Hur fixar du din Google Pixel som inte kommer att aktiveras [Felsökningsguide]

Den nya #Google #Pixel är en av de mest imponerande enheterna på marknaden idag och även om många är nöjda med sina specifikationer och funktioner är den inte perfekt. Du kanske kan stöta på problem längs vägen och vissa av dem kommer säkert att vara mer komplexa att fixa.

Strömrelaterade problem som att inte ladda och svara på en svart skärm är bland de vanligaste problemen som rapporteras av vissa ägare. Sedan vi började stödja enheter är det sådana problem som vi fortsätter att ta emot från våra läsare. Det är därför vi alltid gör det till en punkt att ta itu med detta problem varje gång vi börjar stödja nya enheter.

Om du har det här problemet kan du läsa vidare som felsökningsguiden som vi använder här kan vara till hjälp för dig. Även om vi är säkra på att stegen vi använde här är säkra, kan saker hända när som helst så fortsätt på egen risk.

Om du har andra problem, se till att du kommer in på vår felsökningssida för Google Pixel för vi har redan behandlat några av de vanligaste problemen som rapporterats av vissa ägare. Hitta problem som liknar dig och använd lösningarna eller felsökningsguiderna som vi föreslog. Om de inte fungerar eller om du behöver ytterligare hjälp kan du alltid kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor.

Felsökning av Google Pixel som inte kommer att slås på

Om en smartphone inte slås på finns det alltid en möjlighet att problemet är med hårdvaran men vi skulle inte veta säkert om det verkligen är problemet utan att göra några felsökningsförfaranden. Naturligtvis måste du utesluta andra möjligheter att komma med en idé om vad som verkligen orsakar problemet. Med allt detta sägs följande är de steg du behöver göra:

Steg 1: Se till att firmware inte kraschar

Systemkrasch är ofta den vanligaste orsaken till vissa hårdvarorelaterade problem som att inte ladda och inte slå på. Det är därför du måste verifiera det. Medan Google Pixel inte har ett avtagbart batteri, kan du fortfarande tvinga den att starta om för att utesluta möjligheten att anledningen till att den inte slås på beror på ett fryst system.

Håll bara ner strömbrytaren i 10 sekunder så bör telefonen starta om förutsatt att det finns tillräckligt med batteri kvar och att problemet inte orsakas av vätska eller fysisk skada. Om telefonen slås på löses problemet, annars måste du fortsätta felsöka enheten.

Steg 2: Anslut laddaren till en strömkälla och anslut din telefon

Det här steget berättar om det finns problem med telefonens hårdvara eller batteri. Att ladda in laddaren och ansluta den till en strömkälla visar normalt laddningsskyltarna. Men om det finns ett problem med en av komponenterna kanske enheten inte laddar, än mindre visar de vanliga laddningsskyltarna.

Om laddningsskyltarna visar, låt enheten ladda i minst 10 minuter och försök sedan slå på den. Oftare än inte fixas den här typen av problem vid denna tidpunkt. Men om enheten laddas men fortfarande inte kommer att slås på, försök sedan genomföra tvångsstartproceduren medan den är ansluten eftersom det finns en chans att firmware kraschade och batteriet tappades helt.

Å andra sidan, om din Pixel varken laddar eller slås på, försök att läsa vår felsökningshandbok för en Google Pixel som inte laddas och fortsätt sedan med nästa steg.

Steg 3: Försök att starta din Pixel i säkert läge

Det finns en möjlighet att en eller några av dina appar orsakar detta problem. Vi måste utesluta denna möjlighet innan vi fortsätter med nästa steg. För att göra detta måste du starta din Google Pixel i säkert läge eller åtminstone prova.

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren tills Google-logotypen visas på skärmen och släpp sedan. Låt flera sekunder för logotypen att visas.
 2. Med Google-logotypen fortfarande på skärmen trycker du på och håller ned Volym-knappen.
 3. Fortsätt att hålla ned Volymknappen tills "Säker-läge" visas längst ner till vänster på upplåsningsskärmen och släpp sedan. Det kan ta upp till 30 sekunder.

