Hur du säkerhetskopierar iPhone utan iTunes

Har du problem med att säkerhetskopiera din iPhone på iTunes? Du kanske stöter på fel, eller iTunes tar helt enkelt alltför lång tid för att säkerhetskopiera din iPhone.

Du kanske också helt enkelt vill hoppa över några av stegen för att synkronisera innehåll till din iPhone eftersom det ännu en gång tar väldigt lång tid att slutföra när du startar det, åtminstone om du har mycket innehåll på din telefon.

Redaktörens val

Behöver du ett bättre sätt att säkerhetskopiera din iPhone utan iTunes? Vi rekommenderar DearMob iPhone Manager.

Få gratis $ 67, 95 iPhone Manager för att säkerhetskopiera din iPhone utan iTunes

MER INFORMATION

Lyckligtvis finns det ett sätt att du kan säkerhetskopiera din iPhone utan att använda iTunes. Om du följer med oss ​​nedan visar vi dig stegen för att säkerhetskopiera iPhone utan iTunes. Låt oss börja.

iTunes-problem och fel

Du kan stöta på en hel del problem med iTunes. Programvaran fungerar bra, men den är verkligen inte perfekt. Ett av de problem som människor upplever mest är långsamhet.

Beroende på hur mycket innehåll du har på din iPhone eller din PC kan det ta så lång tid att synkronisera allt med iTunes och din iPhone.

Ibland avbryter iTunes säkerhetskopior eftersom det laddar ner ny mjukvara eller kommer att hänga upp för till synes ingen anledning. Ibland får du ett fel på grund av en konflikt med ditt antivirus, eller ett iCloud-fel, eller till och med det så vanliga "iTunes slutade fungera" -felet.

Det är därför att använda ett iTunes-alternativ kan vara så trevligt - du kan hoppa över dessa fel helt och hållet, och då kan du också snabba upp dina iPhone-säkerhetskopior.

Säkerhetskopiera iPhone utan iTunes

Säkerhetskopiera din iPhone utan iTunes är enklare än du tror. Först behöver du ett program som kan hjälpa dig att säkerhetskopiera din iPhone. Vi rekommenderar att du använder något som DearMobs iPhone Manager.

Normalt kostar programmet nästan $ 70, men det finns en rabatt på en livslängd för bara $ 40. Inte bara det, men DearMob kör faktiskt en giveaway just nu, så att du kan få en gratis kopia av deras iPhone Manager.

Hur får man en gratis licensierad kopia av DearMob iPhone manager?

Steg 1: Gå till den här sidan om säkerhetskopiering av iPhone utan iTunes.

Steg 2. För Windows-användare, klicka på "Ladda ner gratis" -knappen, för Mac-användare klicka på "Eller få en gratis licens för Mac"

Du laddar ner en zip-fil med installationsfilen + den gratis licensnyckeln. Se till att aktivera den kostnadsfria licensnyckeln innan den löper ut.

När du har laddat ner och installerat är vi redo att komma igång. Processen är faktiskt mycket mer enkel med iPhone Manager än den är iTunes.

Säkerhetskopiera din iPhone med DearMob iPhone manager i två steg

Förberedelse: Anslut din iPhone till din PC eller Mac med en USB-kabel. När du gör det vill du se till att du trycker på "Ja" på din iPhone när "Lita på den här datorn?" prompt visas.

Steg 1: Öppna DearMob iPhone Manager på din Mac eller PC. Välj Säkerhetskopiera på huvudgränssnittet.

Steg 2: klicka på alternativet Säkerhetskopiera nu och sedan kommer iPhone Manager att börja arbeta med att få en fullständig iPhone-säkerhetskopia.

Och det är allt som finns för att klicka på ett alternativ med säkerhetskopiering. Det är så enkelt faktiskt! Men vad händer om du bara vill säkerhetskopiera enskilda kategorier på din iPhone? DearMobs iPhone Manager har olika funktioner för att hjälpa dig där ute också.

Om du föredrar kan du också titta på videostudier om hur du säkerhetskopierar iPhone:

Säkerhetskopiera foton och videor

Om du inte vill göra en säkerhetskopia med ett klick och du hellre vill göra något som att bara säkerhetskopiera foton och videor, är det också lätt.

Precis som vi gjorde med säkerhetskopieringen med ett klick, kommer vi att ansluta iPhone till PC eller Mac via en USB-kabel. Se till att du väljer "Ja" på din iPhone för att lita på datorn.

Öppna upp DearMob iPhone Manager, och den här gången - istället för att klicka på Backup - klicka på Photo Transfer . Välj sedan de foton som du vill överföra. Du kan också klicka på alternativet Välj alla för att välja alla dina foton.

Slutligen kan du klicka på Exportera för att säkerhetskopiera dina iPhone-bilder utan iTunes.

Det är en liknande process för överföring av videor. Istället för att klicka på Fotoöverföring klickar vi på alternativet som säger Video . Välj sedan de videor och filmer som du vill säkerhetskopiera, precis som Photo Transfer .

Du kan snabbt välja dem alla genom att klicka på rutan Välj alla . Tryck sedan på Exportera för att säkerhetskopiera dem till din dator.

