Hur fabriksinställs du din Samsung Galaxy Watch Active | master reset eller hard reset för att lösa problem

Samsung Galaxy Watch Active är en av de bästa smarturarna som man kan få just nu. Efter månader med användning av det kan vi intyga dess tillförlitlighet. Vissa användare har emellertid rapporterat till oss att deras enhet har problem och att den vanliga uppsättningen av felsökning som omstart eller uppdatering inte längre fungerar. Om du är en av de olyckliga användare som har en felaktig Galaxy Watch Active är det hög tid att du försöker återställa den. Oroa dig inte, den här proceduren är enkel att utföra. Lär dig vad du ska göra genom att följa stegen nedan.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på ditt eget #Android- eller #Fitbit-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Varför återställer du din Samsung Galaxy Watch Active från fabrik?

Fabriksåterställning på din Samsung Galaxy Watch Active återställer programvaran till sina standardvärden. Detta är vanligtvis effektivt för att fixa problem om resten av felsökningssteg som omstart, återställning av nätverk och uppdatering inte fungerar. Även känd som huvudåterställning eller hård återställning. Denna procedur kan ta bort personuppgifter på enhetens interna lagring, som nedladdningar, bilder, ringsignaler, kontakter, appar etc.

Om din Galaxy Watch Active fortsätter att bete sig fel, kommer återställningen av programvaran till sitt ursprungliga läge troligen att lösa problemet men du måste spendera tid på att installera enheten igen efteråt. Om du vill säkerhetskopiera personuppgifter i förväg föreslår vi att du använder den inbyggda säkerhetskopierings- och återställningsfunktionen i Inställningar.

Hur fabriksinställer du din Samsung Galaxy Watch Active?

Det finns två sätt att fabriksinställa din Galaxy Watch Active. Den första görs genom menyn Inställningar och den andra är genom att trycka på en kombination av hårdvaruknappar.

Metod 1: Hur fabriksinställs du din Samsung Galaxy Watch Active via Inställningar

Om inställningsmenyn är tillgänglig föreslår vi att du använder den här första metoden eftersom den är enklare än det alternativa sättet.

  1. Från din SAMSUNG Galaxy Watch Active-skärm trycker du på Hem-knappen för att öppna applikationsskärmen.
  2. Klicka på Inställningsmenyn och öppna alternativet Allmänt.
  3. Klicka på Återställ och bekräfta.

Metod 2: Hur fabriksinställs du Samsung Galaxy Watch Active med hårdvaruknappar

Denna metod för att återställa fabriken rekommenderas om din Galaxy Watch Active har svarat eller om inställningsmenyn inte är tillgänglig på grund av ett problem. Om det lyckas kommer detta att starta systemet efter att det har raderats och kommer troligtvis också att lösa problemet.

  1. Stäng av klockan genom att trycka och hålla ner strömbrytaren / hemknappen längst ner på klockans ansikte.
  2. Fortsätt hålla dem tills Rebooting visas längst ner på klockan.
  3. Genom att göra flera tryck snabbt, fortsätt att trycka på Power / Home-knappen tills skärmen Select REBOOT MODE visas.
  4. Tryck på Power / Home-knappen för att bläddra igenom alternativen.
  5. Välj Återställning.
  6. Tryck och håll in strömbrytaren / startknappen tills enheten börjar starta om.
  7. När klockan visar processen för att ta bort data, är återställningen framgångsrik. Processen kan ta flera minuter. Vänta bara på det.

Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.