Om din telefon lyckas slå i säkert läge, kan vi fixa det här problemet utan någon hjälp av en tekniker. I det här fallet måste vi bara hitta appen eller gruppen av appar som orsakar problemet och avinstallera det. Så här avinstallerar du en app på Pixel:

 1. Dra upp pil-ikonen (längst ner) på hemskärmen för att se applistan.
 2. Navigera till Inställningar och sedan Apps.
 3. Hitta och välj sedan lämplig app. Om systemappar inte är synliga, klicka på menyikonen (längst upp till höger)> Visa system.
 4. Tryck på Force stop.
 5. Klicka på OK.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa data. Det här alternativet är kanske inte tillgängligt för vissa appar, speciellt för förinstallerade appar. Om du återställer en app eller rensar datalagring kan det raderas sparad information i appen (t.ex. kan kalenderhändelser gå förlorade).
 8. Klicka på OK.

Kom ihåg att vi just nu har lyckats slå på telefonen så att problemet redan är löst. Men om telefonen inte startar upp i säkert läge måste vi fortsätta felsökningen.

Steg 4: Försök starta om din telefon i återställningsläget

Om du startar din Pixel i återställningsläget avaktiveras på ett sätt Android-gränssnittet och kör telefonen på dess barebones. Om det är ett firmwareproblem som orsakade att telefonen inte startade, borde den kunna starta upp i återställningsläget. Så här startar du upp det här läget:

 1. Om enheten är på, stäng av den.
 2. Tryck och håll ned volymknappen. Håll volymen nedtryckt och håll ner
 3. Strömbrytare tills telefonen slås på. Du ser ordet "Start" med en pil runt det.
 4. Tryck på Volym ned-knappen tills du markerar "Återställningsläge."
 5. Tryck på strömbrytaren för att starta återställningsläget. Du ser en bild av en Android-robot med ett utropstecken (du kan också se "Inget kommando").

Om det lyckas kanske du vill fortsätta med huvudåterställningen för att föra tillbaka telefonen till dess ursprungliga konfiguration eller inställningar som fungerar.

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren. Tryck på Volym upp-knappen en gång när du håller på strömmen. Släpp sedan strömbrytaren.
 2. Om “Torka data / fabriksåterställning” inte markeras, tryck på Volym ned-knappen tills det är det. Tryck sedan på strömbrytaren för att välja den.
 3. Tryck på Volym ned-knappen tills du markerar “Ja” (eller “Ja - radera all användardata”). Tryck sedan på strömbrytaren för att välja den.
 4. När återställningen är klar trycker du på strömbrytaren för att välja "Starta om systemet nu."
 5. När du är klar ska du återställa dina data.

Om din Pixel-telefon fortfarande inte vrider en efter den här proceduren, har du inget annat alternativ än att söka hjälp.

Steg 5: Skicka telefonen in för kontroll, reparation och / eller byte

När det gäller felsökning av en helt ny telefon är detta så långt du går. Om problemet kvarstår utöver denna punkt är det din leverantörs eller återförsäljares privilegium att antingen ersätta telefonen med en helt ny eller få rabatt. Allt beror på hur teknikern ser att problemet startade. Om telefonen gick sönder på grund av fysisk eller vätskeskada täcks den inte av garantin och du kan få några speciella privilegier att få samma modell eller en annan.

Men när det gäller tillverkningsfel behöver du inte oroa dig för något eftersom Google säkert kommer att ersätta det med ett nytt.

ANSLUTA MED OSS

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.

Telefon kommer inte att slå på felsökning

telefoner
Samsung Galaxy S8 kommer inte att slå på
Samsung Galaxy S7 kommer inte att slå på
Samsung Galaxy S7 Edge kommer inte att slå på
Samsung Galaxy S6 kommer inte att slå på
Samsung Galaxy S6 Edge kommer inte att slå på
Samsung Galaxy S6 Edge + kommer inte att slå på
Samsung Galaxy S5 kommer inte att slå på
Samsung Galaxy S4 kommer inte att slå på
Samsung Note 5 kommer inte att slå på
Samsung Note 4 kommer inte att slå på
Samsung Note 3 kommer inte att slå på
Samsung Galaxy J7 kommer inte att slå på
Samsung Galaxy J3 kommer inte att slå på
Google Pixel kommer inte att slå på
Google Pixel XL kommer inte att slå på
HTC 10 kommer inte att slå på
LG V20 kommer inte att slå på
LG G5 kommer inte att slå på
LG G4 kommer inte att slå på
Motorola Moto G4 kommer inte att slå på
Nexus 6P kommer inte att slå på
Nexus 5 kommer inte att slå på
Huawei P9 kommer inte att slå på
Xiaomi Mi5 kommer inte att slå på