Hur du startar Samsung Galaxy J7 i säkra & återställningslägen, torka av cache-partition, gör återställningar [Tutorials]

Starta din #Samsung Galaxy # J7 i säkert läge är en av de procedurer du bör känna till eftersom det hjälper dig att felsöka nästan alla problem du kan stöta på. Det är inte en lösning i sig utan ett mycket användbart verktyg för att avgöra om problemet orsakas av en tredjepartsapp eller inte. Du bör fortfarande kunna använda din enhet normalt även i det här läget, så om problemet inte uppstår medan du är i det och om du fortfarande inte har tillräckligt med tid att felsöka, fortsätt sedan använda din telefon med alla tredje- festappar inaktiverade.

Om du äger en telefon som den här och för närvarande bugges av ett problem eller två är procedurerna som jag citerade här bland de mest använda felsökningsförfarandena. Att genom varje handledning veta vad du ska göra med din telefon. För att göra det lättare för dig, här är en kort lista över alla felsökningsguider som du kan använda på den här sidan. Klicka bara på länken och hoppa till en specifik procedur ...

 • Så här startar du om din Galaxy J7 i säkert läge
 • Hur du torkar cache-partition på din Samsung Galaxy J7
 • Hur du sätter på / stänger av Samsung Galaxy J7 Anti-theft-funktion
 • Så här gör du fabriksåterställningen på din Samsung Galaxy J7
 • Hur du startar upp din Galaxy J7 i återställningsläget och gör Master Reset

Men innan vi går längre, om du har andra problem med din enhet, se till att du besöker vår J7-felsökningssida eftersom vi redan har behandlat några av de vanligaste problemen som rapporterats av våra läsare. Försök bara hitta frågor som liknar din och använd lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar och om du behöver ytterligare hjälp kan du gärna kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor.

Så här startar du om din Galaxy J7 i säkert läge

Bara för att göra saker direkt här, att starta upp telefonen i säkert läge enbart löser inte problemet, även om det kanske inte uppstår medan enheten är i det här läget. Om du gör detta avaktiveras alla tredjepartsappar och andra tredjepartselement tillfälligt. Om problemet orsakas av en av dessa saker, kommer det inte att uppstå medan telefonen är i det här läget.

Bortsett från säkert läge kallas det också "diagnostiskt tillstånd", eftersom du kan göra alla möjliga felsökningar medan du får fortsätta använda telefonen normalt. När telefonen startas upp i det här läget laddas bara inbyggda appar och tjänster. Det kan dock lämna intryck av att problemet är fixat särskilt om det orsakas av en tredjepartsapp men när telefonen startas upp i normalt läge händer samma sak.

Här är stegen för att starta om din enhet i säkert läge ...

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömbrytaren förbi skärmen med enhetsnamnet.
 3. När 'SAMSUNG' visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp volymknappen nedåt när du ser 'Safe Mode'.

Vi föreslår att när du startar din Galaxy J7 i det här läget, fortsätter du att använda den normalt eller försöker utlösa problemet för att veta om det fortfarande inträffar och i så fall kanske du står inför ett firmwareproblem. Men om problemet inte dyker upp medan det är i det här läget, betyder det att en eller några av tredjepartsapparna orsakar problemet. Hitta den skyldige och avinstallera den.

Hur du torkar cache-partition på din Samsung Galaxy J7

Den här proceduren tar bort alla cacheminne som skapats av systemet som sparas i cachekatalogen. Du har inte tillgång till enskilda cacheminne men även om du har det kommer du inte att kunna avgöra vilken cache som är avsedd för. Medan det raderar dem, men vad som verkligen händer är att de ersätts med nya.

Det finns tillfällen då systemcacherna skadas på grund av vissa faktorer som måste genomgå i din enhet. Till exempel har firmware-uppdateringar högre tendenser till korrupta cachar och data, men bortsett från detta gör de automatiskt vissa cachar föråldrade. Så den nya firmware måste skapa nya cacheminne som är helt kompatibla med det nya systemet.

Men oroa dig inte, ingen av dina filer och data kommer att raderas om du gjorde detta ...

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Hem-knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När skärmen för enhetens logotyp visas släpper du bara strömbrytaren
 4. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 5. Tryck på knappen Volym ned flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen för att markera 'ja' och tryck på strömbrytaren för att välja.
 8. När torkcache-partitionen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Telefonen kan ta lite mer tid att starta om efter detta så vänta tills den blir aktiv innan du fortsätter med din felsökning.

Hur du sätter på / stänger av Samsung Galaxy J7 Anti-theft-funktion

Det kallas en "stöldskydd" -funktion eftersom den låser alla från din telefon när den återställs medan den här funktionen är aktiverad. Användaren måste känna till korrekt Gmail-ID och dess lösenord som du använde när du först ställde in det. Utan den är det nästan omöjligt att få åtkomst till telefonen efter en återställning av en master.

