Hur fixar Bixby inte fungerar på Galaxy S10 | Bixby har stoppat felet

Har du ett Bixby-problem på din Galaxy-enhet? I den här korta guiden visar vi dig felsökningsstegen som du kan göra om Bixby inte fungerar av någon anledning.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Hur fixar Bixby inte fungerar på Galaxy S10 | Bixby har stoppat felet

Om du letar efter en lösning efter att ha märkt att Bixby inte fungerar på din Galaxy S10, kan det här inlägget hjälpa. Följ våra förslag nedan.

Bixby fungerar inte fix nr 1: Starta om enheten

Om du upptäcker att Bixby inte fungerar på din Galaxy S10 är det första steget du vill göra om att starta om telefonen. Detta är vanligtvis effektivt för att fixa alla möjliga problem på grund av mindre buggar. Vad du vill göra kallas mjuk återställning. Detta är i princip en omstart med syftet att rensa systemet genom att simulera effekterna av ett batteridrag. För att göra det, tryck helt enkelt på strömbrytaren och volym ned-knapparna i cirka 10 sekunder. Släpp knapparna när telefonen har startat om. Detta är vanligtvis effektivt för att rensa buggar som utvecklats när ett system lämnas igång under en tid. Vi föreslår att du startar om Galaxy S10 med den här metoden minst en gång i veckan för att minska risken för buggar.

För vissa Galaxy S10 kan det finnas något annorlunda sätt att komma fram till samma metod. Här är hur:

 1. Tryck och håll ned Power + Volume Down-knapparna i cirka 10 sekunder eller tills enhetens strömcykel går. Låt flera sekunder innan skärmen Underhållsstartläge visas.
 2. Välj Normal start från skärmen Underhållsstartläge. Du kan använda volymknapparna för att bläddra igenom tillgängliga alternativ och den nedre vänstra knappen (under volymen)

Bixby fungerar inte fix # 2: Installera uppdateringar

Bixby och dess tillhörande tjänster är alla en del av Samsungs firmware eller operativsystem. Liksom annan app eller programvara kan vissa problem med den orsakas av dålig eller ineffektiv kodning. Ibland händer det eftersom det finns otaliga rörliga delar i ett Android-operativsystem. vad utvecklare som Samsung kan göra är att minimera risken för problem och fixa kända buggar. Fixarna kommer ofta som en del av regelbundna uppdateringar. Om du har hållit på med app- och OS-uppdateringar just nu är det dags att installera dem.

Bixby fungerar inte fix nr 3: Starta om Bixby Service

Om Bixby inte fungerar plötsligt kan det orsakas av ett mindre fel. En sådan typ av buggar utvecklas vanligtvis om ett system har körts under lång tid, eller om appen ständigt har varit uppe. För att se om problemet enkelt kan åtgärdas kan du försöka starta om det.

Så här görs:

 1. På skärmen trycker du på funktionsknappen Senaste appar (den med tre vertikala linjer till vänster om Hem-knappen).
 2. När skärmen Nya appar visas, svep åt vänster eller höger för att leta efter Instagram-appen. Det borde vara här om du lyckades köra den tidigare. Dra sedan upp på appen för att stänga den. Detta bör tvinga stänga det. Om den inte är där, klicka helt enkelt på appen Stäng alla för att också starta om alla appar.

Ett annat sätt att tvinga stänga en app är detta:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Tryck på ikonen Fler inställningar (tre-punktsikonen, uppe till höger).
 4. Klicka på Visa systemappar.
 5. Hitta och knacka på appen Bixby Service.
 6. Tryck på Force Stop.

Vi rekommenderar att du gör det andra alternativet eftersom Bixby Service ofta körs i bakgrunden och kanske inte visas i listan över aktiva löpande appar.

Bixby fungerar inte fix nr 4: Rensa cache för Bixby Service

Om Bixby har slutat fungera utan någon uppenbar anledning bör du överväga att felsöka själva huvudappen. Du kan göra det genom att rensa cachen i Bixby Service-appen. Följ dessa steg för att göra det:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Tryck på ikonen Fler inställningar (tre-punktsikonen, uppe till höger).
 4. Klicka på Visa systemappar.
 5. Hitta och knacka på appen Bixby Service.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa cache-knapp.

