Hur du startar upp din Samsung Galaxy J3 i säkert läge, återställningsläge, torkar cache-partition och gör fabriksinställningar [Tutorials]

Att kunna veta hur du startar din Samsung Galaxy J3 i säkert läge och återställningsläge är en av de viktigaste sakerna du bör lära dig eftersom de alltid är praktiska när problem uppstår. Att bara starta telefonen i säkert läge löser inte problemet men det ger dig en uppfattning om vad som orsakade den, även om problemet beror på en tredjepartsapp, gör proceduren kommer att lämna intryck av att den är fixad men när du startar säkerhetskopieringen i normalt läge uppstår problemet.

Starta i återställningsläge (Android System Recovery) är faktiskt nödvändigt när du inte kan komma åt inställningsmenyn av någon anledning. I händelse av att telefonen upplever firmware-relaterade problem och inte kan starta upp med framgång, kan den här metoden hjälpa dig att avgöra om hårdvaran påverkas eller om allt är i firmware. När du är i återställningsläge kan du göra några saker som har direkt påverkan på din telefon, men de två vanligaste sakerna du behöver göra är att torka cache-partition och återställa återställning. Läs vidare för att lära dig hur du gör dessa saker ...

 • Så här startar du om Galaxy J3 i säkert läge
 • Så här startar du om din Galaxy J3 i återställningsläge och torkar cache-partition
 • Så här utför du fabriks- och masteråterställningar på din Galaxy J3

Innan vi hoppar in i våra tutorials, om du har andra problem, gå till vår Galaxy J3-felsökningssida för vi har redan tagit upp många problem med den här telefonen sedan vi började stödja den. Försök hitta problem som liknar dig och använd felsökningsförfarandena eller lösningarna som vi föreslog. Om du behöver ytterligare hjälp från oss, fyll i vår frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka. Oroa dig inte, det är gratis.

Så här startar du om Galaxy J3 i säkert läge

Det är viktigt att du vet hur du startar din telefon i säkert läge eftersom det är det första du måste göra om din telefon får problem som är relaterade till dina appar. Genom att göra detta inaktiverar du tillfälligt alla tredjepartsappar, vilket isolerar problemet omedelbart eftersom du kommer att kunna se om tredjepartsappar har något att göra med problemet eller inte. Så här startar du upp din enhet i säkert läge:

 1. Stäng av din Galaxy J3. Tryck och håll ned strömbrytaren, tryck på Ström av och tryck sedan på POWER OFF för att bekräfta.
 2. Tryck och håll ner strömbrytaren förbi skärmen med enhetsnamnet.
 3. När 'SAMSUNG' visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp volymknappen nedåt när du ser 'Safe Mode'.

När telefonen har gått i det här läget, allt du behöver göra om du felsöker ett problem eller två är att observera om det fortfarande händer eftersom om det händer att problemet inte kommer att uppstå i det här läget, betyder det en tredjepartsapp orsakar det. Du måste hitta den skyldige och antingen rensa cache och data för att se om det gör skillnad eller omedelbart avinstallera den.

En annan tillämpning av säkert läge är när din telefon inte kan starta upp med framgång i normalt läge. Även om det i princip innebär att problemet är med tredjepartsappar, är den viktiga delen att du kan fortsätta använda din telefon om du inte kan felsöka din enhet just nu. I detta läge fungerar allt bra utom appar från tredje part, men du kan ändå öppna dem manuellt.

Om din enhet tappar batteriet snabbare än vanligt kan du också starta upp telefonen i säkert läge för att se om den fortfarande tömmer batteriet i samma takt. Oftast orsakas snabb batteriladdning av vissa tredjepartsappar och du försöker fortfarande att isolera problemet genom att starta det i säkert läge, även om det den här gången har något att göra med batteriet.

Jag hoppas att du nu förstår vikten av säkert läge vid felsökning av problem med din enhet.