Ett problem du kan stöta på med en video eller film är att den är krypterad med DRM, lås upp den genom att klicka på avkodningsknappen.

Vad sägs om musik?

Du kan också enkelt säkerhetskopiera musik och ljudfiler! Se till att din iPhone är ansluten till din Mac eller PC och öppna sedan DearMob iPhone Manager.

Den här gången vill vi välja alternativet som säger Music Manager . Du kan sedan välja låtar eller spellistor som du vill säkerhetskopiera. Du kan också trycka på knappen Välj alla för att välja dem alla. Sedan, precis som vi har tidigare, vill du trycka på knappen som säger Export .

Naturligtvis kan du stöta på några problem med köpta musik. Vissa köpta låtar kommer att märkas DRM, vilket betyder att de är krypterade. Men iPhone Manager kan fortfarande enkelt säkerhetskopiera dessa låtar. Du behöver bara klicka på "Exportera", så visas en ruta som säger något i raden "Denna låt är skyddad av iTunes DRM" eller "Den här låten är skyddad av DRM". Därifrån kan du bara klicka på knappen Avkodning, som sedan tar bort iTunes-krypteringen, så att du kan säkerhetskopiera dina låtar och ljudfiler till din dator.

Säkerhetskopiera kontakter

Skaffar du en ny telefon och vill se till att du sparar alla dina kontakter? Eller kanske du helt enkelt vill ha en säkerhetskopia av alla dina kontakter om du förlorar dem av misstag. DearMobs iPhone Manager låter dig enkelt göra det.

Se igen till att din iPhone är ansluten till din Mac eller PC och öppna sedan DearMob iPhone Manager.

Den här gången klickar vi på knappen Kontakter . Klicka sedan på kontakterna som du vill säkerhetskopiera. När du har valt allt du vill säkerhetskopiera kan du klicka på Exportera.

Här har vi ett par alternativ - du kan exportera som VCF, som en PDF, som en TXT-fil eller till och med en HTML-fil. Om du planerar att flytta kontakter till en annan telefon vill du säkerhetskopiera dem som en VCF, eftersom de flesta telefoner enkelt kan importera VCF-filer för kontakter. Det gör processen ganska sömlös.

Om du inte är det, är något annat alternativ bra.

Fördelar med fullständig säkerhetskopiering av iPhone

Det finns några fördelar och nackdelar med den fullständiga säkerhetskopian av iPhone - allt beror på vad dina mål är med en säkerhetskopia. Om du till exempel skulle göra en fullständig säkerhetskopiering av iPhone och sedan återställa den med iPhone Manager - kan du faktiskt hamna med att förlora en del data, eftersom originaldata på din iPhone kommer att ersättas helt.

Men om du säkerhetskopierar de enskilda aspekterna av din iPhone - som musik, foton, videor osv. - allt du egentligen gör är att lägga till nya filer till det befintliga läget på din telefon.

Synkronisera din iPhone

Medan DearMobs iPhone Manager har många utmärkta säkerhetsfunktioner är det verkligen ett fantastiskt iTunes-alternativ. Det innehåller även en synkroniseringsfunktion som gör att du kan synkronisera innehåll mellan din dator och iPhone och tvärtom.

Det är ett utmärkt sätt att synkronisera ett gäng av ditt innehåll mycket snabbt, vilket på iTunes normalt tar timmar åt gången, åtminstone beroende på mängden innehåll du måste synkronisera mellan din dator och iPhone.

Extra egenskaper

Det finns faktiskt många fördelar med att använda DearMobs iPhone Manager över iTunes. Till exempel finns det några riktigt coola integritetsskydd som du kan använda - till exempel möjligheten att lösenordskryptera dina filer som exporteras från iOS-enheter, skapa iPhone-ringsignaler, konvertera musik till .m4r och till och med ha obegränsad tillgång till säkerhetskopiering av allt på din iPhone till dator.

iTunes kan vara ganska selektiv, men DearMob iPhone Manager ger dig fri tillgång till, ja, allt.

Adjö, iTunes

Det är värt att nämna att Apple faktiskt gräver iTunes, eftersom de flesta av de tjänster som det skapat redan förgrenar eller ersätter funktionalitet inom iTunes. I nästa version av macOS stänger Apple ut iTunes helt och Finder kommer faktiskt att ersätta iTunes-funktionaliteten i iTunes.

Finder kan säkerhetskopiera, synkronisera och låta dig flytta filer runt. Håll dig uppdaterad om vår guide snart.

Dom

Som ni ser är DearMob iPhone Manager ett utmärkt val för de som vill säkerhetskopiera sin iPhone. Det finns enkla och snabba alternativ som säkerhetskopieringen med ett klick för en fullständig säkerhetskopiering av telefonen, eller du kan säkerhetskopiera enskilda kategorier, som vi visade dig hur du gör ovan.

Säkerhetskopior med ett klick är förmodligen vårt favoritalternativ, men om du behöver dela eller överföra foton och videor till en annan enhet gör exportknappen det verkligen enkelt.

Har du använt DearMobs iPhone Manager tidigare? Vad är din favoritfunktion? Låt oss veta i kommentarerna nedan - vi vill gärna höra från dig.