Bixby fungerar inte fix # 5: Återställ Bixby Service

Ett annat sätt att hantera ett Bixby Service-app-problem är genom att återställa alla dess inställningar till standardvärden. Detta görs genom att rensa dess data. Följ dessa steg för att göra det:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Tryck på ikonen Fler inställningar (tre-punktsikonen, uppe till höger).
 4. Klicka på Visa systemappar.
 5. Hitta och knacka på appen Bixby Service.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa dataknapp.

Bixby fungerar inte fix # 6: Kör enheten i säkert läge

Slutade Bixby att fungera efter att du installerade en ny app? Om ja, kan du ha ett dåligt tredjepartsapp-problem. Överväg att ta bort den appen och se om det kommer att hjälpa. Om du inte kan vara säker på om den nya appen är skylden, försök att köra telefonen till säkert läge för att kontrollera. I det här läget får alla tredjepartsappar inte köras så om Bixby fungerar normalt kan du anta att en tredjepartsapp är skylden.

Så här startar du upp S10 till säkert läge:

 1. Tryck och håll in strömbrytaren tills Power off-fönstret visas och släpp sedan.
 2. Tryck och håll ner strömmen tills Prompt-läget visas och släpp sedan.
 3. För att bekräfta, tryck på Säker-läge.
 4. Processen kan ta upp till 30 sekunder att slutföra.
 5. Vid omstart visas ”Safe mode” längst ner till vänster på startskärmen.

Kom ihåg att tredjepartsapplikationer är inaktiverade i det här läget, så det du kan använda är förinstallerade appar. Om Bixby fungerar bra i säkert läge, betyder det att problemet beror på en dålig app. Avinstallera appen som du nyligen installerade och se om det kommer att fixa det. Om problemet kvarstår, använd processen för eliminering för att identifiera den falska appen. Här är hur:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din S10 fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

Bixby fungerar inte fix # 7: Uppdatera systemcachen

En Android-enhet kan stöta på prestandaproblem eller i vissa aspekter bli felaktig om systemcachen är skadad. Detta händer ibland efter en uppdatering. Om problemet med Bixby inte fungerade direkt efter en systemuppdatering kan systemcachen behöva uppdateras. Se till att du uppdaterar systemcachen som finns i cache-partitionen genom att följa dessa steg:

 1. Stäng av enheten. Det här är viktigt. Om du inte kan stänga av den kan du aldrig starta om till återställningsläget. Om du inte kan stänga av enheten regelbundet via strömbrytaren, vänta tills telefonens batteri är tömt. Ladda sedan telefonen i 30 minuter innan du startar återställningsläget.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-knappen samtidigt.
 3. Tryck och håll ned strömbrytaren medan du fortfarande håller in knapparna Volym upp och Bixby.
 4. Återställningsskärmenyn visas nu. Släpp knapparna när du ser detta.
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'ja' är markerad och tryck på strömbrytaren.
 8. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Bixby fungerar inte fix 8: Logga ut från Samsung-kontot

Vissa Galaxy S-användare tidigare kunde fixa vissa Bixby-buggar genom att ta bort och lägga till sitt Samsung-konto igen. Vi vet inte om detta är effektivt för Bixby-fall på S10 men det är värt att nämna. Att ta bort och lägga till ett Samsung-konto tar bara några minuter så det är inte så svårt att göra. Du behöver inte heller göra något annat eftersom det inte kommer att ta bort dina data. Allt du behöver göra är att sätta i ditt användarnamn och lösenord och vänta tills enheten synkroniserar din telefon med din Samsung molnkopia.

Så här tar du bort ett Samsung-konto:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på Konton och säkerhetskopiera.
 3. Tryck på Konton.
 4. Välj ditt Samsung-konto.
 5. Klicka på Fler inställningar (tre punkter).
 6. Klicka på Ta bort konto.
 7. Tryck på Ta bort för att bekräfta.

