Hur felsöker du Samsung Chromebook Pro som inte laddas?

Laddningsprocessen i Chromebooks eller vilken bärbar dator som helst är ganska enkel. Anslut nätadaptern till ett arbetsuttag och anslut din dator till den andra änden. Så enkelt som det är, har några av ägarna till Samsung Chromebook Pro några problem eftersom enligt några av våra läsare känner inte deras Chromebooks laddaren.

Vi kommer att undersöka denna fråga i detta inlägg och vi kommer att försöka ta itu med alla möjligheter och utesluta dem en efter en tills vi kan ta reda på vad problemet egentligen är. På så sätt kan vi formulera en lösning som bara kan lösa problemet för gott och få din Chromebook till liv. Om du är en av ägarna till den här datorn och för tillfället har något liknande problem kan du fortsätta läsa eftersom det här inlägget kan hjälpa.

Nu innan vi fortsätter finns det två situationer som vi måste överväga. Det första är det faktum att din Chromebook redan har tömt batteriet helt och inte kommer att slås på medan den andra är att den bärbara datorn fortfarande har tillräckligt med batteri kvar för att slå på det och att det tänds helt fint.

Felsökning Samsung Chromebook Pro som varken laddar eller strömmar på

Saken med laddningsproblem är att vi kan se dem när vår enhet är tom för batteri. Det ger oss begränsad tid att felsöka eftersom det bara är så mycket vi kan göra för en bärbar dator som varken laddar eller slår på. Oroa dig inte, även om din Chromebook redan har tömt batteriet helt, finns det fortfarande saker vi kan göra för att försöka få det att ladda ...

Se till att nätadaptern är ansluten till ett arbetsuttag

Om det här är första gången problemet uppstår är det möjligt att problemet varken är med din Chromebook eller dess laddare. Det första du måste undersöka är om eluttaget du anslöt laddaren till fungerar. Om du har en testare kan du kontrollera om det finns elektrisk ström eller att du helt enkelt ansluta en apparat och se om den slås på eller inte. När du har uteslutit denna möjlighet, gå vidare till nästa.

Kontrollera att nätadaptern fungerar korrekt

Om du inte har en multimeter eller en annan Chromebook Pro är det faktiskt svårt att avgöra om laddaren fungerar. Naturligtvis tänds LED-indikatorn när den är ansluten till ett vägguttag men det finns inget sätt att testa om strömmen verkligen strömmar genom sin kabel. Men försök att kontrollera kabelns ände för att se om det finns skräp, ludd eller någon form av korrosion som kan förhindra korrekt kontakt mellan kontakterna.

Anslut laddaren och kontrollera strömlampan

Jag förstår att vi felsöker en Chromebook som inte laddas men försöker se hur din bärbara dator fungerar när den är ansluten. Vanligtvis kommer din Samsung Chromebook Pro att lysa rött när den laddas. Det blir grönt när batteriet är fulladdat. Jag vill att du ska kontrollera om LED-indikatorn tänds när din bärbara dator är ansluten till laddaren. Om det inte tänds, låt din bärbara dator ladda i minst tio minuter.

När det är anslutet stänger du locket så att det går i viloläge och om det laddas påskyndar det processen lite. Det finns tillfällen då batteriet är helt tömt att det tar några minuter innan Chromebook visar de laddningsskyltarna.

Öppna locket för att se om Chromebook slås på

Efter tio minuters laddning, försök att slå på din bärbara dator genom att öppna locket. Om batteriet är över 5%, kommer det att tändas i det ögonblick locket öppnas. Om den inte svarar, försök att trycka på och hålla ned både uppdatera och strömknapparna, den återställer Chromebook och det kan återupplivas. Om den fortfarande inte svarar efter detta föreslår jag att du tar med den till tekniken.

Som tekniker själv har jag stött på detta problem redan några gånger och vad jag gjorde var att öppna Chromebook och koppla ur batteriet i några sekunder och sedan ansluta den igen. Därefter startas den bärbara datorn normalt. Detta kan vara det enda tekniken kommer att göra för din bärbara dator så det borde vara enkelt. Jag föreslår dock inte att du gör det på egen hand, särskilt om det fortfarande är under garanti.