Så här startar du om din Galaxy J3 i återställningsläge och torkar cache-partition

En annan felsökning som du bör veta om är att torka av cache-partitionen. Det betyder helt enkelt att du tar bort allt som finns i cachekatalogen. Du kan inte få åtkomst till enskilda appar och inte heller kunna berätta vilken fil som är för en viss tjänst eller app. Därför måste du ta bort alla systemcachrar samtidigt. För att göra det måste du först starta upp telefonen i återställningsläget (Android-systemåterställning) och här gör du så här hela processen:

 1. Stäng av din Galaxy J3. Tryck och håll ned strömbrytaren, tryck på Ström av och tryck sedan på POWER OFF för att bekräfta.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Hem-knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När skärmen för enhetens logotyp visas släpper du bara strömbrytaren
 4. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 5. Tryck på knappen Volym ned flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen för att markera 'ja' och tryck på strömbrytaren för att välja.
 8. När torkcache-partitionen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Att torka av cache-partitionen kommer att ha stor inverkan om du felsöker din telefon på grund av ett problem som startade efter uppdateringar av firmware eller något som inträffade utan uppenbar orsak eller orsak. Det finns tillfällen då systemcachrarna skadas och när de gör det och systemet fortsätter att använda dem kan det uppstå prestandarelaterade problem som kan inkludera kraschar av appar (både inbyggd och tredjepart), vilket saktar ner telefonen, frysning, hängande, etc.

När din telefon inte kan starta upp med framgång måste detta vara det första du behöver göra. Dina filer och data kommer att förbli intakta och inget kommer att raderas för att inte tala om att det är mycket effektivt att hantera problem som har något att göra med appar och firmware. Det passar bara att du vet hur du gör detta på din Galaxy J3.

Så här utför du fabriks- och masteråterställningar på din Galaxy J3

Titeln på det här avsnittet talar om två typer av återställningar, men i princip är de precis samma på samma sätt. Fabriksåterställningen görs via menyn Inställningar och raderar allt som är lagrat i telefonens interna lagring. Därför, om du har filer du inte vill tappa, ska du bättre skapa en säkerhetskopia genom att skapa en kopia till ditt SD-kort eller dator innan du faktiskt gör stegen nedan:

 1. Från vilken startsida som helst trycker du på appikonen.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Klicka på Cloud och konton.
 4. Klicka på Säkerhetskopiera och återställ.
 5. Om så önskas, tryck på Säkerhetskopiera mina data för att flytta reglaget till PÅ eller AV.
 6. Om så önskas, tryck på Återställ för att flytta skjutreglaget till PÅ eller AV.
 7. Klicka på bakåtknappen två gånger för att återgå till inställningsmenyn och tryck sedan på General Management.
 8. Tryck på Återställ.
 9. Tryck på Fabriksdataåterställning.
 10. Klicka på Återställ enhet.
 11. Om skärmlåset är aktiverat anger du din PIN-kod eller lösenord.
 12. Tryck på Fortsätt.
 13. Klicka på Radera alla.

När du återställer telefonen via menyn Inställningar behöver du inte nödvändigtvis inaktivera stöldskyddsfunktionen eller Factory Reset Protection (FRP) eftersom det ges att du kan komma åt din enhet. Det är dock inte detsamma när du gör återställningen av huvudet. Även om det i princip är samma som fabriksåterställningen, formaterar den både cache- och datapartitioner, som helt och hållet blir av med korrupta systemcacher, filer och data som kan orsaka problemet.

Du måste också säkerhetskopiera dina filer och data innan den faktiska återställningen och inaktivera stöldskyddet eftersom du kommer att låsas ur telefonen efter återställningen, särskilt om du inte känner till ditt Google-ID och lösenord. Så här stänger du av stöldskydd ...

 1. På startsidan klickar du på appar-ikonen.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Tryck på Konton.
 4. Tryck på Google.
 5. Klicka på din e-postadress för Google ID. Om du har flera konton inställningar, måste du upprepa dessa steg för varje konto.
 6. Klicka på Mer.
 7. Klicka på Ta bort konto.
 8. Tryck på REMOVE ACCOUNT.

Och så gör du återställningen av master ...

 1. Stäng av din Galaxy J3. Tryck och håll ned strömbrytaren, tryck på Ström av och tryck sedan på POWER OFF för att bekräfta.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och tryck sedan på Hem-knappen. Håll båda nedtryckt och håll ner strömbrytaren.
 3. Släpp alla tre knapparna när Android-logotypen visas på skärmen. Det kan ta en minut innan skärmen för återställning av Android visas.
 4. På skärmen för återställning av Android använder du knappen Volym ned för att markera alternativ, i detta fall markera alternativet 'torka data / fabriksinställning'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja det markerade alternativet.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills alternativet 'Ja - ta bort alla användardata' är markerat.
 7. Tryck på strömbrytaren för att bekräfta återställningen.
 8. När återställningen är klar trycker du på strömbrytaren för att välja "Starta om systemet nu."
 9. Telefonen startar om lite längre än vanligt och återställningen är klar.

Jag hoppas att dessa tutorials kan hjälpa dig att felsöka din telefon vid problem och problem.

ANSLUTA MED OSS

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.