Så här lägger du till ditt Samsung-konto:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på Konton och säkerhetskopiera.
 3. Rulla ner till botten och tryck på Lägg till konto.
 4. Välj Samsung-konto och följ resten av instruktionerna.

Bixby fungerar inte fix nr 9: Återställ appinställningar

Vissa appar kanske inte fungerar korrekt om en nödvändig standardapp eller tjänst är inaktiverad. Detta kan hända av flera orsaker. För att säkerställa att alla standardappar är aktiverade:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Klicka på Fler inställningar längst upp till höger (ikonen med tre punkter).
 4. Välj Återställ appinställningar.
 5. Starta om din S10 och kolla om problemet.

Bixby fungerar inte fix nr 10: Fabriksåterställning

Om Bixby fortfarande inte fungerar fram till denna punkt måste du överväga att göra ett drastiskt steg: fabriksinställning.

Nedan är de två sätten att fabriksinställa din S10:

Metod 1: Hur man återställer hårt på Samsung Galaxy S10 via menyn Inställningar

Detta är det enklaste sättet att torka av din Galaxy S10. allt du behöver göra är att gå under Inställningsmenyn och följa stegen nedan. Vi rekommenderar den här metoden om du inte har några problem med att gå under Inställningar.

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina personuppgifter och ta bort ditt Google-konto.
 2. Öppna Inställnings-appen.
 3. Bläddra till och knacka på General management.
 4. Tryck på Återställ.
 5. Välj Factory data reset från de angivna alternativen.
 6. Läs informationen och tryck sedan på Återställ för att fortsätta.
 7. Tryck på Radera alla för att bekräfta åtgärden.

Metod 2: Hur man återställer hårt på Samsung Galaxy S10 med hårdvaruknappar

Om ditt fall är att telefonen inte startar upp eller den startas men menyn Inställningar är otillgänglig kan den här metoden vara till hjälp. Först måste du starta om enheten till återställningsläge. När du väl har åtkomst till Återställning är det dags att du startar korrekt masteråterställningsprocedur. Det kan ta några försök för dig innan du kan komma åt Återställning så var tålamod och försök helt enkelt igen.

 1. Skapa om möjligt en säkerhetskopia av dina personuppgifter i förväg. Om ditt problem hindrar dig från att göra det hoppar du bara över detta steg.
 2. Du vill också se till att du tar bort ditt Google-konto. Om ditt problem hindrar dig från att göra det hoppar du bara över detta steg.
 3. Stäng av enheten. Det här är viktigt. Om du inte kan stänga av den kan du aldrig starta om till återställningsläget. Om du inte kan stänga av enheten regelbundet via strömbrytaren, vänta tills telefonens batteri är tömt. Ladda sedan telefonen i 30 minuter innan du startar återställningsläget.
 4. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-knappen samtidigt.
 5. Tryck och håll ned strömbrytaren medan du fortfarande håller in knapparna Volym upp och Bixby.
 6. Återställningsskärmenyn visas nu. Släpp knapparna när du ser detta.
 7. Använd knappen Volym ned tills du markerar 'Torka data / fabriksåterställning'.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja 'Torka data / fabriksåterställning'.
 9. Använd Volym ned för att markera Ja.
 10. Tryck på strömbrytaren för att bekräfta fabriksinställning.

Bixby fungerar inte fix 11: Reparationsknappen kan vara dålig

Även om vi faktiskt inte har fått någon rapport om att Bixby går illa på grund av felaktig Bixby-knapp, är det värt att nämna att detta fortfarande kan hända. Finns det någon chans att Bixby-knappen på sidan (under Volume-vippan) har skadats? Detta kan potentiellt uppstå om enheten har tappats eller drabbats av något hårt. Om du tror att det finns en uppenbar maskinvaruskada på telefonen föreslår vi att du låter Samsung ta en titt. Besök din lokala Samsung-butik eller servicecenter så att telefonen kan granskas av en professionell.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.