Hur du löser batteriet tömning problem på din iPhone 5, batteriet tömmer så snabbt

Strömproblem inklusive batteriladdningsproblem på en iPhone uppträder vanligtvis bland andra symtom på slitage. Trots detta kan dessa problem också uppstå tidigare på grund av systemfel och falska appar. I det här inlägget behandlas en liknande fråga på iPhone 5-batteriet som tappas så snabbt. Läs vidare för att ta reda på hur du kan hantera problem med batteriladdning på samma iPhone.

Innan vi fortsätter, om du letar efter en lösning på ett problem med din telefon, försök att bläddra igenom våra felsökningssidor för att se om vi stöder din enhet. Om din telefon finns i listan över våra enheter som stöds går du till felsökningssidan och letar efter liknande problem. Använd gärna våra lösningar och lösningar. Oroa dig inte att det är gratis. Men om du fortfarande behöver vår hjälp, fyll i vårt frågeformulär för iOS-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Felsökning av mjukvarorelaterat batteriladdningsproblem på iPhone 5

Som nämnts tidigare beror inte batteriets tömningsproblem alltid på hårdvaruskador, men kan också tillskrivas mjukvarorelaterade problem. Om ditt iPhone 5-batteri började tömmas så snabbt efter installation av en ny app, uppdatering av programvara, ändring av inställningar eller anpassning av visningsalternativ, kan du utföra följande procedurer förmodligen kunna fixa det. Försök och se om någon av dessa metoder kan lösa problemet med batteriladdning på din iPhone 5.

Första lösningen: Rensa alla bakgrundsappar.

Appar som lämnas i bakgrunden är tekniskt inaktiva men de fortsätter också att använda din telefons ström. Ju fler appar du lämnade avstängd, desto mer ström förbrukas. Som ett resultat tappas telefonens batteri snabbare. Detta är en av de främsta orsakerna till att det rekommenderas att rensa bakgrundsappar då och då. Följ bara dessa steg om du ännu inte har gjort det:

 1. Dubbeltryck på Hem-knappen för att starta den senaste appskärmen. På den här skärmen ser du förhandsgranskningarna av apparna som du nyligen har använt men inte stängt.
 2. Dra uppåt på varje appkort / förhandsvisning för att stänga eller avsluta enskilda appar.

När du är klar med att rensa alla bakgrundsappar, startar du om eller mjuk återställer din iPhone för att dumpa alla skräpfiler som är lagrade som cache i telefonminnet och systemmapparna. Se bara dessa steg om du inte har mjuk återställning av din iPhone 5 ännu:

 1. Tryck och håll in Hem-knappen och Sleep / Wake-knappen samtidigt i cirka 10 sekunder.
 2. Släpp båda knapparna när Apple-logotypen visas.

Vänta tills din telefon startar om och försök sedan använda den igen som du normalt gör och se om problemet med batteriladdningen fortsätter.

LÄS Också: Hur man löser problemet med Apple-batteriets tömning av batteri, se till att batteriet tappas så snabbt

Den andra lösningen: Ta bort och / eller installera om falska appar.

Rogue-appar kan också utlösa snabbt batteriladdning eftersom de kan konsumera mer än den normala mängden energi de ska använda. Om problemet började efter att ha installerat en app kommer det sannolikt att få en omedelbar lösning om du tar bort den. Annars räkna ut vilka från dina appar som använder mest av din batteritid och försök sedan installera om dem. Här är hur:

 1. Öppna appen Inställningar från din startsida.
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Klicka sedan på Storage & iCloud Usage.
 4. Navigera till avsnittet Lagring och tryck sedan på Hantera lagring.
 5. Hitta den misstänkta appen som du vill ta bort.
 6. Och tryck sedan på alternativet för att välja och ta sedan bort appen från din telefon.

När du har tagit bort falska appar öppnar du App Store om du vill installera om de appar du har tagit bort.

Tredje lösningen: Installera väntande uppdateringar för appar och iOS.

Att hålla appar uppdaterade kan också hjälpa till att hålla dina appar stabila och förhindrar dem från att orsaka strömproblem. Om du inte har konfigurerat dina appar för automatisk uppdatering måste du manuellt installera väntande uppdateringar via App Store. Se till att din telefon är ansluten till Internet och har gott minne för att tilldela nya uppdateringsfiler för dina appar. Se också till att din iPhone är ansluten till laddningen för att förhindra eventuella strömavbrott som kan störa uppdateringsprocessen. Följ sedan stegen när du är redo att uppdatera dina appar:

 1. Klicka för att öppna App Store från din startsida.
 2. Från App Store-skärmen bläddrar du ner till botten och knackar sedan på fliken Uppdateringar . Om du gör det öppnas en ny skärm som innehåller en lista över appar med väntande uppdateringar.
 3. För att uppdatera enskilda appar klickar du på knappen Uppdatera bredvid namnet på en app.
 4. För att uppdatera alla appar på en gång trycker du på knappen Uppdatera alla längst upp till höger.

