Hur fabriksinställs eller återställs din Samsung Galaxy S9 (enkla steg)

Samsung Galaxy S9 är förmodligen den bästa och kraftfullaste smarttelefonen på marknaden idag men den är inte fri från problem och fel. När problem uppstår, finns det en sak du kan göra som säkert kan fixa dem - fabriksåterställning. Det tar tillbaka telefonen till sina fabriksinställningar som avinstallerar alla tredjepartsappar samt tar bort alla tredjepartsfiler som är lagrade i dess interna lagring. En annan term som används för att beskriva denna procedur är Master Reset; det har i princip samma effekter och fördelar som fabriksåterställning, med undantag för några små skillnader.

I det här inlägget kommer jag att visa dig hur du ska återställa telefonen först och berätta när du ska använda den. I det senare avsnittet av denna artikel kommer jag också att visa dig hur du gör Master Återställning, vad som måste göras innan du gör det och när du ska använda det. Dessa saker är bland de få procedurer som du bör veta hur du gör om det skulle uppstå problem som kan kräva att du använder en av dem. Så om du är en av ägarna till denna fantastiska nya telefon kan du fortsätta läsa eftersom det här inlägget kan hjälpa dig på ett eller annat sätt.

Innan du går vidare, om du hittade det här inlägget eftersom du försökte hitta en lösning på ditt problem, kan du försöka besöka vår felsökningssida för Galaxy S9 eftersom vi redan har åtgärdat de flesta vanliga rapporterade problem med telefonen. Vi har redan tillhandahållit lösningar på några av de problem som rapporterats av våra läsare, så försök att hitta problem som liknar dig och använda lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig och om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka.

Hur fabriksinställs Samsung Galaxy S9

Den här metoden kan göras via menyn Inställningar. Det raderar alla dina filer, appar, kontakter, meddelanden, bilder, videor, musikspår etc. så se till att du gör en säkerhetskopia av dessa saker innan du gör denna procedur.

När ska man använda den?

Du kan använda detta om du fortfarande har åtkomst till menyn Inställningar och om telefonen faktiskt svarar normalt på dina kommandon. Om du har problem med din telefon och du inte vet vad som orsakar dem och du fortfarande kan navigera genom menyn Inställningar är detta den metod du bör använda.

Hur man gör det?

Följ dessa steg för att fabriksåterställa din Galaxy S9 ...

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps- facket.
 2. Klicka på Inställningar > Moln och konton > Säkerhetskopiera och återställa .
 3. Peka på följande reglage till önskad inställning: Säkerhetskopiera mina data, Automatisk återställning.
 4. Klicka på Tillbaka- knappen (längst ner till höger) tills du kommer till huvudmenyn Inställningar .
 5. Knacka på General Management > Reset > Factory data reset .
 6. Bläddra till botten av skärmen och tryck sedan på ÅTERSTÄLL > RADERA ALLA .
 7. Om skärmlåset är aktiverat anger du dina referenser.
 8. Om du uppmanas att verifiera ditt Samsung-konto anger du lösenordet och trycker sedan på BEKRÄFTANDE .
 9. Vänta tills enheten slutför återställningssekvensen.

Efter återställningen måste du konfigurera din telefon som en ny enhet. Men observera att om du har uppdaterat firmware innan återställningen kommer uppdateringen att förbli.

Hur man gör Master Återställning på Samsung Galaxy S9

Precis som fabriksåterställning, återställer även Master Reset telefonen till sina fabriksinställningar samtidigt som alla tredje parts element lagras i telefonens interna lagring, men det är faktiskt mer användbart för att hantera mer allvarliga firmwareproblem som påverkar telefonens kapacitet att starta upp . Det förstnämnda görs via menyn Inställningar men den här genom återställningsläget.

När ska man använda den?

Du kan använda den här metoden om din telefon inte längre kan starta upp eller om du av någon anledning inte kan komma åt Inställningar. Du behöver inte starta upp din telefon framgångsrikt på startskärmen för att kunna göra det, allt du behöver göra är att köra den i återställningsläge (Android-systemåterställning). Innan du faktiskt gör det, bör du först inaktivera Factory Reset Protection i din Samsung Galaxy S9 så att du inte blir låst ut. För att göra det måste du helt enkelt ta bort ditt Google-konto från din telefon. Följ dessa steg:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps- facket.
 2. Klicka på Inställningar > Moln och konton> Konton> Google .
 3. Klicka på din e-postadress för Google-ID om flera konton är konfigurerade. Upprepa för varje konto.
 4. Knacka på Meny > Ta bort konto > BORT KONTO .

Hur man gör det?

De första stegen nedan är att du kan köra telefonen till återställningsläget och därifrån kan du fortsätta att återställa telefonen. Här är stegen för dig att följa ...

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp- knappen och Bixby- tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned- knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned- knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 8. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Där har du det! Det är så du fabriksåterställer eller Master Återställer din Samsung Galaxy S9. Jag hoppas att det här inlägget på något sätt kan hjälpa dig. Om du har problem med din telefon och vill dela med oss, kontakta oss eller lämna en kommentar nedan.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.