Felsökning Samsung Chromebook Pro som inte laddas men som fortfarande startar

Om du märkte att din Samsung Chromebook Pro inte laddas när det redan finns lite saft kvar, kan vi kontrollera ett par saker för att verifiera vad problemet egentligen handlar om. Men innan vi hoppar in i våra felsökningssteg vill jag att du försöker göra det eftersom det fungerade för mig några gånger redan:

 1. Stäng av din Samsung Chromebook Pro och stäng sedan locket.
 2. Koppla ur laddaren från vägguttaget och koppla bort din bärbara dator från den.
 3. Anslut din Chromebook till laddaren igen och anslut sedan nätadaptern till ett fungerande vägguttag.
 4. Håll locket stängt.
 5. Batteriindikatorns lampa kanske inte blir gult, vilket innebär att din Chromebook laddas.
 6. Låt det ladda i en timme utan att öppna locket och allt ska fungera efter det.

Om batteriet inte har laddats måste du göra dessa saker ...

Försök att återställa din Chromebook mjuk

Oavsett om din bärbara dator är påslagen eller inte, tryck och håll in både uppdaterings- och strömknapparna så återställer du enheten. Detta är ofta effektivt för att hantera mindre firmware- och hårdvarorelaterade problem. Det ögonblick som din Chromebook startar, försök att ladda den igen för att se om den laddas den här gången. Om den fortfarande inte svarar på laddaren går du vidare till nästa metod.

Kontrollera om nätadaptern faktiskt laddas

Chrome berättar om laddaren faktiskt avger laddning till den bärbara datorns batteri och detta är en av fördelarna om din bärbara dator fortfarande är igång.

 1. Anslut adaptern till vägguttaget och anslut den andra änden till din bärbara dator.
 2. Slå på den bärbara datorn om den fortfarande är avstängd.
 3. Tryck på ctrl + alt + t för att öppna crosh.
 4. Skriv battery_test 1 i crosh och tryck sedan på enter.
 5. Kontrollera resultatet för att bekräfta att batteriet laddas.

Det ska visa ”Batteriet laddas eller är fullt” om det fungerar korrekt. Om den inte visar det laddas inte nätadaptern. Det är möjligt att det är skadat eller något och du kan behöva köpa en ny.

Kontrollera batteriets urladdningshastighet

Vi kontrollerar faktiskt batteriets hälsa här och testet vi måste genomföra kan ha följande resultat:

 • Om batterihälsoprocenten är större än 50% ligger batteriet inom de förväntade slitagegränserna.
 • Om batterihälsoprocenten är lika med eller mindre än 50% och batteriet är mindre än ett år gammalt ligger batteriet utanför förväntade slitagegränser och kan behöva bytas ut.
 • Om testresultaten visar att batteriet är okänt kan det hända att batteriet måste bytas ut.

Så här kontrollerar du batteriets hälsa i din HP Chromebook 14 ...

 1. Koppla loss laddkabeln från Chromebook.
 2. Slå på Chromebook och logga in på ditt konto.
 3. Stäng alla öppna appar eller flikar och minska skärmens ljusstyrka till lägsta nivå.
 4. Öppna Chrome-webbläsaren och skriv chrome: // extensions / i omniboxen (webbläsarens adressfält) och tryck sedan på enter.
 5. Ta bort kryssmarkeringarna bredvid Aktiverad för att inaktivera alla tillägg.
 6. Tryck på ctrl + alt + t för att öppna crosh.
 7. Skriv battery_test 1 i crosh och tryck sedan på enter.
 8. En skärm visar aktuell batterihälsa och urladdningshastighet.

Beroende på resultatet kan du behöva byta ut batteriet eftersom det kan vara anledningen till att det inte laddas längre.

Jag hoppas att den här felsökningsguiden kan hjälpa dig på ett eller annat sätt.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.