Hur du snabbt överför foton och videor från iPhone till PC

Låt oss inse: iPhones är avsedda att användas med Mac-datorer. Men de är sådana otroliga enheter, med fantastisk kamera bakåt och framåt, som miljontals datoranvändare svär vid dem också. Dessutom vill till och med ivrige Mac-användare snabbt överföra foton och videoklipp från iPhone till PC.

Det väcker frågan om vad som är det bästa sättet att göra det. I den här artikeln tittar vi på fem olika metoder, var och en med sina egna fördelar men alla lika enkla att använda. Låt oss börja.

Fotoöverföring WiFi-app

Photo Transfer WiFi-appen från KeepSolid är designad från grunden med enkelhet och användarvänlighet i åtanke och rankas bland de 10 bästa foto- och videoapparna - och av en god anledning. Med den här appen kan du enkelt överföra foton och videor från och till din iPhone, iPad eller iPod Touch med en enkel dra-och-släpp-operation.

Det enda kravet är att vara ansluten till samma lokala nätverk.

Att dela foton och videor på skrivbordet är en enkel trestegsprocess. Först måste du aktivera webbåtkomst i appen. Skriv sedan webbadressen som appen har gett dig i din webbläsare och ange ditt tidigare valda lösenord. Slutligen överför alla valda mediefiler från din iOS-enhet till din PC.

Auto-synkronisera till molnlagring

Molnlagringstjänster, till exempel iCloud, Dropbox eller Amazon Prime Photo, är inte bara ett bra sätt att säkra säkerhetskopiera dina filer, utan de utmärker sig också när det gäller automatisk synkronisering av alla foton och videor som du tar med din iPhone . Det innebär att de automatiskt synkroniseras med molnet och därmed är tillgängliga på din dator nästan direkt efter.

Du kan antingen säkerhetskopiera dina filer manuellt, eller så kan du aktivera ett auto-synkroniseringsalternativ i din Cloud-lagringstjänst som du väljer och låta appen göra allt åt dig automatiskt.

Om du har en obegränsad mobildataplan kan du till och med säkerhetskopiera filer med din dataförbindelse. På så sätt behöver du inte vänta tills du använder Wi-Fi innan du säkert kan lagra dina värdefulla minnen. En av fotona eller filerna lagras i molnet, du kan enkelt ladda ner dem från din dator via deras webbplatser eller fristående PC-applikationer.

Anslut iPhone till PC via USB

Den senaste versionen av Windows-operativsystemet kan importera foton och videor från din kamerarulle, och du behöver inte något annat förutom en USB-kabel.

  1. Anslut din iPhone till PC via en USB-kabel.
  2. Vänta tills Windows känner igen din enhet.
  3. Tryck på "Start" och sök efter "Den här datorn".
  4. Tryck på Enter för att öppna “This PC”.
  5. Högerklicka på miniatyren på din iPhone och välj "Importera foton och videor".
  6. Bestäm om du vill importera alla nya objekt på en gång eller individuellt granska, organisera och gruppera objekt under importen.

E-posta fotona till dig själv

Sist men inte minst finns det alltid det något klumpiga alternativet att enkelt skicka bilder till dig själv. Med den här metoden är din största begränsning din e-posttjänst. Till exempel kan Gmail skicka upp till 25 MB i bilagor, vilket betyder mindre än 10 bilder - för stor begränsning för en fullständig säkerhetskopiering av kameran.

För att skicka e-post till dig själv är allt du behöver göra att spela upp din favorit-e-app, skriva ett nytt e-postmeddelande och lägga till de bilder du vill skicka till dig själv som bilagor. När du har skickat e-posten går du till din PC och laddar ner dem manuellt från din egen inkorg.

Google Foton

Tyvärr har Apple inte en Photos-app tillgänglig för Windows eller Android, men Google gör det och den är också tillgänglig på iOS. Som sagt kan du ladda ner Google Photos gratis på din iPhone och ladda upp alla dina foton till Google Photos Cloud gratis.

Efteråt kan du gå in på Google Foton på din Windows-dator, logga in med samma Google-konto och sedan ska du omedelbart se alla foton som du laddade upp, tillgängliga att ladda ner direkt till ditt skrivbord.

Det enda "con" med Google Photos är att det i allmänhet förstör kvaliteten på dina foton och lägger till mindre kvalitetsvarianter i molnet istället för dina original.

Dom

Som du ser finns det många olika sätt att snabbt och enkelt överföra foton till din PC. Apple gör det enkelt på Mac genom automatisk Cloud-synkronisering med Photos, men du har inte det på datorn. Som sagt, dessa fem andra sätt hjälper dig att snabbt och enkelt flytta foton från din iPhone till datorn.

Ett av dina snabbaste sätt kommer förmodligen att vara Google Photos, vilket är bra för snabba överföringar, men att överföra med kabel är din bästa rutt eftersom du behåller den ursprungliga kvaliteten på fotot på det sättet.