer.

Det här är i princip detsamma som det första förfarandet ovan, bara för att vi ser till att du trycker och håller ner volymknappen först innan du gör samma sak för strömbrytaren eftersom det annars inte kommer att simulera batteriets bortkoppling. Om telefonen dock fortfarande inte svarar efter det här förfarandet, bör du prova nästa.

Alternativ lösning

Vid denna tidpunkt vill vi ta reda på om telefonen skulle svara på sin laddare eftersom om den gör det, låt telefonen ladda i några minuter och försök slå på den. Men om den drabbades av en krasch är det normalt att den inte laddar eller svarar på sin laddare när den är ansluten. Vi vill ge din telefon en stabil strömkälla och sedan försöka simulera batteriets bortkoppling och för att sammanfatta det här är vad du bör göra ...

 1. Anslut laddaren till ett vägguttag.
 2. Anslut din Galaxy S9 till laddaren med den ursprungliga kabeln.
 3. Låt den vara ansluten till laddaren i några minuter.
 4. Tryck och håll ned Volym ned-knappen och strömbrytaren samtidigt i 10 sekunder eller tills enhetens skärm slås på.

Om telefonen fortfarande inte slås på efter det kan du försöka starta upp den i återställningsläget bara för att veta om den kan göra det. Det aktiveras i återställningsläget, då kan problemet vara relaterat till firmware men om inte, kan det vara hårdvaran.

 1. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 2. Släpp alla tre nycklar när Android-logotypen visas.
 3. Ett "Installera systemuppdatering" -meddelande visas i 30 - 60 sekunder innan Android-systemåterställningsmenyn visas.

Oavsett om telefonen startar upp i återställningsläge eller inte, bör du ta med din enhet tillbaka till butiken eftersom det uppenbarligen har problem. Jag är säker på att du inte vill hantera den här typen av problem från dag 1 så du måste byta ut enheten. Men förutsatt att din telefon kan starta upp i återställningsläget föreslår jag att du fortsätter med återställningen av master och raderar all personlig information från din telefon:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 8. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Jag hoppas att vår lösning kan fungera för dig. Om du har andra problem som du vill dela med oss, lämna en kommentar nedan.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.