Hur du startar upp din Huawei P10 / P10 Plus i säkert läge, torka cache-partition, återställa fabriken [Tutorials]

Huawei P10 och P10 Plus är bland de kraftfullaste, funktionspaketerade smartphones du kan köpa på marknaden idag till ett rimligt pris. De kommer också packade med imponerande tekniska specifikationer, som gör dem snabba i sina processer och svar. De är dock inte fria från problem och fel. Faktum är att några av ägarna redan har vänt sig till onlineforum för att söka hjälp för problem de har stött på.

I det här inlägget kommer jag att leda dig genom att göra de mest grundläggande felsökningsförfarandena för att göra dig redo om du kommer att stöta på problem förr eller senare. Det finns tre procedurer du kommer att lära dig om du fortsätter att läsa nedan. Den första är hur du startar upp telefonsäkerhetsläget när det är plågat med problem som har något att göra med apparna. Den andra är hur man tar bort systemcachrarna, som ofta är orsaken till prestandarelaterade problem inklusive appkrascher, frysning och släpning. Slutligen kommer du att lära dig att återställa din telefon genom återställningsläget och inställningsmenyn.

 • Hur du startar upp din Huawei P10 / P10 Plus i säkert läge
 • Hur du torkar cache-partition av din Huawei P10 / P10 Plus
 • Hur du återställer din Huawei P10 / P10 Plus

Innan vi går till våra tutorials, om du för närvarande har problem med din Huawei P10 eller P10 Plus och inte vet vad du ska göra, kan du besöka vår felsökningssida för det är där som vi listar ned länkar till våra felsökningsguider. Hitta frågor som liknar din och använd lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar behöver du dåligt hjälp, kan du kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor.

Hur du startar upp din Huawei P10 / P10 Plus i säkert läge

Om du startar om telefonen i säkert läge innebär att du tillfälligt inaktiverar alla tredjepartsappar och oftare gör du bara detta när du har problem med din enhet som sannolikt orsakas av appar.

Så här startar du din app i säkert läge:

 1. Stäng av din Huawei P10 / P10 Plus.
 2. Tryck och håll ned strömbrytaren.
 3. När Huawei-skärmen visas släpper du strömbrytaren och håller omedelbart ned volymknappen.
 4. Om det lyckas kan du se "Safe mode" i det nedre vänstra hörnet på skärmen.

Om du felsöker är den här proceduren till stor hjälp när du avgör om problemet orsakas av en tredjepartsapp eller en inbyggd app. För att veta det måste du bara följa din enhet för att veta om problemet fortfarande uppstår i det här läget. Om det inte gör det, bekräftas det att en eller några av tredjepartsapparna orsakar problemet. Hitta den skyldige och avinstallera den så att den inte längre kan störa telefonens normala funktion.

Men om problemet fortfarande uppstår även i det här läget, är det troligtvis ett problem med en av den inbyggda appen, firmware eller till och med hårdvaran. I så fall måste du fortsätta med felsökning av firmware.

Hur du torkar cache-partition av din Huawei P10 / P10 Plus

Android skapar tillfälliga filer den använder för att få appar, tjänster och andra processer att fungera smidigt när de kallas av andra appar. När du till exempel använder kameran skapar systemet cachar för själva kameraappen och sedan skapar det en cache i galleriet som hanterar foton och videor som tagits av den förra. Så när du tar bilder kommer Galleriet att vara tillräckligt snabbt för att svara på appen från kameraprogrammet.

Det finns tillfällen då cachar skadas och när systemet fortsätter att använda dem kan prestandaproblem uppstå. Det är därför det är nödvändigt att du då och då tar bort systemcacherna för att se till att varje fil fungerar som den ska. Gör så här:

 1. Stäng av din Huawei P10 / P10 Plus.
 2. Tryck och håll in Volym upp och strömknapparna tillsammans.
 3. När Huawei-logotypen visas håller du kvar båda knapparna tills skärmen blir svart.
 4. Skärmen kan bli svart en sekund eller två och du kan släppa tangenterna vid denna punkt.
 5. När du kan se EMUI på skärmen betyder det att du har nått telefonens återställningssystem.
 6. Markera “Torka cache-partition” med knappen Volym ned och tryck på strömbrytaren för att välja den.
 7. Bekräfta din åtgärd och vänta tills telefonen är klar att torka bort innehållet i cache-partitionen.
 8. Det kan ta innan telefonen startar upp lite längre men vänta på den.

Om du felsöker kan du fortsätta din observation efter att du har torkat bort cache-partitionen för att veta om problemet fortfarande uppstår eftersom i så fall har cacharna ingenting att göra med det.

Hur du återställer din Huawei P10 / P10 Plus

Felsökningsförfarandet som är effektivt för att hantera nästan alla problem du kan stöta på är fabriksinställningen. Förutsatt att problemet inträffade med fysiska orsaker som vatten och fysiska skador, kan det åtgärdas med en återställning. Men om du inte är nog nog kan du tappa dina filer och data eftersom allt lagrat i telefonens interna lagring kommer att raderas. Detta inkluderar dina bilder, videor, filer, appar, kontakter och annan information som du kan ha samlat in efter månader av användning. Så se till att du säkerhetskopierar alla bitar som du inte vill tappa innan du gör dessa steg:

 1. Stäng av din Huawei P10 / P10 Plus.
 2. Tryck och håll in Volym upp och strömknapparna tillsammans.
 3. När Huawei-logotypen visas håller du kvar båda knapparna tills skärmen blir svart.
 4. Skärmen kan bli svart en sekund eller två och du kan släppa tangenterna vid denna punkt.
 5. När du kan se EMUI på skärmen betyder det att du har nått telefonens återställningssystem.
 6. Markera nu alternativet "Torka data / fabriksåterställning" med knappen Volym ned och tryck sedan på strömknappen för att välja den.
 7. Du kommer att komma till en annan skärm som uppmanas "Bekräfta torka bort all användardata?"
 8. Markera alternativet "Torka av data / fabriksåterställning" igen och tryck sedan på strömbrytaren för att välja.
 9. Det kan ta några sekunder att slutföra återställningen så vänta tills den är klar. Du kan faktiskt se framstegen på skärmen.
 10. När återställningen är klar kommer du tillbaka till EMUI-skärmen.
 11. Tryck på Volym upp-knappen för att markera alternativet "Starta om systemet nu" och tryck sedan på strömbrytaren för att starta om din telefon.
 12. Det kan ta innan telefonen startar upp lite längre men vänta på den.

Alternativt kan du återställa din telefon via inställningsmenyn och den har också samma effekter som med huvudåterställningen ovan. Gör så här:

 1. Öppna Inställningar.
 2. Tryck på Avancerade inställningar och tryck sedan på Säkerhetskopiera och återställ.
 3. Tryck på Factory data reset och välj om du vill formatera din interna lagring. Om du väljer Radera intern lagring raderas alla filer på din interna lagring, t.ex.
 4. musik och bilder. Fortsätt med försiktighet.
 5. Tryck på Återställ telefon för att återställa enheten till fabriksinställningarna.

Nu när du känner till de tre mest grundläggande felsökningsförfarandena du kan använda för att försöka fixa problem du kan stöta på med din enhet, åtminstone har du nu en chans att lösa problem utan någon teknisk hjälp.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Vi stöder alla tillgängliga Android-enheter och vi ser allvarligt på vad vi gör. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.