Hur du låser upp en sprintelefon gratis

Så du har en telefon i Sprints nätverk och du vill låsa upp den för att användas i ett annat nätverk i USA eller på en lokal transportör i ett land du reser till. Vanligtvis när du köper en telefon från en operatör låses den i operatörens nätverk, vilket betyder att du inte kan ta en Sprint-telefon och omedelbart gå över till Verizon eller T-Mobile. Men utöver det är Sprint ganska begränsad och strikt så långt det går att låsa upp, men det finns fortfarande en handfull väg att låsa upp en Sprint-telefon gratis så att du kan använda den på andra nätverk där ute. Och den här metoden fungerar om du vill låsa upp iphone eller låsa upp Android-telefoner.

Om du inte är säker på det, var noga med att följa nedan när vi tar dig steg för steg genom upplåsningsprocessen.

förutsättningar

Sprint har faktiskt en hel del förutsättningar för att låsa upp din telefon i deras nätverk, och de är i allmänhet inte skonsamma på dem alls.

  1. Först måste enheten uppenbarligen vara en smartphone eller surfplatta från Sprint.
  2. Sprint säger att det också måste vara en telefon som är inhemsk SIM-upplåsning som kan användas för de inhemska Förenta staterna.
  3. Liksom med andra transportörer kan enheten inte ha rapporterats som förlorad, stulen eller blockerad. Om så är fallet är det i allmänhet vad transportörer kallar ”svartlista” och kan inte låsas upp.
  4. Enheten kan endast låsas upp om ditt konto är i gott skick, vilket i allmänhet innebär betalningar i tid och en bra historia med Sprint.
  5. Dessutom kan du inte låsa upp enheten direkt efter att du har köpt den. Den måste ha varit aktiv minst 50 dagar på motsvarande servicelinje.
  6. Slutligen får inga utestående eller väntande betalningar, inklusive installationsavgifter för en enhetsbetalningsplan.

Sprint har många av samma krav för att låsa upp en enhet för internationella resor; enheten måste dock vara SIM-låsbar för internationell resa.

Sprint Forward Prepaid-enheter har alla samma krav, men istället för att vara aktiva i 50 dagar måste den vara aktiv i 12 månader innan den kan låsas upp. Dessutom måste du ringa Sprint Prepaid Customer Service för att låsa upp den - numret är 855-639-4644.

Lås upp en Sprint-telefon

Sprint har några ganska stränga krav när det gäller att låsa upp en telefon, men när du möter dem måste du ta telefonen med Sprint för att låsa upp din telefon. Du kan gå över till Sprints webbplats och komma dit onlinechatt, eller så kan du ringa deras kundtjänst för att starta processen.

Det finns dock vissa varningar. Sprint - som Verizon - är en CDMA-bärare, men är faktiskt lite sämre än Verizon. Det beror på att Sprint-telefoner som har ett SIM-kortplats som har lanserats under de senaste åren inte kan låsas upp. Du kan bara inte sätta SIM-kortet i en annan operatör inuti. Sprint säger dock att enheter som fungerar på ett SIM-kort som tillverkades efter 2015 är upplåningsberättigade och vanligtvis låses upp automatiskt när kraven uppfylls.

Eller, om du inte vill vänta på att Sprints automatiska system kommer att komma ikapp, kan du alltid prata med dem via onlinechatt eller ett telefonsamtal.

En av de mer unika saker som Sprint erbjuder är tillfällig upplåsning för internationella resor. Detta är vanligtvis ett korttidspass som är aktiverat för din telefon om du uppfyller kraven. Du kan begära en tillfällig upplåsning via telefon, eller så kan du gå in på sidan Mitt konto på Sprint-webbplatsen. Du behöver bara välja den telefon du vill låsa upp och klicka på länken som säger Lås upp enheten för att använda int'l SIM .

Tyvärr, till skillnad från alla andra operatörer, är Sprint inte ens försiktig för servicemedlemmar - du måste fortfarande uppfylla kraven för att låta din Sprint-telefon låsas upp.

Använd en tredje parts tjänst

Låter inte Sprint dig låsa upp din smartphone? Tja, inte allt hopp är förlorat än. Den goda nyheten är att du också kan använda en tredje parts tjänst för att låsa upp din telefon. Om du använder ett tredjepartsupplåsningsföretag kan din telefon fungera i ett annat nätverk på nolltid och utan all byråkrati från din operatör. Det kostar vanligtvis lite pengar, som kan variera från ett par dollar hela vägen upp till i genomsnitt 60 dollar.

Du vill dock söka och undersöka bra företag för detta. Se till att de är ansedda, annars kan du hamna överlämna dina pengar till en i gengäld för, ja, ingenting. När du köper en kod skickas den vanligtvis direkt till den medföljande e-postadressen.

Dom

Sprint är en av de svårare transportörerna på marknaden när det gäller att låsa upp smarttelefoner i nätverket. Det finns ingen app du kan använda för att låsa upp telefonen, och det finns inte heller en Request Portal för en enhetslåsning som du kanske hittar med AT&T. Sprint sänder verkligen inte sina telefoner låsta upp från get-go med Verizon. Du måste verkligen ta telefonen med Sprint för att sätta in en upplåsningsbegäran, tyvärr.