Hur du låser upp Galaxy J5-skärmen om du glömmer PIN-koden, mönstret eller lösenordet

Vissa av oss kan glömma viktiga saker som kanske inte har stor konsekvens. Men om du glömmer hur du låser upp din telefon nuförtiden är vi ganska säkra på att det kommer att orsaka huvudvärk, särskilt om du inte vet vad du ska göra härnäst. Dagens korta handledning visar dig de tre metoderna för att låsa upp din Galaxy J5 om du inte kommer ihåg din PIN-kod, mönster eller lösenord.

Innan vi fortsätter ska vi påminnas om att vi ger svar på Android-problem. Om du letar efter lösningar på ditt eget #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem: Hur man låser upp Galaxy J5-skärmen om du glömmer PIN-koden, mönstret eller lösenordet

Min telefon är i ultra power-läge och jag kommer inte ihåg mitt mönster jag försökte stänga av den men det fungerade inte och jag försökte samsung hitta mitt telefonalternativ men de fungerar inte eftersom min telefon inte är ansluten till wifi . Förutom en fabriksåterställning som jag inte kommer att göra eftersom jag inte har säkerhetskopierat den nyligen vad ska jag göra och inte kan utföra på grund av telefonens låsläge.

Vad gör du om du glömmer ditt Galaxy J5 skärmlåsningsalternativ?

Helst ska du inte glömma skärmens upplåsningsalternativ (PIN, Mönster eller Lösenord). Telefonstillverkare som Samsung måste balansera behovet av att säkra telefonen från obehörig åtkomst och legitimt krav på att låsa upp skärmen om en användare glömmer låsa upp alternativet. För att uppnå den nämnda balansen, både Samsung (tillverkare) och Google (Android-utvecklaren), kom med sätt att låta användare låsa upp en skärm så länge grundkraven är uppfyllda.

Just nu finns det bara tre sätt att låsa upp en Samsung Galaxy J5-skärm om du inte kan komma ihåg ditt skärmlåsalternativ:

 • Android Enhetshanterare
 • Samsung Hitta min mobil
 • Återställ fabrik eller master

Nedan följer stegen för att använda var och en av dem.

Metod 1: Lås upp din Galaxy J5-skärm med Android Device Manager

Detta bör vara det första alternativet som du behöver prova eftersom det använder Googles egen fjärråtkomst till din enhet. Android Device Manager kan bara fungera om du tidigare har loggat in på ditt Google-konto i din telefon innan du glömde hur du låser upp det. Du kan inte använda detta om det inte finns något Google-konto i enheten, eller om du använder ett annat konto helt. Andra grundläggande krav inkluderar följande:

 • telefonen är påslagen
 • telefonen är ansluten till wifi eller mobildata
 • telefonens GPS eller plats är på (ADM kan fortfarande fungera utan detta)

Om något av dessa krav inte uppfylls finns det en chans att du inte kan använda ADM för att låsa upp din Galaxy J5. Men om allt är inställt kan du fortsätta att låsa upp enheten genom att göra följande:

 1. Gå till Android Enhetshanteraren på din dator eller en annan smartphone.
 2. Hitta din Galaxy Galaxy J5 på skärmen.
 3. Aktivera funktionen "Lås & radera".
 4. Följ de angivna stegen på sidan för att låsa din telefon.
 5. Ställ in ett tillfälligt lösenord.
 6. Ange det tillfälliga lösenordet på din J5.
 7. Skapa ett nytt lösenord.

Metod 2: Lås upp din Galaxy J5-skärm med Samsung Find My Mobile

Om du inte kan använda ADM av någon anledning, är det andra alternativet för att fjärrlåsa skärmen via Samsungs egna Find My Mobile-funktion. För att den ska fungera måste du ha registrerat din enhet på Find My Mobile-webbplats eller -tjänst i förväg. Och som ADM kräver det också vissa saker. Nedan följer de nödvändiga saker som måste uppfyllas för att du ska kunna använda det:

 • Hitta min mobil är aktiverad
 • Googles positionstjänst är aktiverad
 • telefonen är ansluten till wifi eller mobildata

Om du redan har registrerat din enhet till Samsungs Find My Mobile-tjänst innan och resten av kraven uppfylls, kan du göra följande för att låsa upp din telefon:

 1. Gå till Samsung Find My Mobile-webbplats på din dator och logga in.
 2. Om du har flera enheter registrerade, se till att välja rätt enhet längst upp till vänster på skärmen.
 3. Klicka på pilikonen för att börja söka efter din enhet.
 4. När tjänsten har hittat enheten bläddrar du ner till höger tills du ser alternativet Lås upp min enhet.
 5. Klicka på Lås upp min enhet.
 6. Ange ditt Samsung-lösenord.
 7. Klicka på Lås upp.

Metod 3: Lås upp din Galaxy J5-skärm med Factory reset eller Master reset

Om du inte kan göra de två första alternativen ovan av någon anledning, bör återställning av fabriken hjälpa till. Kom dock ihåg att om det finns ett Google-konto som har lagts till enheten, vill du se till att du kan ange rätt användarnamn och lösenord efter en fabriksåterställning. Annars låses din J5 för alltid på grund av fabriksinställningsskydd.

Återställning av fabrik kommer naturligtvis att torka av enhetens interna lagring. Om du inte säkerhetskopierade dina filer innan telefonen låstes är de bra som borta nu.

Så här fabriksinställer du din Galaxy J5:

 1. Stäng av din Samsung Galaxy J5 helt.
 2. Tryck och håll först Volym upp och Hem-knapparna och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. Håll de tre knapparna intryckta och när 'Samsung Galaxy J5 visar, släpper du strömknappen men fortsätter att hålla de andra två.
 4. När Android-logotypen visas släpper du både Volume Up- och Home-knapparna.
 5. Meddelandet "Installera systemuppdatering" kommer att visas på skärmen i 30 till 60 sekunder innan skärmen för Android-systemåterställning visas med dess alternativ.
 6. Använd knappen Volym ned för att markera alternativet "Ja - ta bort alla användardata" och tryck på strömbrytaren för att välja den.
 7. När processen är klar använder du Volym ned-knappen för att markera alternativet "Starta om systemet nu" och tryck på strömknappen för att starta om telefonen.
 8. Omstarten kan ta lite längre tid att slutföra, men oroa dig inte och vänta på att enheten ska bli aktiv.

Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.