Hur du ökar volymen för Bluetooth-headset för din telefon

Trenden bland smartphone-tillverkare att ta bort 3, 5 mm-hörlursuttaget på sina enheter (för att ge mer utrymme för andra komponenter och tillåta HD-ljud med USB-porten) tvingar de flesta konsumenter att överväga att använda Bluetooth-headset. De flesta av dessa headsetvarumärken har kraftfulla ljudfunktioner men när de används på Android-enheter utnyttjas inte deras fulla potential. Volymkontrollen för Bluetooth-enheter kontrollerar bara mediavolymen för själva Android-enheten och inte Bluetooth-headsetet. Det innebär att du inte kommer att kunna få headsetets maximala volymnivå.

Det finns dock ett sätt att öka volymen för Bluetooth-headset på din telefon. Detta bör fungera för enheter som körs på Android Nougat och senare.

Det första du behöver göra är att aktivera utvecklaralternativen på din enhet. För att göra det, gå vidare till System - About phone, och tryck på “Build number” sju gånger. Gå nu till Inställningar - System - Utvecklaralternativ.

Rulla ner till avsnittet "Nätverk". Härifrån aktiverar du växeln bredvid “Inaktivera absolut volym” .

Din Bluetooth-volym och systemvolym kommer nu att vara separata. Du kan nu maximera båda inställningarna och njuta av att lyssna på musik på en högre volymnivå.