Hur du låser upp en Verizon-telefon som du kan använda i ett annat nätverk

Så du har en Verizon-telefon och undrar hur du kan låsa upp telefonen och använda den i ett annat nätverk. Detta kan vara en viktig process, särskilt när du åker i ett område där Verizons cellsignal inte är lika stark, eller om du är på väg utomlands och vill använda en lokal transportör som inte kommer att bryta banken.

Lyckligtvis är Verizon en av de få bärare där ute som gör processen väldigt enkel. Så om du inte är helt säker på hur du låser upp en Verizon-telefon måste du följa med nedan när vi tar dig steg för steg genom upplåsningsprocessen.

Lås upp en Verizon-telefon

Att låsa upp en smartphone på Verizon är lätt, särskilt 2020. Det är faktiskt så enkelt att Verizon inte behöver erbjuda en upplåsningsportal eller några riktlinjer för hur du låser upp din telefon. Det beror på att SIM-utrustade 4G LTE-telefoner på Verizon låses upp från get-go. Det stämmer, samma dag som du köper din telefon från Verizon kan du välja att byta ett AT&T SIM-kort till, om du ville! Det finns ingen kod du behöver ta itu med här. Här är ordet från Verizon själv:

”Vi låser inte de flesta telefoner eller surfplattor som aktiveras med vår efterbetalningstjänst varken under eller efter löptiden för ditt serviceavtal eller försäljningsavtal om enhetsbetalningsplan. Vi låser inte våra 4G LTE-enheter, och ingen kod behövs för att programmera dem för användning med en annan operatör. "

Nu finns det ett par saker du behöver komma ihåg med denna process. De flesta Verizon-telefonerna fungerar felfritt på GSM-nätverk; dock har Verizon varit en CDMA-bärare i flera år, vilket innebär att det är det primära nätverket som många av dess telefoner har drivit på. Så några av de äldre telefonerna kanske inte har de GSM-radioapparater som krävs för att ringa och sms i USA, för att inte ens tala om att de kan fungera på LTE. Än en gång bör du vara bra så långt som någon ny Verizon-telefon går.

Om du har problem med att låsa upp kan du alltid ringa Verizon-hotline för SIM-upplåsning - 888-294-6804.

Tyvärr är efterbetalda 3G-enheter, även om de är sällsynta i dag, lite svårare. Koden för att låsa upp dessa är antingen "000000" eller "123456". Dessa låter dig använda dem i andra trådlösa nätverk; dock har Verizon också ett märke av World Devices, som du måste ta in i butiken för att få låst upp.

Förbetalda enheter är ett helt annat bollspel. Liksom efterbetalda 3G-enheter kan de flesta förbetalda alternativ låsas upp med "000000" eller "123456 ″; Men de förbetalda enheterna som du tar tag i från hyllan i din lokala butik måste aktiveras i 12 månader innan de kan låsas upp. Och vid den tidpunkten måste du ringa Verizon-support - 888-294-6804 - eller gå till en Verizon-butik för att få en teknik som hjälper dig att låsa upp den.

Använd en tredje parts tjänst

Att låsa upp telefonen på Verizon kan resultera i mycket byråkrati (åtminstone när det gäller förbetalda enheter). När allt kommer omkring, de verkligen vill hålla dig i deras nätverk och inte på en konkurrent nätverk. Som sagt kan du hoppa över Verizon-byrån genom att helt enkelt använda en tredje parts tjänst för att låsa upp din telefon. Detta kommer vanligtvis att kräva att du når in din plånbok för några dollar (vissa kan kosta upp till $ 60), men det kommer att få din telefon att fungera på ett annat nätverk på nolltid och utan all hinder från Verizon.

Du vill dock söka och undersöka bra företag för detta. Se till att de är ansedda, annars kan du hamna överlämna dina pengar till en i gengäld för, ja, ingenting. De flesta välrenommerade företag där ute kommer att ha ett kundtjänstteam i standby för att hjälpa dig att låsa upp din telefon med deras levererade kod.

Dom

Verizon är faktiskt en av de lättare bärarna när det gäller att låsa upp enheter. Som nämnts är alla deras 4G LTE-enheter redan låsta upp. Du behöver bara se till att om du försöker använda telefonen på en GSM-operatör, att din Verizon-telefon har de nödvändiga GSM-radioerna. De senaste enheterna kommer att vara bra på det här, men du kanske får problem med några av de äldre telefonerna - gör din forskning så kommer du att ha det bra!

Har du en olåst Verizon-telefon? Hur lätt var det för dig att använda det i en annan operatørs nätverk?