Hur du låser upp din Galaxy Note9 om lösenordet inte fungerar (skärmen låses inte upp)

Det finns tillfällen att vi kan glömma vår PIN-kod eller lösenord för att låsa upp våra telefoner. I detta felsökningsavsnitt hjälper vi en användare som försöker låsa upp sin Galaxy Note9. Han glömde dock inte lösenordet men telefonen låser helt enkelt inte upp sig av någon anledning. Lär dig vad du ska göra när du möter det här problemet nedan.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem: Galaxy Note9-skärmen låser upp lösenordet fungerar inte

Inga problem förrän idag. Plötsligt när jag försöker låsa upp min telefon med en alfabetisk lösenord blir den svart skärm i några sekunder och sedan tillbaka till låsskärmen. Detta händer när jag försöker stänga av eller starta om. Jag får hela tiden låsskärmen efter att jag har skrivit in lösenordet korrekt. Den hårda återställningen fungerar inte. Jag har försökt titta på videor och följ instruktionerna men jag kan inte komma förbi låsskärmen.

Lösning : Det finns inget sätt att veta säkert varför din Note9 fungerar som den gör när du försöker låsa upp den. Nedan finns de lösningar som du kan göra för att fixa det.

Rensa cache-partition

Om du är säker på att du anger rätt lösenord eller lösenord men skärmen inte låser upp alls, är det första du vill göra med att hantera systemcache. Det kan vara skadat och orsaka problemet just nu. Försök rensa cache-partitionen där den ligger och se vad som händer.

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'ja' är markerad och tryck på strömbrytaren.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Starta om till säkert läge

Ett annat bra sätt att eventuellt lösa problemet är genom att låsa upp enheten när den är i säkert läge. Detta är för att se om det finns en app som hindrar systemet från att känna igen lösenordet. I säkert läge får ingen nedladdad app köras. Om du bara kan låsa upp enheten i säkert läge men inte i normalt läge måste du göra en uppföljningsfelsökning senare för att identifiera den dåliga appen.

Så här startar du upp telefonen i säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.
 8. Lås upp skärmen.

Om du kan låsa upp telefonen här betyder det att det finns ett app-problem. För att veta vilken av dina appar som är skylden, vill du göra en process för eliminering. Här är hur:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. Om skärmen låser upp i säkert läge kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till. Gör det en i taget.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din enhet fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

Lås upp din telefon med Android Device Manager

Om du aktiverade ADM eller Android Device Manager på den här telefonen kan du låsa upp skärmen med hjälp av detta gratis Google-verktyg. För att detta ska fungera måste telefonen ha internetanslutning eftersom den måste prata med Googles servrar för att bekräfta din upplåsningskod. Så här använder du ADM för att låsa upp din Note9:

 1. Besök: google.com/android/devicemanager på en dator eller annan mobiltelefon
 2. Logga in med dina inloggningsuppgifter från Google som du också använde på din låsta telefon.
 3. I ADM-gränssnittet väljer du den enhet du behöver för att låsa upp (om den inte redan har valts).
 4. Välj "Lås"
 5. Ange ett tillfälligt lösenord i det fönster som visas. Du behöver inte ange ett återställningsmeddelande. Klicka nu på "Lås" igen.
 6. Om det lyckades bör du se en bekräftelse nedanför rutan med knapparna Ring, Lås och Radera.
 7. På din telefon ska du nu se ett lösenordsfält där du ska ange det tillfälliga lösenordet. Detta bör låsa upp din telefon.
 8. Innan du fortsätter med ditt liv går du till telefonens låsskärmsinställningar och inaktiverar det tillfälliga lösenordet.

Lås upp din telefon med Android Device Manager med hjälp av Find My Mobile-verktyget

Liksom med det föregående alternativet behöver den här också den tidigare uppsättningen Hitta min mobil och internetanslutning. Om du inte har lagt till ett Samsung-konto till din telefon eller internetanslutningen är av, fungerar det inte. Nedan följer stegen för att använda Hitta min mobil för att låsa upp din Note9:

 1. Gå till Samsung Hitta min mobil.
 2. Logga in med dina Samsung inloggningsuppgifter.
 3. I Find My Mobile-kontogränssnittet ska du se din registrerade telefon till vänster. Detta säger att din telefon är registrerad på det kontot.
 4. Välj "Lås upp min skärm" på den vänstra sidofältet.
 5. Välj nu "Lås upp" och vänta några sekunder tills processen är klar.
 6. Du bör få ett meddelande fönster som säger att din skärm är olåst.
 7. Det är allt!

Fabriksåterställning

Om inget av förslagen ovan inte hjälper är det sista alternativet för dig att torka telefonen manuellt. Tänk på att från och med Android - 5.0 Lollipop och framåt är alla Samsung-enheter skyddade av FRP eller Factory Reset Protection. Den här säkerhetsfunktionen ber dig att ange användarnamn och lösenord för Google-kontot när du har återställt enheten. Om du inte kan ange den korrekta telefonen kommer din telefon att vara låst. Så fabriksåterställning bör endast utföras om du känner till dina Googles referenser.

Fabriksåterställning i denna situation raderar naturligtvis all personlig information i den interna lagringsenheten. Eftersom det inte finns något sätt att säkerhetskopiera dem just nu, är de bra som borta.

Så här återställer du din Note9 från fabrik:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 8. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Få Samsungs hjälp

Om du vill välja ett mer komplicerat alternativ att låsa upp din enhet kan du ta den till Samsung. De borde kunna torka av telefonen för dig också. När det gäller dina personuppgifter finns det ingenting som de kan göra åt dem men de kommer också att raderas under processen.

Samsung kommer inte bara att torka av telefonen åt dig. De behöver bevis för att veta att du är ägaren till enheten så att du måste ta med några ID och köpbeviset (kvitto) för att bekräfta din identitet.

Lås upp din Galaxy Note 9 med din S Pen

För framtida referens kan du också låsa upp din Galaxy Note9 med hjälp av S Pen. Om du inte konfigurerade den innan din telefon dock låstes, kan du inte använda den nu. Vi tror fortfarande att det kan vara praktiskt i framtiden om du bestämmer dig för att använda fjärrkontrollen för att enkelt komma åt din enhet.

Så här förbereder du S Pen-inställningarna för att låsa upp din Galaxy Note9:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Klicka på Avancerade funktioner.
 3. Tryck på S Pen-sektionen längst upp.
 4. Gå till S Pen-inställningar och tryck på Lås upp med S Pen.
 5. Klicka på Lås upp med S Pen Remote.

OBS : S Pen unlock-metod fungerar bara om du redan har konfigurerat någon säkerhetsmetod på enheten som PIN, lösenord, mönster, etc. Se också till att din S Pen är ansluten till din Note9s Bluetooth innan du använder den för att låsa upp skärmen.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.