Hur du löser problem med batteriladdning och överhettning på Google Pixel 3

Problem med överhettning och batteriladdning indikerar vanligtvis att det finns ett hårdvaruproblem på en enhet. Om du upplever dessa problem på din Galaxy Pixel 3, kolla in de lösningar du kan göra nedan.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem: Google Pixel 3 tappar batteriet snabbt (problem med batteriladdning) och överhettning

Jag har en Google Pixel 3 och sedan ett tag har den stängts av någonstans från cirka 15 till cirka 65%. Den tappar laddningen mycket snabbare än tidigare, vanligtvis varar det en timme eller två innan den stängs av eller jag kopplar in den. Även om den lämnas ensam och inte använder den, har den tappat cirka 10% eller så inom 10 minuter. Det har också en tendens att bli riktigt het, riktigt snabbt. Jag är inte säker på hur jag löser dessa problem eller om det finns något sätt att lösa dem.

Lösning : Att tappa 10% av batteriet inom 10 minuter är inte normalt så det måste hända något med din enhet. Överhettning är en annan faktor som bör beaktas eftersom det inte är ett bra tecken att ha det tillsammans med snabbt batteriladdningsfråga. Eftersom det inte finns något direkt sätt att veta vad som kan orsaka problemet måste du tålmodigt göra en uppsättning felsökningssteg för att identifiera det verkliga skälet. I många liknande fall tidigare har symtom som du nämnde vanligtvis ett hårdvaruproblem. Följ felsökningsstegen nedan för att veta.

Tvungen startar om

Många Google Pixel 3-problem fixas genom att göra ett enkelt felsökningssteg: starta om. Var noga med att uppdatera systemet först och se vad som händer efter det. I ditt fall vill du simulera effekterna av att dra ut batteriet. Ibland kan tillfälliga fel orsaka att ett system blir instabilt. Vissa av dessa buggar kan försvinna när ett system uppdateras, så ett av dina felsökningssteg skulle vara att tvinga om omstarten av enheten genom att trycka och hålla ned strömbrytaren i cirka 10 till 20 sekunder. När telefonen har startat om, använd telefonen som normalt och kontrollera om problemet är.

Installera app- och Android-uppdateringar

När du hanterar Android-problem är en av de grundläggande sakerna att göra att du installerar uppdateringar för appar och operativsystem. Installera systemuppdateringar

Vissa buggar orsakas av dålig kodning. En av fördelarna med att använda en Google Pixel-enhet är det faktum att du kan vara en av de första som upplever de senaste funktionerna som Android har att erbjuda. Det kan dock också vara orsaken till att din enhet kan vara en källa till frustration. Det finns inget perfekt operativsystem så de första versionerna är vanligtvis buggy. Om din Pixel 3 XL började starta om på egen hand efter en uppdatering kan det bero på en ineffektiv kod. När Google stryker buggar släpps uppdateringar för att implementera dem. Se till att du installerar de senaste tillgängliga systemuppdateringarna när de följer med.

Som standard är Pixel 3-enheter inställda på att automatiskt installera systemuppdateringar. Du kan dock också kontrollera det manuellt själv för att se om det finns en nyare Android-version för din enhet just nu. Här är hur:

 1. Anslut din Pixel 3 till wifi.
 2. Öppna Inställnings-appen.
 3. Tryck på System nära botten.
 4. Klicka på Avancerat.
 5. Klicka på Systemuppdatering. Om du inte ser 'Avancerat' trycker du på Om telefon.
 6. Du ser din uppdateringsstatus. Följ alla steg på skärmen.

Kalibrera batteriet

Ibland kan Android tappa reda på de faktiska batterinivåerna. Gör följande för att kalibrera operativsystemet så att det får exakta batterinivåavläsningar:

 1. Töm batteriet helt. Detta innebär att du använder din enhet tills den stängs av av sig själv och batterinivån läser 0%.
 2. Ladda telefonen tills den når 100%. Se till att använda originalladdningsutrustning för din enhet och låt den ladda helt. Koppla inte ur enheten i minst två timmar till och använd den inte heller under laddning.
 3. Koppla bort enheten efter den förflutna tiden.
 4. Starta om enheten.
 5. Använd din telefon tills den slutar gå slut.
 6. Upprepa steg 1-5.

Utför en huvudåterställning

Om problemet kvarstår efter att ha gjort de tre förslagen ovan, är den mest troliga lösningen som hjälper genom att återställa programinställningarna till deras standardvärden. Återigen antar detta att din Pixel 3 XL aldrig skadades fysiskt innan du fick problemet. Om du tappade den eller utsatte den för vatten, kan återställningen av fabriken vara meningslös eftersom det inte löser någon fysisk defekt.

För att återställa Google Pixel 3 XL till fabrik:

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina personuppgifter.
 2. Stäng av din Google Pixel 3 XL.
 3. Tryck och håll ned Power + Volume Down-knapparna tills bootloader-läget (bild av en Android med Start ovanför) visas och släpp sedan.
 4. Välj återställningsläge. Du kan använda volymknapparna för att bläddra igenom tillgängliga alternativ och strömknappen för att välja. Enheten blinkar Google Startskärm en stund och startar sedan om i återställningsläget.
 5. Om du presenterar en bild av en trasig Android med "No Command" tryckt på skärmen, tryck och håll ned strömbrytaren. Tryck på Volym upp-knappen en gång. Släpp sedan strömbrytaren.
 6. Välj skärmen för återställning av Android / fabriksinställning på skärmen Android Recovery.
 7. Välj Ja. Vänta i flera minuter tills återställningsprocessen för fabriksdata slutförs.
 8. Välj Reboot system nu. Tillåt flera minuter för att återställa och återställa processerna från fabriksdatorn.
 9. Ställ upp telefonen igen.

Få professionell hjälp

Om din Pixel 3 fortsätter att tappa batteriet snabbare än väntat och överhettas, är det troligen bortom din förmåga att göra. Det kan vara ett hårdvarufel som vi inte vet om. Låt en Google-certifierad personalpersonal undersöka hårdvaran så att den kan fixas.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.