Förutom appuppdateringar kan installation av den senaste iOS-versionen som är tillgänglig för din iPhone också kunna lösa batteriets tömningsproblem på din telefon, särskilt om skadlig programvara och programvarufel är skyldiga. Allt du behöver göra är att följa dessa steg för att komma igång:

 1. Tryck på Inställningar från din startsida.
 2. Bläddra till och tryck på Allmänt .
 3. Klicka på Programuppdatering.

Följ resten av instruktionerna på skärmen för att ladda ner och installera uppdateringen.

LÄS Också: Hur man fixar en iPad Air 3 2020 som inte kan uppdatera iOS trådlöst

Fjärde lösningen: Hantera bildskärmsinställningar för att åtgärda batteriets tömningsproblem på din iPhone 5.

Att minska skärmens ljusstyrka, inaktivera onödiga animationer och aktivera energisparläge på telefonen kan också hjälpa till att bromsa eller minska batteriförbrukningen på din iPhone.

För att justera eller sänka skärmens ljusstyrka på din iPhone 5, följ så här:

 1. Gå till Hem-skärmen och tryck sedan på Inställningar .
 2. Rulla ner till och knacka på Ljusstyrka & tapeter.
 3. Dra skärmens ljusstyrka till vänster för att minska eller sänka telefonens skärmens ljusstyrka.

Du kan också justera skärmens ljusstyrka manuellt genom kontrollcentret. Öppna bara Kontrollcentret på din telefon och dra sedan ikonen för ljusstyrka (sol).

Ett annat sätt att minska strömförbrukningen är att inaktivera onödiga skärmanimationer. Så här avaktiverar du onödiga skärmanimationer:

 1. Tryck på Inställningar på startsidan .
 2. Välj Allmänt .
 3. Klicka på Tillgänglighet .
 4. Klicka sedan på Minska rörelse.
 5. Växla omkopplaren för att slå på funktionen.

Om du gör det stängs animationer av när du startar och stänger appar på din iPhone. Det kommer också att inaktivera parallaxfunktionen i dina bakgrundsinställningar. Detta resulterar därför i att energiförbrukningen på din telefon minskas.

Din iPhone har också energisparläge, som kan aktiveras när du behöver förlänga batteriets livslängd och använda enheten innan du laddar den. För att aktivera energisparläge hänvisar du till dessa steg:

 1. Tryck på Inställningar på startsidan .
 2. Välj Batteri .
 3. Tryck sedan på omkopplaren för att slå på låg effektläge.

Du kan också göra justeringar från Control Center.

 • För att göra det, gå vidare till Inställningar-> Kontrollcenter-> Anpassa kontrollmenyn och välj sedan Låg effektläge för att lägga till det i Kontrollcentret.

När lågenergiläget är aktiverat kommer mängden kraft som din iPhone använder att reduceras. Detta är viktigt när telefonens batteri tar slut.

Att aktivera strömläge hjälper din telefon att hålla längre innan du laddar den. Den enda nackdelen är att vissa funktioner och uppgifter kanske inte fungerar förrän din telefon laddas upp till 80% eller högre.

 1. Om du vrider ljud- och aviseringar kan du också minska energiförbrukningen. Detta kan göras genom att aktivera telefonens DND-funktion. Här är hur:
 2. Dra åt vänster över en varning eller grupp av varningar.
 3. Tryck på Hantera .
 4. Peka på Leverera tyst om du vill att dina aviseringar ska visas i meddelandecentret men inte på låsskärmen, spela ljud eller visa banner- eller badge-ikonen.
 5. Tryck på Stäng av för att stänga av alla aviseringar för en specifik app.

Du kan också stänga av alla aviseringar utan några undantag genom att aktivera Stör ej.

 • Gå bara till Inställningar-> Stör inte på menyn och slå sedan på brytaren för att slå på Stör inte på.

Du kan också hantera och aktivera den här funktionen från kontrollcentret.

 • För att göra detta, dra upp från botten av skärmen och knacka på den halvmåneikonen bredvid skärmens rotationslås.

Med Stör inte stör är avstängda aviseringar och varningar.