Det bra med den här funktionen är att det är väldigt enkelt att installera. Faktum är att när du ställer in din telefon för första gången, behöver du verkligen inte aktivera den aktivt eftersom den stund du loggar in ditt Google-ID och aktiverar ett av skärmlåset kommer denna funktion automatiskt att spela. Hur du aktiverar stölden

 1. Om ett Google-ID redan har konfigurerats (ex. E-post, Play store, Chrome, etc.) och en PIN-kod, lösenord eller fingeravtryckslås har aktiverats, har stöldskydd aktiverats automatiskt.
 2. Om ett Google-ID inte har konfigurerats, se e-postkonton. När du har loggat in ett Google-ID måste en PIN-kod, lösenord eller fingeravtryckslås konfigureras för att aktivera stöld.

Hur du stänger av stöldskydd

För att stänga av enheten mot stöld måste du logga ut från ditt Google-ID på enheten och välja att inte logga in med ett Google-ID till några Google-tjänster. När du loggar in med ett Google-ID till någon tjänst och ställer in en PIN-kod, lösenord eller fingeravtryckslås, aktiverar du automatiskt stölden. Så här loggar du ut från ditt Google-ID:

 1. På startsidan klickar du på appar-ikonen.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Tryck på Konton.
 4. Tryck på Google.
 5. Klicka på din e-postadress för Google ID. Om du har flera konton inställningar, måste du upprepa dessa steg för varje konto.
 6. Klicka på Mer.
 7. Klicka på Ta bort konto.
 8. Tryck på REMOVE ACCOUNT.

Du måste göra den här proceduren innan du faktiskt gör återställning av Master så att du inte blir låst ur telefonen. Medan vi förstår att du känner ditt Google-ID och lösenord föreslår vi fortfarande att du inaktiverar stöldskydd före en återställning bara för att se till.

Så här gör du fabriksåterställningen på din Samsung Galaxy J7

En fabriksåterställning är när du tar tillbaka telefonen till fabriksinställningarna via menyn Inställningar. Medan vi föreslår att du inaktiverar stöldskyddsfunktionen innan en återställning spelar det ingen roll om du inaktiverade den eller inte när du gör det här.

Factory Reset Protection (FRP) kommer inte att träda i kraft om återställningen görs genom inställningar eftersom du uppenbarligen redan har åtkomst till telefonen innan återställningen. Det antas att du är ägare och att du bara återställer telefonen på grund av vissa problem.

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet.
 2. På startsidan klickar du på appar-ikonen.
 3. Klicka på Inställningar.
 4. Klicka på Säkerhetskopiera och återställ.
 5. Om så önskas, tryck på Säkerhetskopiera mina data för att flytta reglaget till PÅ eller AV.
 6. Om så önskas, tryck på Återställ för att flytta skjutreglaget till PÅ eller AV.
 7. Tryck på Fabriksdataåterställning.
 8. Klicka på Återställ enhet.
 9. Om skärmlåset är aktiverat anger du din PIN-kod eller lösenord.
 10. Tryck på Fortsätt.
 11. Klicka på Radera alla.

Vi rekommenderar att du återställer telefonen på detta sätt om problemet inte är så allvarligt; det är säkert och det är lättare att göra än nästa.

Hur du startar upp din Galaxy J7 i återställningsläget och gör Master Reset

Detta är ett annat sätt att återställa din enhet. Precis som i den tidigare återställningsproceduren raderas alla dina personliga filer och data inklusive inställningarna i din telefon som inte är originalkonfiguration. Så du ska säkerhetskopiera dina filer och data innan du gör detta. Bortsett från det måste du också inaktivera stöldskyddsfunktionen på din telefon, särskilt om du inte har en aning om vad ditt Google-ID och lösenord är för att du kommer att vara låst ur din enhet och det är omöjligt att få åtkomst igen.

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet. Om du har loggat in på ett Google-konto på enheten har du aktiverat stöldskydd och behöver dina Google-referenser för att avsluta Master-återställningen.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Hem-knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 4. När skärmen för enhetens logotyp visas släpper du bara strömbrytaren
 5. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 6. Tryck på knappen Volym ned flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 8. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 9. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 10. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 11. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Den här proceduren kommer att formatera både cache- och datapartitioner, så om problemet orsakas av saknade, föråldrade eller korrupta cacheminne eller data, bör proceduren kunna fixa det. Faktum är att nästan alla problem, så länge det inte är hårdvarurelaterat, kan åtgärdas med denna återställning, så det är viktigt att du vet hur du gör det.

ANSLUTA MED OSS

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.