Hur du lyssnar på YouTube-musik med skärm av 2020

YouTube är en av de mest använda apparna i världen idag. Medan de flesta användare tycker att det är ett användbart arkiv för informativa videor, finns det en handfull användare (som jag) som använder den för musik och vissa ljudfiler som du inte hittar någon annanstans. Om du använder YouTube för att lyssna på en podcast eller något, är chansen stor att du inte vill kolla in videon, eftersom den mestadels är tom. För scenarier som den här är det all mening i världen att använda den helt enkelt som musikspelare.

För att inte tala om hur mycket batteri som krävs för att hålla skärmen igång genom en lång podcast eller någon annan ljudfil. Men att använda detta som bara en musikspelare har sin egen uppsättning negativ. Först och främst kan du inte lyssna på musik när du stänger av skärmen. Eftersom det i princip körs på en app har YouTube sett till att det inte fungerar när skärmen är avstängd. Även om en vanlig musikapp kan fungera även när skärmen är av, fungerar YouTube helt enkelt inte så, och med goda skäl.

Så hur kan du bli av med den gnagande frågan? Det finns flera sätt att få det att hända. Det finns den officiella rutten och den inte så officiella metoden för att uppnå ljuduppspelning från YouTube när skärmen är avstängd. Låt oss ta en titt på några av dessa alternativ.

Hur du lyssnar på YouTube-musik med skärmen av 2017

Få ett YouTube Red-prenumeration

Detta är den officiella rutten som vi talade om ovan och innebär att betala $ 9, 99 per månad som prenumerationsavgift. Med YouTube Red kan du lyssna på ljud även när du är ute av appen och även när skärmen är avstängd. För vissa fall verkar det vara värt det att betala $ 9, 99, särskilt om de flesta av dina musikbehov dyker upp från YouTube. Men om du bara är en avslappnad lyssnare är det inte riktigt vettigt att betala så mycket. Med YouTube Red har du friheten att göra som du vill med YouTube, utan att hämmas av någon av de ovan nämnda begränsningarna. Det är detta som gör detta till en ganska spännande tjänst för alla, och vi kan inte rekommendera den tillräckligt starkt för användare.

Att spela ljud medan skärmen är av är dock inte det enda tricket som YouTube Red tar med sig till bordet. Du kommer också att bli av med annonser och till och med få tillgång till lite exklusivt videoinnehåll inom en snar framtid. YouTube samarbetar med innehållsskapare för att tappa ur något originalinnehåll under de kommande månaderna.

Med detta i åtanke, att betala $ 9, 99 verkar inte så mycket. Vi vet alla hur irriterande vissa av dessa YouTube-annonser kan vara. Så att bli av med det samtidigt som du också kan spela musik med skärmen är ren lycka. Efter att ha provat funktionen personligen kan jag säga att den totalt sett har förändrat min YouTube-upplevelse. Det är i princip som ett pro-prenumeration på YouTube med alla funktioner som du bad om. En begränsning med denna tjänst är att den inte finns överallt just nu, så du måste titta noggrant innan du spenderar dina hårt tjänade pengar. Du bör dock inte ha några problem med att komma åt tjänsten om du råkar vara i USA. YouTube har en särskild sida som ger dig en lista över länder där tjänsten är tillgänglig, så se till att titta på listan i förväg.

Använda Mozilla Firefox eller Google Chrome på din Android-enhet

Nu när vi har diskuterat det officiella sättet att få YouTube att fungera på din enhet när skärmen är av, låt oss prata om en inte så officiell lösning för det här problemet. Det är ganska enkelt egentligen, eftersom du bara måste spela dina favoritfilmer med webbläsaren Firefox eller Chrome på din Android-smartphone eller surfplatta. Du måste aktivera inställningen "Begär skrivbordsplats" från menyn på Chrome, och du bör vara bra att gå. När du låser skärmen mitt i videon kan ljudet återupptas från låsskärmen. Medan Firefox inte tillåter dig djupare kontroller som att pausa / spela när det har aktiverats, låter Chrome dig göra allt detta. Att veta att detta var möjligt från Android-webbläsaren är lite överraskande, eller hur? Denna lösning kan också fungera på Chrome för iOS, för de som undrar.

Även om detta verkar vara ett mycket bra sätt att få musik att spela på YouTube när skärmen är avstängd, är det viktigt att notera att det inte fungerar hela tiden. Det betyder att det inte alltid är konsekvent. Vi måste också vara medvetna om det faktum att funktionen för denna funktion ibland beror på vilken typ av enhet du äger. Så om du upptäcker att du kan få den att fungera på din smartphone bör du inte bli förvånad om den inte fungerar på din väns telefon eller vice versa. En annan viktig aspekt att tänka på här är att du inte kommer att kunna växla mellan appar medan musiken spelas på YouTube. Jag har funnit att det fungerar vid ett flertal tillfällen med Chrome på Android, men inte alla kanske har samma typ av lycka.

Så vad är lösningen för det här? Det kan hjälpa att helt enkelt få ett YouTube Red-prenumeration för ditt YouTube-konto. Detta låter dig inte bara stänga av skärmen mitt i ljuduppspelningen, utan också låta dig växla mellan appar. I grund och botten kommer att få $ 9, 99 / månad prenumeration förvandlas YouTube till en musikapp med tillgång till miljoner videor och innehåll (annonsfritt). När det gäller mig överväger proffsen nackdelarna här. Men om du fortfarande är ganska bunden på att spendera pengar för att ha den här funktionen ombord, kan det hjälpa till att prova webbläsarnas lösningar som nämns ovan. Man kan dock inte garantera genomförbarheten av dessa funktioner.

Så här är slutresultatet, om du inte är särskilt intresserad av att spendera 10 $ varje månad för att få tryggheten i reklamfri och oavbruten musikuppspelning, kan Chrome eller Mozilla Firefox på din Android-enhet vara den enda lösningen. Men för alla andra är detta en så enkel lösning som du kan begära, så vänta inte och se till att du aktiverar YouTube Red på ditt konto direkt.