Förutom att stänga av oönskade aviseringar kan inaktivering av automatisk synkronisering och hämtning av e-post också bidra till att minska strömförbrukningen på din telefon.

Femte lösningen: Återställ alla inställningar på din iPhone 5.

Felaktiga inställningar inklusive de som kommer från de nyligen installerade uppdateringarna är också andra faktorer att eliminera. Och det är när du behöver återställa alla inställningar på din iPhone 5. Så här görs:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Bläddra till och tryck på Återställ .
 4. Välj alternativet för att återställa alla inställningar.
 5. Ange ditt enhets lösenord om du uppmanas.
 6. Tryck sedan för att bekräfta att du vill återställa alla inställningar på din iPhone.

När återställningen är klar raderas alla dina anpassade inställningar medan de ursprungliga alternativen och värdena återställs. Om du vill använda nödvändiga funktioner, särskilt de som är inaktiverade som standard, måste du göra nödvändiga justeringar av dina telefoninställningar.

LÄS Också: Hur man fixar en iPhone 5c som är överhettad

Sista utväg: Radera din iPhone och återställ standardinställningarna (fabriksinställning).

Bland de sista alternativen du har om batteriets tömningsproblem fortsätter är en fabriksåterställning. Detta kommer att torka allt från ditt iPhone-system inklusive komplexa systemfel och envisa buggar som fick batteriet att tömmas snabbare än vanligt. Den största nackdelen är dock att du skulle förlora personlig information, nedladdningar och andra filer som sparats på din iPhone-lagring. Säkerhetskopiera alla dessa viktiga filer till iTunes eller iCloud om du vill fortsätta. Följ sedan stegen för att starta hela systemåterställningen genom inställningar:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Välj Återställ .
 4. Klicka på Radera allt innehåll och inställningar från de angivna alternativen.
 5. Om du uppmanas att ange ditt lösenord för att fortsätta.
 6. Tryck sedan för att bekräfta att du vill radera din iPhone och återställa fabriksinställningarna.

Du kan också använda iTunes för att radera och återställa fabriksinställningarna manuellt på din iPhone 5 med en Windows- eller Mac-dator. Anslut bara din iPhone till datorn så kan du följa resten av iTunes-kommandona för att få återställningen. För att göra det tydligare har jag visat standardförfarandet för manuellt radering och återställning av fabriksinställningar på din iPhone via iTunes. Så här görs:

 1. Öppna iTunes på din dator.
 2. Anslut din iPhone till datorn med den ursprungliga USB-kabeln / Lightning-kabeln.
 3. Vänta tills din iPhone synkroniseras och dyker upp i iTunes.
 4. Välj din iPhone 5 när den visas i iTunes. Klicka bara på ikonen.
 5. Navigera till panelen Sammanfattning och klicka sedan på Återställ iPhone- knappen.
 6. Om du uppmanas att klicka på Återställ igen för att bekräfta att du vill radera din enhet i iTunes.
 7. När du har raderat din iPhone installerar iTunes sedan den senaste iOS-versionen som är tillgänglig för din enhet.

Vänta tills telefonen är klar återställs till fabriksinställningarna och startar sedan om automatiskt. Då kan du börja ställa in det som nytt.

Om batteriet började tömmas så snabbt efter uppdatering av iOS, är det mer troligt på grund av ett iOS-fel. I så fall kan återställning av din iPhone från en tidigare iOS-säkerhetskopiering betraktas som en tillfällig lösning.

Tömmer ditt iPhone 5-batteri fortfarande så snabbt?

Problemet med batteriladdning kan fortsätta även efter att alla ovannämnda lösningar har tömts om hårdvaruskador finns på telefonens strömkomponenter. Det är vanligtvis vad som händer om batteriet är skadat. För att rensa detta kan du ta din iPhone till närmaste Apple-auktoriserade center så att en tekniker kan ta en titt på den och sedan reparera eventuella identifierade skadade komponenter.

Alternativt kan du också överväga att få en uppgradering. Kanske är det dags för dig att byta ut din gamla iPhone med en ny modell. Prata med din operatör om hur du får en ny iPhone genom kontouppgraderingar.

Anslut oss

Vi strävar efter att hjälpa våra läsare att fixa problemen med sina telefoner såväl som att lära sig att använda sina enheter på rätt sätt. Så om du har andra problem kan du besöka vår felsökningssida så att du själv kan kontrollera de artiklar som vi redan har publicerat som innehåller lösningar på vanliga problem. Vi skapar också videor för att visa hur saker görs på din telefon. Besök vår Youtube-kanal och prenumerera på den. Tack.