Hur du låser upp en förstärkt mobiltelefon

Så du köpte en telefon från Boost Mobile, antingen från butiken eller från hyllan. Nu är du på väg till ett område där signalen på transportören inte är så bra, eller du letar efter mer prisvärda alternativ så långt internationella resor går. Du vill inte köpa en helt ny telefon för något av scenerna, så du måste ta en upplåsningskod från Boost Mobile för att kunna använda den telefonen i andra nätverk.

Boost Mobile, som är ett dotterbolag till Sprint, gör det lite svårare än de flesta att låsa upp Boost Mobile-enheter; men det är långt ifrån omöjligt. Så låt oss komma igång, ska vi?

förutsättningar

För att låsa upp en smartphone på Boost Mobile är det kriterierna som du måste uppfylla innan Boost Mobile kommer att gå vidare med det:

  1. Personen som begär att enheten låses upp är en autentiserad nuvarande eller tidigare kund eller en enskild ägare som kan ange kontonummer eller kontonamn för det konto som senast är kopplat till enheten.
  2. Enheten har inte rapporterats som förlorad eller stulen eller på annat sätt flaggad som inte berättigad att låsas upp, annars känd som svartlistad.
  3. Enheten har varit aktiv i minst 12 månader på samma konto (under Utrustningshistorik) och en betalning har gjorts inom de senaste 90 dagarna efter det 12-månaders aktiveringsjubileumet.

Det är värt att notera att om du får en ersättningsenhet, t.ex. under garanti, kommer den med samma upplåsningsdatum som den ursprungliga enheten.

Innan vi börjar är det värt att notera att när du låser upp din Boost Mobile-enhet och aktiverar den på en annan operatör kanske du aldrig kommer att kunna aktivera igen på Boost Mobile. Med det i åtanke kan vi låsa upp din Boost Mobile-enhet.

Hur du låser upp en Boost-mobiltelefon

Boost Mobile har inget enkelt, automatiserat sätt att låsa upp din smartphone. Men så länge du uppfyller kraven som dotterbolaget har på plats kan du ringa transportören ett samtal för att begära SIM-upplåsning. Du kan ringa Boost Mobile Customer Care på 1-888-BOOST-4U.

Eftersom Boost Mobile är ett dotterbolag till Sprint kan du också komma i kontakt med Sprint för att se om enheten kan låsas upp, även om det i allmänhet är bättre att gå direkt till källan.

Det är värt att notera att Boost Mobile använder Sprint-torn, och så fungerar allt väsentligt på ett CDMA-nätverk. Det betyder att en Boost Mobile-enhet före 2015 i allmänhet inte kommer att fungera bra på andra GSM-nät, men kan fungera bra på andra CDMA-nätverk som Verizon.

Men om du har en Boost-mobiltelefon som tillverkades efter 2015, och så länge den uppfyller förutsättningarna, bör du kunna låsa upp den och använda den på alla GSM-nätverk, inklusive AT&T, T-Mobile och som de som är utomlands. Det är emellertid alltid värt att göra lite mer forskning och se till att telefonen som låses upp har alla nödvändiga radioapparater för att använda prat, text och 4G LTE i en GSM-inställning.

Använd en tredje parts tjänst

Boost Mobile låter dig inte låsa upp din smartphone? Tja, inte allt hopp är förlorat än. Den goda nyheten är att du också kan använda en tredje parts tjänst för att låsa upp din telefon. Om du använder ett tredjepartsupplåsningsföretag kan din telefon fungera i ett annat nätverk på nolltid och utan all byråkrati från din operatör. Det kostar vanligtvis lite pengar, som kan variera från ett par dollar hela vägen upp till i genomsnitt 60 dollar.

Du vill dock söka och undersöka bra företag för detta. Se till att de är ansedda, annars kan du hamna överlämna dina pengar till en i gengäld för, ja, ingenting. När du köper en kod skickas den vanligtvis direkt till den medföljande e-postadressen.

Dom

Här har vi visat dig hur du kan låsa upp din Boost-mobiltelefon för att använda ett annat operatörs nätverk. Det är inte en enkel process, som många operatörer har Boost Mobile några ganska stränga krav som du måste uppfylla innan de till och med låser upp din enhet. Men om du vill hoppa över all byråkrati kan du alltid använda en upplåningstjänst från tredje part för att få din Boost-mobiltelefon att arbeta med en annan operatör.

Har du fått en Boost-mobiltelefon olåst tidigare? Hur gick processen för dig? Låt oss veta i kommentarerna nedan.