Hur du stänger av Hitta min iPhone

Hitta min iPhone är ett extremt bra verktyg som Apple har samlat i alla sina hårdvaruprodukter. Om du någonsin tappar en av dina Apple-enheter är det enkelt att bara öppna Find My iPhone-appen, lägga den i Lost Mode och få den till att ringa på distans så att du kan höra och se om det är omkring dig. Det visar dig också en GPS-karta över var din enhet senast sågs. Naturligtvis kommer det bara att visa dig var det senast sett om det har anslutits till Internet.

Det finns dock vissa människor som inte gillar Find My iPhone. Det kan ta mycket batterilivslängd eftersom den använder GPS hela tiden, och det finns andra som bara inte gillar spårningsfunktionerna i tjänsten. Men ovanför, om du gör dig redo att sälja en av dina Apple-enheter, vill du se till att Find My iPhone är avstängt.

Så om du vill stänga av Find My iPhone, se till att följa med nedan - vi visar hur du kan stänga av den på bara några steg.

Stäng av Hitta min iPhone

Att stänga av Find My iPhone är ganska enkelt. Du behöver bara se till att du har ditt Apple ID-lösenord till hands.

Öppna först din Inställnings-app och klicka sedan på ditt namn. En lista över enheter kommer att visas och du vill välja den som vi tar bort från Hitta min iPhone. När du trycker på den enhet som du vill ta bort, till exempel din iPhone, blir du ombedd att ange ditt Apple ID-lösenord. Skriv in den och tryck på Acceptera.

I vissa fall kommer Apple att svara på ett par säkerhetsfrågor efteråt. Det finns vanligtvis två att svara på. Svara på dessa och tryck sedan på Verify- knappen i det övre högra hörnet.

När du är inne, vill du klicka på avsnittet som säger Hitta min iPhone . Klicka på nästa sida på reglaget som säger Hitta min iPhone . Om det är aktiverat blir skjutreglaget grönt. Om den är inaktiverad blir skjutreglaget vit / grått.

Om du är okej med att hålla Find My iPhone på, bara gillar inte platsspårning, kan du helt enkelt ställa skjutreglaget Skicka sista plats till läget av. Återigen är det aktiverat om reglaget visas grönt och det är inaktiverat om reglaget är vitt.

Aktivera Hitta min iPhone igen

Om du vill aktivera Find My iPhone igen kan du helt enkelt upprepa stegen ovan, men du vill se till att skjutreglaget Find My iPhone är vänt till läget On. Återigen kommer det att färgas grönt om det är aktiverat.

För att beskriva processen, gå till Inställningar och tryck på ditt namn. Välj en enhet som du vill aktivera Hitta min iPhone med och logga in med ditt Apple-ID. Därifrån kan du sätta på skjutreglaget Find My iPhone igen. Och det är allt som finns för det!

Ta bort Apple Watch eller AirPods

Om du vill ta bort din Apple Watch eller AirPods från din Find My iPhone-lista, gå till www.icloud.com och logga in med ditt Apple ID. Klicka på Sök min iPhone- app och sedan kommer en lista över enheter som du har anslutit att visas. Leta reda på Apple Watch eller AirPods, klicka på en av dem och klicka sedan på knappen Ta bort från konto under åtgärdsfältet.

Apple säger att om enheten någonsin dyker upp igen, kan du gå in på deras Bluetooth-inställningar, återställa den och koppla bort den, och du bör inte ha problem med att de dyker upp igen på Hitta min iPhone igen, det vill säga om du inte ansluter och reparerar dem igen med din Apple-enhet eller Apple-ID.

Varför skulle du stänga av den?

Som vi kort nämnde tidigare finns det många skäl att stänga av Find My iPhone. Batteriets livslängd är en av dem; Det är dock mycket viktigt att stänga av om du någonsin planerar att sälja din enhet. Det är viktigt att stänga av Find My iPhone, för ända sedan iOS 7 kommer iOS inte att kunna installeras igen.

Detta beror i allt väsentligt på bedrägeriskydd. Till exempel, om din iPhone blir rånad, kan personen i fråga inte kunna installera iOS om inte Find My iPhone är avstängt. Så, som ni ser, måste du ha det inaktiverat för att sälja det, eftersom det bara inte kommer att vara i din besittning längre.

När du säljer det måste köparen kunna ställa in sitt Apple-ID på det och aktivera Find My iPhone-funktioner så att bedrägerisskydd överförs till dem.

Dom

Som du ser är det extremt enkelt att stänga av eller inaktivera Find My iPhone . Du behöver bara se till att du har din Apple ID-information till hands såväl som de säkerhetsfrågor. Om du inte kan svara på säkerhetsfrågorna gör Apple det riktigt enkelt att återställa dem under den inloggningsprocessen och sedan kan du omedelbart gå tillbaka till att slå på eller stänga av Find My iPhone.