Hur fabriksinställs iPhone utan lösenord och Apple-ID

Om du har tappat ditt lösenord och Apple-ID vet du hur omöjligt det verkar komma tillbaka till din låsta iPhone. I själva verket är det praktiskt taget omöjligt utan den nödvändiga informationen. Apple kan ibland hjälpa dig att komma in igen, så länge du har ditt ID och ett e-postmeddelande som du kan komma åt, annars har du inte en hel del alternativ tillgängliga för dig.

Redaktörens val

Behöver du komma åt din låsta iPhone? Försök att Tenorshare 4uKey återställer din iPhone utan lösenord eller Apple ID

MER INFORMATION

Du kan inte ens återställa din iPhone utan ditt lösenord och Apple-ID, vilket lämnar dig fast. Lyckligtvis finns det åtminstone ett tredjepartsverktyg som du kan använda, och det heter 4uKey. 4uKey designades för att genombringa Apple ID-blockader och lösenord, men det fungerar bara med iPhones som är aktiverade i ett bärarnätverk.

Så länge du uppfyller detta krav kan vi fabriksinställa din telefon utan att känna till lösenordet eller Apple-ID.

Telefonförutsättningar

För att 4uKey ska fungera finns det några förutsättningar som du bör vara medveten om. Detta beror på att programvaran bara fungerar under vissa förhållanden.

Om Find My iPhone är avstängd fungerar 4uKey med nästan alla iPhone där ute. Om du kör någonting ovanför iOS 12 med Find My iPhone , kan du inte använda 4uKey för att ta bort lösenordet eller Apple ID.

Men om du kör iOS 10.2 till iOS 11.4 med Find My iPhone aktiverat kan du fortfarande använda 4uKey för att spricka igenom och ta bort ditt Apple ID eller lösenord.

Fabriksåterställningsprocessen

Hur 4uKey låser upp din iPhone är lite mer på den komplicerade sidan. Fabriken återställer inte din telefon helt, som du normalt skulle göra via appen Inställningar. Istället bryter det genom ditt lösenord och Apple-ID så att du kan lägga till ett nytt Apple-ID, som du sedan kan använda för att fabriksinställa telefonen själv.

Innan vi börjar är det mycket viktigt att komma ihåg att efter Apple ID-borttagning, se till att du inte raderar allt innehåll och inställningar på enheten. Du vill inte heller återställa din iPhone med iTunes efter borttagningen.

Det beror på att det ursprungliga Apple-ID kommer att krävas för att aktivera din enhet efter omstart. Dessutom kommer du inte att kunna ta bort Apple ID via 4uKey-programvaran en andra gång.

Så hur fabriksinställer du en iPhone utan lösenordet? För att starta, ta tag i 4uKey-programvaran från Tenorshare för Mac eller Windows här.

När du har laddat ner den installerar du programvaran på skrivbordet. Efter det kan du starta programvaran och sedan ansluta din iPhone till datorn via en USB-kabel.

När du är med i programmet, tryck på Start- knappen. Omedelbart efter kommer 4uKey att erbjuda att ladda ner det senaste firmwarepaketet för att starta det. Tryck på knappen Hämta .

När det har laddats ner trycker du på Välj- knappen och klickar på filen för ditt firmwarepaket. Följ instruktionerna i programvaran, och sedan bör den ta bort ditt lösenord, där du sedan hälsas på den klassiska Hello-skärmen.

Vad sägs om för Android?

Det är värt att notera att 4uKey också erbjuder liknande programvara för Android. Det har också en högre framgångsgrad eftersom Android inte är så låst som iOS är. Processen är dock ganska mycket likadan, men låter dig ta bort Android-lösenord, PIN-nummer och till och med mönster.

Det är enkelt, snabbt och tar bara några minuter. Du kan ta tag i programvaran för Android-sidan av saker här. Och igen är det ganska mycket en liknande process, ansluta din Android till datorn och sedan följa stegen på skärmen för att låsa upp Android-enheten.

Dom

Som ni ser är det inte det enklaste sättet att återställa telefonen från fabriken, men det är överlägset bättre än att lämna dig en iPhone som du inte kan använda. 4uKey ger dig också en kostnadsfri prövning att använda, så det är i princip en riskfri process som inte kräver några faktiska pengar i förväg. Efteråt har du dock möjlighet att köpa Pro-versionen för att låsa upp några extra funktioner som hjälper till att låsa upp din iPhone.

Har du någonsin lyckats dela in en iPhone med ett glömt Apple-ID och lösenord? Låt oss veta i kommentarerna nedan.