Hur du tar emot Wi-Fi-samtal med Google Hangouts gratis utan SIM-kort

Google Hangouts är en underbar app som kan spara mycket pengar och låta dig prata med andra även utan ett SIM-kort. Vi har redan förklarat hur man ringer gratis Wi-Fi-samtal med Google Hangouts-uppringare utan SIM-kort, och nu ska vi ta en titt på hur du kan ta emot Wi-Fi-samtal med Google Hangouts gratis .

Obs! Om du planerar att gräva din telefonoperatör och vill använda din telefon utan ett SIM-kort, behöver du ständig Wifi-anslutning, så idealiskt skulle du tillbringa större delen av din tid där WiFi är tillgängligt. Vi testade metoden på den här telefonen utan ett SIM-kort och fungerade bra.

Som sagt, om du följer med oss ​​nedan, kommer vi att visa dig hur du kan ta emot dessa samtal via Google Hangouts gratis; men vi kommer också att visa dig några bättre alternativ också. Låt oss dyka rätt in.

Varför skulle jag vilja göra detta?

Bra fråga. När allt kommer omkring äger alla åtminstone en smartphone, så vi förstår varför det till en början verkar värdelöst att förvandla en Wi-Fi-enhet till en telefon. Men när du pausar och tänker på det finns det faktiskt många scenarier där det kan vara det bästa att göra.

  • Spara pengar: Enkelt uttryckt, om du kan ringa och ta emot samtal utan ett SIM-kort, kan du släppa din telefonbärare och helt enkelt använda din Android-telefon som en WiFi-enhet utan att missa en takt och spara en båtbelastning i månatliga mobiltelefonräkningar. Och åh ja, OBegränsade data (om du är ansluten till WiFi).
  • Affärsändamål : låt oss säga att du driver ett företag. Du har ditt eget kontor där du sitter, arbetar du och kommunicerar med klienter. Skulle det inte vara trevligt att ha ett dedikerat företagsnummer utan att betala för ett andra SIM-kort? Med Google Hangouts kan du göra just det.
  • Äldre föräldrar : eftersom Android möjliggör praktiskt taget obegränsad anpassning kan du ställa in en Android-smarttelefon eller en surfplatta för att starta upp i ett lättförståeligt användargränssnitt med genvägar för ett valt antal appar. Google Hangouts körs alltid i bakgrunden, så att du kan kontakta dem när som helst.
  • Säkerhetskopiering : om du gillar mobila enheter så mycket som vi, har du antagligen en fin samling antika smartphones och surfplattor som bara ligger runt ditt hus och samlar damm. Varför inte ge dem en chans att återigen njuta av ett lyckligt digitalt liv genom att förvandla dem till reservtelefoner?

Steg-för-steg-guide Hur du tar emot Wi-Fi-samtal med Google Hangouts Dialer

Låt oss ta en titt på vilka steg du behöver gå för att ta emot Wi-Fi-samtal med Google Hangouts. Du måste hoppa igenom några bågar, men lita på oss, det tar bara några minuter. Innan du börjar vill du se till att du har en säker och stark wifi-anslutning.

  1. Registrera dig för Google Voice : besök Google Voice-webbplatsen och logga sedan in med ditt Google-konto. Du blir ombedd att välja en Google Voice-kontotyp. Välj Jag vill ha ett nytt nummer.
  2. Bekräfta ditt Google Voice-konto med en riktig telefon : det här är den svåra delen. För att aktivera ditt Google Voice-konto måste du bekräfta det med ett riktigt mobilnummer. Använd antingen ett telefonnummer till någon du känner eller så kan du till och med använda din egen smartphone om du har en.
  3. Avmarkera men ta inte bort din telefon från kontot : eftersom du vill att Hangouts endast ska ringa på enheten utan ett SIM-kort måste du avmarkera den telefon som används för verifiering från Google Voice, så att den inte ringer vid inkommande Google Voice-samtal .
  4. Installera appen Google Hangouts Dialer för att aktivera funktionen för mottagningssamtal: gå nu till Play Store och installera appen Hangouts Dialer. Öppna den och, längst upp till vänster, tryck på Meny och tryck sedan på Inställningar. Klicka sedan på Google-kontot som du använder med Google Voice. Markera rutan bredvid "Inkommande telefonsamtal" under avsnittet "Google Voice".
  5. Aktivera textmeddelanden i Google Voice för att bekräfta ditt nummer i Google Hangout Dialer : det sista steget är att öppna Google Voice på din dator och, längst upp till höger på sidan, klicka på Inställningar. Öppna fliken "Röstbrevlåda och text" och kryssa i rutan bredvid "Vidarebefordra textmeddelanden till min e-post" som finns i avsnittet "Tekst vidarebefordra". Klicka på Spara ändringar så är du klar.

alternativ

Du kan också göra samma sak utan att behöva gå igenom den komplicerade installationsproceduren med andra appar från Google Play Store. Det finns faktiskt massor av appar som låter dig ringa och ta emot både inhemska och internationella telefonsamtal, men bara när den andra personen använder samma app som du. Här är några av våra favoriter.

WhatsApp

WhatsApp är ett extremt populärt program som människor använder för att chatta, skicka foton och videor och även för att ringa. Människor som du ringer måste använda samma applikation, men med populariteten för WhatsApp borde det finnas väldigt få människor som du stöter på som inte har det.

En av de trevliga sakerna med WhatsApp är att det inte finns några avgifter. WhatsApp använder din dataanslutning - eller en trådlös anslutning, om det är allt du har. Du kan enkelt ringa dina vänner och familj gratis med WhatsApp Calling, även om de är i ett annat land. Detta beror på att WhatsApp använder ditt internet istället för din mobilplans röstminuter. Du kan spara massor av pengar på internationella samtal och sms på detta sätt.

Facebook Messenger

Låt oss inse det: nästan alla har ett Facebook-konto idag, och därför använder nästan alla Facebook-chatappen som heter Facebook Messenger. Det är utmärkt för textning fram och tillbaka; men det har en annan snygg funktion - möjligheten att ringa personer som använder Messenger.

Samtal är helt gratis att ringa - allt händer faktiskt via WiFi. Eftersom alla använder Facebook Messenger, är chansen att du kommer att få mycket få människor som inte kan få ett samtal genom det!

Skype

Och så finns det Skype. Detta är ett annat utmärkt val som har funnits en stund. Detta är ett annat sätt att du kan ta emot samtal, men eftersom Skype har blivit en av de mest använda applikationerna för text- och röstsamtal tar Skype avgift för sina tjänster, men erbjuder tjänster till en extremt låg kostnad - även när du pratar samtal från Skype till fasttelefon. Vi rekommenderar att du försöker!

Om du inte vill betala för röstsamtal ger Skype dig gratis videosamtal till andra personer som använder Skype.

Dom

Som du ser är det ganska enkelt att ta emot samtal via Google Hangouts. Det är emellertid värt att notera att Google planerar att dra kontakten på Google Hangouts inom det kommande par månaden. Som sagt, kanske du vill överväga att plocka upp ett alternativ som fungerar under ett par år framöver istället för bara de närmaste månaderna.

Hur får du gratis telefonsamtal utan ett SIM-kort? Låt oss veta i kommentarerna nedan, så kanske du snart hittar ditt förslag på vår lista!