Hur du ringer gratis Wi-Fi-samtal med Google Hangouts Dialer utan SIM-kort

Föreställ dig att du har en Wi-Fi-surfplatta som inte stöder SIM-kort, men du fortfarande vill ringa telefonsamtal. Att köpa en ny enhet bara för att säga "hej" till din mormor verkar inte riktigt som en effektiv lösning. Det är ju 2016, så det måste finnas ett bättre sätt, eller hur? Det finns. Med Hangouts Dialer från Google kan du ringa gratis Wi-Fi-samtal till Kanada och USA på några minuter.

Obs! Om du planerar att gräva din telefonoperatör och vill använda din telefon utan ett SIM-kort, behöver du ständig Wifi-anslutning, så idealiskt skulle du tillbringa större delen av din tid där wifi är tillgängligt. Vi testade metoden på den här telefonen utan ett SIM-kort och fungerade bra.

Allt detta har faktiskt varit möjligt sedan 2014, då Google meddelade bättre integration mellan Google Voice och Google Hangouts. Det betyder att du måste ha Hangouts version 2.3 eller senare. Om du inte är säker, oroa dig inte. Vi visar dig steg för steg hur du installerar den senaste versionen från Play Store.

  • Du kan bli av med din mobilplan: om du tillbringar större delen av din tid ansluten till Wi-Fi och kommunicerar främst via e-post eller olika snabbmeddelanden, kan du överväga att bli av med din mobilplan och bara betala för data. Du kan fortfarande behålla möjligheten att ringa telefonsamtal även om du inte är ansluten till ett Wi-Fi-nätverk, tack vare 3G- och 4G-mobilnät.
  • Du kan ringa internationella telefonsamtal : Hangouts-användare kan ringa gratis till USA och Kanada från alla länder där Hangouts-samtal är tillgängligt. Kostnaderna kan variera mycket för destinationer utanför USA, men det är alltid mycket lägre än vad du skulle få från den lokala tävlingen.
  • Du har en anledning att använda din gamla enhet igen : smartphones och surfplattor åldras snabbt och det tar bara några år för en gång en ny och blank enhet blir föråldrad och värdelös. Google Hangouts kan köras även på en rostig hårdvara och förvandla den till en bekväm telefon.
  1. Se till att du har en tillförlitlig wifi-anslutning, du kan öka dina wifi-anslutningar med dessa enheter om det behövs.
  2. Det första du behöver göra är att ladda ner appen Google Hangouts och appen Hangouts Dialer. För att göra det, följ bara länkarna eller sök i Play Store för att hitta apparna. Klicka sedan på den gröna Installera-knappen och följ instruktionerna.
  3. När du har installerat startar du Hangouts Dialer-appen. Du kan göra detta från din hemskärm, app-låda eller direkt från Hangouts-appen. Du blir ombedd att logga in med din Gmail-adress, som du troligtvis redan har, eftersom du till en början använder en Android-enhet.
  4. Då är det dags att öppna knappsatsen genom att klicka på den lilla gröna cirkeln med nio punkter i mitten, som låter dig ringa vilket kanadensiskt eller amerikanskt telefonnummer du vill ringa. Samtalskärmen ser mycket lik ut som den du använder för att ringa vanliga telefonsamtal, så att du kommer att känna dig som hemma.

Google Hangouts är inte den enda appen som låter dig prata med dina vänner och familj utan ett SIM-kort. Andra populära lösningar inkluderar bland annat användning av WhatsApp, Google Duo, GrooVe IP, Skype eller Line.

Deras delade begränsning är att du inte kan ringa ett riktigt telefonnummer - den andra personen måste ha samma app installerad på sin enhet. Som sådana är dessa appar perfekta om du bara behöver prata med en utvald grupp människor som alla är överens om att använda en enda app.